Pozdravljeni! Stara sem 22 let. Moje težave so se začele, ko mi je zobozdravnica iz prvega sekalca izpulila živec. Po puljenju živca mi je zob zapolnila z polnilnim materialom. Kmalu za tem me je zob začel boleti, naredila se mi je tudi gnojna bulica nad zobom. Najprej mi je predpisala antibiotik, vendar ni nič pomagalo. Nato mi je zob odprla in mi vstavila zdravilo, ker naj bi prišlo do reakcije na polnilni material. Na naslednjem pregledu me je zob še vedno bolel (bolelo me je, če sem na zob potrkala). Zdravnica se je odločila, da mi še enkrat zamenja zdravilo. Zopet sem bila na pregledu in bolečina še vedno ista. Zdravnica je tokrat poiskala vzrok bolečine v preobremenjenosti zoba, zato mi ga je na kritičnih mestih pobrusila-razbremenila. Problem pa je ta, da me sedaj prvi sekalec boli še bolj in poleg tega sta me začela boleti tudi drugi sekalec in podočnik. Boli me če potrkam na zob, ob ugrizu pa me zob ne zaboli. Vse skupaj se vleče že eno leto. Resno me skrbi, ker ne vem kaj je vzrok bolečin in kako se bo to končalo, zato vas prosim za vaše mnenje, nasvet. Že vnaprej se Vam zahvaljujem za odgovor! Lep pozdrav! OlgaSpoštovani! Opisujete klasičen zaplet koreninskega zdravljenja, ki ga dnevno srečujemo tudi v naših ordinacijah. Zapletu največkrat botruje oblika in anatomski potek koreninskega kanala, ki ne dopošča sterilizacije le tega z zdravili. Če tako zdravljenje ne uspe (RTG posnetek potrdi ali ovrže opisani) je potrebno narediti apikotomijo (kirurška odstranitev vrška korenine) ali pa zob odstraniti. Zdravljenja, ki nima rezultata nima smisla podaljševati. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni,vprašal bi Vas samo ali bi me vzeli v svoje roke preko koncesije? Sam namreč nimam svojega izbranega zobozdravnika,odkar je moj bivši zobozdravnik odšel v pokoj.Hvala za odgovor in lep pozdrav.Spoštovani! Nove paciente naročamo sredi leta 2011. Naročite se po telefonu. Lep dan še naprej!


Spoštovani, zanima me čakalna doba (z napotnico) za kirurško odstranitev zoba (enka zgoraj spredaj) ter ali obstaja možnost, v kolikro bi se odločili za vas, da tudi (istočasno) vstavite noter implantant in koliko to stane (vsaj okvirna cena, ker se po cenikih objavljenih na spletu ne znajdem, saj so terminini, ki jih nestrokovnjaki ne razumemo). HVALA in lep dan.Spoštovani! V kolikor korenina enke ni inficirana in kost okoli nje ni bistveno prizadeta je mogoče istočasna odstranitev in vstavitev zobnega vsadka. Vsadek v tem primeru lahko obremenimo po šestih mesecih. Cena: -750 Eur (vsadek brez umetne kosti), 900 Eur(v primeru, da dodajamo umetno kost) -420 Eur (krona na vsadku) skupaj: 1170 Eur. Cena vključuje vse postopke in materiale, ki pripeljejo do končnega rezultata. Lep dan še naprej!


Pozdravljen! Imam osem let in pol starega sina. Z njem sem šel k otroškemu zobozdravniku, ki je v predhodnjem obisku nakazal, da bomo le zaprli malo luknjico in ne bo nič bolelo. otrok nima nobenih bolečin. Na obisku pa je hotela zobozdravnica kar naenkrat brez opozorila ruvati korenince mlečnega zoba. To se nama je zgodilo že drugič in otrok nima več zaupanja saj mu vedno govorijo, da naslednjič ne bo bolelo potem pa trpi. Na mojo pripombo, da se mi to ne zdi v redu je zdravnica takoj prenehala in se strinjala, da ne bo opravila posega. Zanima me ali je potrebno ruvanje mlečnih zob? Jaz se ne spomnim, da bi jih nam ruvali, saj menda slej ko prej sami odpadejo? Hvala za odgovor. RajkoSpoštovani! Odločitev o ruvanju mlečnih zob je pogojena z različnimi faktorji, ki jih za opisani problem sicer ne poznam. Prepričan sem, da se je terapevt odločil pravilno. Sami poiskušamo agresivne posege opravljati pod vplivom lokalne anestezije. Nekateri otroci so zanjo bolj dovzetni drugi manj. Sam sem mnenja da je tudi otroku potrebno povedati, da bo poseg sicer malo bolel, vendar se splača nekoliko potrpeti. Psihološka priprava pacienta je pri tem na prvem mestu. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni... zanima me samo cenik za beljenje zob. V naprej hvala. Lep pozdravSpoštovani! Beljenje zob stane 270 Eur. Lep dan še naprej!