Pozdravljeni. Desno spodaj na površje dlesni leze modrostni zob, ki naj sploh ne bi ven prišel, ker je po ortopanu (par let nazaj) moja zobozdravnica ugotovila, da nima prostora. Sedaj me boli, malo je že gnojno. Danes mi je luknjo očistila in dala trakec. Mora pa se zob odstraniti. Zanima me kako velik poseg bo to. Naj omenim še, da sem doječa mamica 1 mesečnega dojenčka. Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor.Spoštovani! Na vprašanje bi vam lahko odgovoril po pregledu RTG posnetka (ortopan) in kliničnem pregledu. Na dojenje poseg nima vpliva! Lep dan še naprej!


Zanima me, če vstavljate tudi t.i. mini implantate?Spoštovani! Mini vsadki so sestavni del asortimana vsadkov, ki se vstavljajo vsakodnevno. Lep dan še naprej!


Spoštovani! Zanima me kako je z menjavo plombice. Hči naj bi dobila fiksni zobni aparat in zato, naj bi si menjala zdajšno plombo z belo. Plombica bi bila zelo majhna na notranjem delu šestice. Je to potrebno ali se lahko zobni aparat namesti na staro plombo? Hvala za odgovor.Spoštovani! V kolikor je plombica brez posebnosti je ni potrebni menjati pred namestitivijo zobnega aparata. Menim, da vas je zobozdravnik hotel opozoriti na slabo plombo, ki jo bo kasneje, ob že nameščenem zobnem aparatu, zelo težko zamenjati. Poslušajte njegov nasvet. Lepdan še naprej!


Zdravnik v ZD mi je uspel odstraniti most levo zgoraj: nosilna zoba 4 in 6, 5-vmesni člen in 7 previs iz 6-ice. Most je zdravniku uspelo odstraniti nepoškodovan. Po odstranitvi je ugotovil, da je nosilna šestica v slabem stanju =obsežna mehka področja), na RTG posnetku so korenine zdrave in tudi zob je živ, vendar zaradi razširjenega kariesa predlaga odstranitev živcev, polnitev in izdelava novega mostička. Prosim za odgovor, koliko bi pri vas stala izdelava 4 členskega mostička (2 nosilna zoba in 2 člena) in morebitna obravnava sicer še vitalne šestice zgoraj levo. Hvala za ogdovor LP BogdanSpoštovani! Cena: 210 Eur (kovinska keramika) x 4 = 840 Eur 350 Eur (polna keramika; zircin) x4 1400 Eur Koreninsko zdravljenje: 50 Eur po seji x 2 = 100 Eur. Lep dan še naprej!


pozdravljen! imam 25 let in zobozdravnika nisem obiskala že od osnovne šole.zobje so vedno bolj slabši.imam tri polomljene zobe in sicer je ostala samo korenina,imam dva zoba katerima manjka plomba.na sprednjih zobeh imam prevleke...skratka zanima me poseg odstranitve teh 5-ih zob.ali se pri vas dela tudi pod narkozo,ker zaradi samega strahu do zdaj nisem obiskala zobozdravnika.želim opraviti vse pod narkozo,celotno zobovje.pa tudi cena me zanima in čakalna vrsta. Hvala za odgovor in Lep pozdravSpoštovani! Delo v splošni omami je tudi po doktrini rezervirano za ljudi s posebnimi potrebami (prizadeti), ki na noben način pri posegu ne bi mogli sodelovati. Extremno anksioznim (presrašenim) ponavadi pomagamo z zdravili za pomiritev. Vsa dela se naredijo pod vplivom lokalne anestezije. V naši ordinaciji še nismo izvedli posegov v splošni omami, tako da vam tudi cene ne bi vedel posredovati. Za točno ponudbo posegov v ustih bi se morali zglasiti v naši ordinaciji, kjer bi naredili ortopan in klinični pregled. Lep dan še naprej!