Živjo! Zanimajo me porcelanaste luske, in sicer dala bi si jih na obe prednji enki in dvojki, ker imam plombirane in se mi pozna razlika v barvi. Ali se lahko na lusko naknadno nalima tudi "cirkonček" (je možno, da ta cirkonček lahko uniči porcelan?) najlepša hvala in lep dan!Spoštovani! Porcelanske luske spadajo med zahtevnejša fiksno protetična dela z relativno ozko indikacijo. Razlog za tovrstno odločitev je subjektiven (težnja po lepšem izgledu...). Poseg na zobeh je sicer manj radikalen kot pri izdelavi klasičnih prevlek, vendar kljub temu nepovraten saj odstranimo skleninski plašč na prednjem (vidnem) delu sekalcev. V kolikor so zobje že precej plombirani oziroma poškodovani, se raje odločimo za izdelavo klasične krone (ki je prav tako lahko izdelana po načinu polnokeramične tehnologije). Luske so relativno slabo odporne na preobremenitve, ki nastajajo pri ugrizu ali poškodbah. Estetski rezultat je brezhiben. Glede na vprašanje o ˝cirkončku˝ pa vas nisem najbolje razumel. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, imam še mlečni zob , trojka zgoraj(pri svojih letih), vendar ga bomo sedaj izpulili, ker ni več zdrav in se maje. Zobozdravnik mi je predlagal implantant. Odločiti se moram ali za cenejšo bolj estetsko varianto 600-700 euro ali za bolj trajno reštev 1200 euro. Ne razumem pa v čem je razlika, samo v materialu? Dvojke zgoraj niso ravne, ali bi jih bilo bolje prej zravnati in kako? Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav!Spoštovani! Razlika naj ne bi bila v trajnosti: tako vsadek in most morata biti trajna rešitev. Obe rešitvi sta zelo estetski, res pa je, da v primeru mostovne konstrukcije montiramo krone tudi na sosednja zoba in jih tako lahko tudi estetsko spremenimo (barva, rotacija, oblika…). V primeru da imajo sosednji zobje le motnjo postavitve potem jih je možno, pred vstavitvijo vsadka, z ortodontskim aparatom postaviti v pravilno pozicijo. Odločitev je torej odvisna od funcionalnih in estetskih potreb, ki se nanašajo na celotno skupino zob. Lep dan še naprej!


pozdravljeni! meni se je pred caa.dvema mesecema odlomil zob, petka zgoraj, moj zobar mi je dal napotnico za zobnega protetika, pa sem sel na stomatolosko kliniko,pa so mi tam rekli,da bi mi to lahko uredil moj zobar in sem se vrnu k svojemu zobarju, ampak noce tega opravit... mi lahko poveste,kaj naj naredim, kaksne moznosti imam,da si uredim ta zob, pa koliko me bo stalo... najlepsa hvala lep pozdrav , markoSpoštovani! Glede na napisano menim, da bi bilo zob potrebno oskrbeti s koreninskim sidrom (zatičem) in klasično krono ali prevleko. Vrsto krone in zatiča lahko izberete sami. Cena: -210 Eur (kovinska keramika) -350 Eur (polna keramika). Za izdelavo tehnik potrebuje približno teden dni časa. Lep dan še naprej!


DOBER DAN.JAZ BI PA VPRASAL NASLEDNJE.JAZ SEM SI IZREDNO POSKODOVAL ZOBE Z BRUKSIZMOM IN REFLUKSOM KISLINE.TAKO DA SO SE ODLOMILI PO ENI STRANI KOCNIKI.ODSEL SEM NA PREGLED IN SO MI JIH ZBRUSILI.ZELEL SEM SI POLNO KERAMICNE,TODA ONA JIH JE NAROBE ZBRUSILA ZA KOVINOKERAMCNE.NATO SEM SE ODLOCIL CE JE ZE TAKO,DA MI NAREDIJO ZLATE GALVANSKE KRONICE,DA BODO IZGLEDALI MALO BOL NARAVNI.KER SEM SEVEDA TUDI ALERGIK IN SEM SE BAL ZAVRNITVE TUJKA.DRUGI DAN ,SEM BIL SE NA PONOVNEM UGRIZU ,AMPAK SO JIH SE MAO POGLADILI.SEVEDA ZE SPET INEKCIJE IN SVEDER.TODA,MISLIM,DA SO JIH PREVEC.RISLI SO DO MEHKEGA TKIVA.ZE PRI PRVEM BRUSENJU SEM DOBIL VROCINO.VSE ME JE BOLELO PA SEM MISLIL ,DA JE TO NORMALNO.TODA,PO DRUGEM PA SE JE ZACELO.KER JE TO DRUZINSKA ORDINACIJA NA HRVASKEM IN IMAJO KAR NEKAJ DELA,MISLIM DA SO SLI PREHITRO IN SO MI PREGRELI TER PRETIRANO IZBRUSILI ZOB.SEDAJ SO PA SE VNELI ZIVCI NA SEDMICI SESTICI IN TROJKI NA VSAKI STRANI.TE PO KONCANEM UNETJU DLESNI NAJBOLJ CUTIM KO SPUSTI TABLETA.ZDEJ PA PRAVIJO ,DA NAJ PRIDEM IN BODO DALI ZIVCE VEN.MENE JE KAP.PREJ NISEM IMEL NOBENE PLOMBE STOPROCENTNI UGRIS VCASIH,SEDAJ PA NAJ MAM CELO MRTVO CELJUST VZGORAJ???SE DA KAKO DRUGACE RESITI?SE PRI LJUDEH Z GRANOLOMOM PROBAJO OZDRAVITI ,MENI PA PRI ZDRAVIH KORENINAH BI KAR VSE UYNICILI.POMAGAJTE MI PROSIM. LEP POZDRAV MATIASpoštovani! Glede na napisano menim, da je prišlo na omenjenih zobeh do vnetij zobnih sredic ali pulp. Glede na tip bolečine, ki jo opisujete, sklepam da je stanje nepovratno in zahteva koreninsko zdravljenje; torej odstranitev pulpe (z živcem). V primeru uspešne terapije se vam ni bati, da bi zobe zaradi tega izgubili. Terapija je sicer zahtevna in časovno zelo potratna, vendar se je vredno potruditi. Bolj natančen odgovor bi vam lahko posredoval po kliničnem pregledu in pregledu RTG posnetka. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Star sem 50 let in sem preživel srčni infarkt. V arteriji imam vgrajen stent za razširitev. Zanima me ali bi bili impletanti moteči za moje zdravje? LPSpoštovani! Zobni vsadki ne predstavljajo dodatnega tveganja za zdravje v vašem primeru. Dodatna pazljivost je potrebna ob samem operativnm posegu, saj ste stalno pod vplivom zdravil proti strejevanju krvi. Pred posegom vas je potrebno ustrezno pripraviti. Lep dan še naprej!