Lep pozdrav! Na zgorjni čeljusti mi manjkata zoba številka 4 in 5, ki sta bila pred kratkim izpuljena. Ker se ob večjem nasmehu škrbina vidi,me to moti, a ne bi želela imeti ne mostičkov ne implatanta. Zanima me ali obstaja kakšna snemljiva mini proteza, ki bi jo lahko pritrdila na mesto manjkajočih zob, kadar bi to potrebovala? Delam namreč od doma, tako da pogostih stikov s strankami nimam. Slišala sem za neko žabico, pa ne vem ali je to to in ali se da sneti, da jo imaš samo občasno. HvalaSpoštovani! Lahko vam pomagamo z izdelavo snemnega nadomestka (žabica). Tip nadomestka sicer služi za začasne sanacije, vendar ga po vaši želji lahko nosite tudi dalj časa. Kot trajen nadomestek ni proporočljiv, saj nepravilno obremenjuje zobe nosilce. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, Nosim snemljiv aparat za spodnje zobe, ker niso čisto ravni. Zanima pa me, če tak aparat odpravi tudi postrani čeljust. Če dam spodnje zobe naprej, tako da so v isti ravnini kot zgornji, se lahko opazi, da moja spodnja čeljust ni ravna, ampak na levi strani nagnjena navzdol. Če grem z jezikom čez vse zobe, se mi na levi strani vidi jezik, ker se tam zobje ne stikajo. Na desni pa imam jih imam normalno skupaj. To, da čeljust ni ravna se vidi tudi če malo dvignem glavo, kar me precej moti. Hvala za odgovor in lp:)Spoštovani! Glede na napisano menim, dav imate enostranski odprti griz. Tovrstne napake je težko odpraviti. Za odgovor na vaše vprašanje imam premalo podatkov. Prosim, da nas pokličete. Lep dan še naprej!


Spoštovani! Jaz imam že 10 let totalno protezo,pa me zanima če mi vi lahko naredite novo saj je ta ki jo nosim bi rekla premajhna,saj pravim da skoz zobe grizem.Moj zobar je bolan in ne dela več.Bila sem samoplačnik. Sedaj pa me zanima a je treba protezo plačat in koliko? A jo dobim brez plačila. Za odgovor se vam lepo zahvaljujem in vas lepo pozdravljam MilenaSpoštovani! Cena klasične totalne proteze je 500 Eur. ZZZS krije stroške izdelave v celoti v kolikor ste pri zobozdravniku registrirani in mine čakalna doba za izdelavo take proteze. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Moj oče je star 81 let in ima velike probleme z zobmi.Vsi se mu majejo ,zelo težko je, svojega izbranega zdravnika pa nima.Zgoraj in spodaj ima mostiček. Zanima me, če je kakšna možnost,da bi prišel k vam na pregled kot samoplačnik? Lep pozdrav!Spoštovani! Prosim, da se naročite po telefonu 04/5300660 ali 040294488. Veselimo se vašega obiska. Lep dan še naprej!


Živjo! Zanimajo me porcelanaste luske, in sicer dala bi si jih na obe prednji enki in dvojki, ker imam plombirane in se mi pozna razlika v barvi. Ali se lahko na lusko naknadno nalima tudi "cirkonček" (je možno, da ta cirkonček lahko uniči porcelan?) najlepša hvala in lep dan!Spoštovani! Porcelanske luske spadajo med zahtevnejša fiksno protetična dela z relativno ozko indikacijo. Razlog za tovrstno odločitev je subjektiven (težnja po lepšem izgledu...). Poseg na zobeh je sicer manj radikalen kot pri izdelavi klasičnih prevlek, vendar kljub temu nepovraten saj odstranimo skleninski plašč na prednjem (vidnem) delu sekalcev. V kolikor so zobje že precej plombirani oziroma poškodovani, se raje odločimo za izdelavo klasične krone (ki je prav tako lahko izdelana po načinu polnokeramične tehnologije). Luske so relativno slabo odporne na preobremenitve, ki nastajajo pri ugrizu ali poškodbah. Estetski rezultat je brezhiben. Glede na vprašanje o ˝cirkončku˝ pa vas nisem najbolje razumel. Lep dan še naprej!