Pozdravljeni! Imam vprašanje. Pred 13-timi leti sem si zlomila sprednji zob. Najprej mi ga je zobozdravnica dodelala, nato se mi je zopet odkrušil in mi je zobozdravnik naredil keramično prevleko. Danes sem obiskala zobozdravnico( na novo) in mi je rekla, da se zob nekoliko maje....ne prevleka ampak zob in me prestrašila, da prevleke ne bo možno narediti, in da bo potereben implantant, da je baje škoda z mostičkom uničiti še dva zoba.Kaj bolj priporočate.....da se obrnem še nekoga, glede na to, da bolečin nimam in jih nikoli nisem imela, ali da se odločim za implatant oz. za mostiček?Kateri ima daljšo življenjsko dobo in ali mostiček res vodi v nadaljne težave z zobmi? Hvala! LpSpoštovani! Na vprašanje o prognozi obstoječega zoba vam težko odgovorim brez pregleda RTG slike in ustne votline. V kolikor se odločate o nadomeščanju izgubljenega zoba je odločitev pogojena s stanjem soednjih zob in čeljustne kosti na mestu izgubljenega zoba. V kolikor so sosednji zobje nedotaknjeni in ima kost zadovoljiv obseg in gostoto vam vsekakor priporočam zobni vsadek. Če tem pogojem ni zadoščeno se odločitev nagiba na stran klasičnega mostička, pri katerem pa posegamo v integriteto sosedov z brušenjem zobne mase. Odočitev bi lahko podal po pregledu RTG slike. Lep dan še naprej! Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Imam probleme z zgornjo desno 5 in spodnjo desno 5, ker sta mi plombi izpadli. Zanima me postopek, ali se plomba samo zamenja ali je potrebno kaj vrtati v zob. Ali me lahko doleti najhuje, da bom morala izpuliti zoba? Ali pri vas še sprejemate paciente in ali je injekcija in bela plomba plačljiva (koliko?)? Imam zelo velik strah pred zobarji in že par let nisem bila napregledu. Hvala za odgovor in lep pozdravSpoštovani! V kolikor je plomba samo izpadla je potreben le minimalen poseg na trdih zobnih tkivih. Če je na mestu izpadle plombe tudi poškodovan ali kariozen dentin, ga je potrebno pred izdelavo nove plombe odsraniti kar naredimo z vrtanjem. Glede na napisano menim, da zob ne bo potrebno izruvati. Anestetika ni potrebni plačati. Cena bele plombe je odvisna od števila zobnih ploskev, ki jih plomba obsega: -ena ploskev 50 Eur -dve ploskvi 55 Eur -tri in več ploskev 65 Eur. Sprejemamo nove paciente. Lep dan še naprej!


V petek sem imela poseg . Kar je ze 2. dan po posegu imam zelo oteceno lice . To mi preprecuje prehranjevanje , zelela bi vedeti ali so se kateri nacini za zmanjsanje otekline kot samo z ledom . Prehranjujem pa se samo z mrzlo juho in gostim sokom po slamici . Obcasno mi tudi iz sivanega predela tudi krvavi , zanima me ali je s tem kaj narobe ..Spoštovani! Najboljše sredstvo za zmanjševanje postoperativnih problemov je hlajenje področja. Dodatno lahko vzamete tudi zdravila, ki zmanjšujejo vnetje in edem (Naklofen). V kolikor pride tudi do težje infekcije rane (diagnozo postavi zobozdravnik) vam lahko predpišejo še antibiotike. Dva do tri dni po posegu je ponavadi klinična slika prizadetega področja najbolj zaskrbljujoča. Krvavitev iz rane naj bi se ustavila nekaj ur po posegu. Lep dan še naprej!


Prebrala sem kar nekaj odgovorov, vendar nisem zasledila odgovora zase. Meni se je pred dnevi odlomila desna dvojka. Slikala sem že ortopan, pri čemer je ugotovljeno, da je korenina zdrava. Desna enka mi že manjka in je nasajena na štif. Ker pa bi želela imeti obe enki in dvojki urejeni s keramično prevleko, me zanima kakšen postopek mi svetujete in kakšna cena je za tako ureditev. Prosim tudi če mi svetujete rešitev še za spodnjo čeljust desno, kjer mi že leta manjka štirica in ceno izvedbe. Najlepša hvala za odgovor.Spoštovani! Rešitev ste predlagali že sami, tako da vam lahko povemo že točno oceno stroškov: -210 X 4 = 840 Eur (kovinska keramika) -350 X 4 = 1400 Eur (polna keramika na Zirconu). Spodnjo štirico je možno nadomestiti na dva načina: -klasična mostovna konstrukcija pride v poštev v kolikor anatomski pogoji v kosti ne zadoščajo pogojem za implantacijo ali so sosednj zobje precej poškodovani. Mostovna konstrukcija bi obsegala tri zobne krone. Cena: 630 Eur (kovinska keramika) ali 1o50 Eur (polna keramika na Zirconu). -vsadek in krona v kolikor pogoji navedeni zgoraj ne opravičujejo mostovne konstrukcije. Cena: 750 Eur (vsadek) + 420 Eur (krona) = 1170 Eur. Lep dan še naprej! Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Pred leti sem izgubila zgornjo enko( manjka mi tudi kost). takrat sem bila mladoletna in sem do zdaj nosila zobni aparat. zdaj pa premišljujem, da bi si dala delati mostiček ali implantant in zanima cena pri vas ter koliko časa bi morala čakati na izdelavo. Hvala za odgovor in lep pozdrav AnitaSpoštovani! Cena mostička: -210 Eur X 3 = 630 Eur (kovinska keramika) -350 Eur X 4 = 1400 Eur (polna keramika na Zirconu). Cena vsadka: 750 Eur (vsadek) + 420 Eur (krona na vsadku)+ 150 Eur (kost, če je potrebno) =1320 Eur. Na poseg vas lahko naročimo v času enega meseca. Lep dan še naprej!