Pozdrav. Spodaj imam samo pet zob; 1 in 2 levo ter 1, 2 in 3 desno. Rada bi dala zbrusit in naredit vse nove, seveda tudi ostale, ki manjkajo. Koliko se to lahko naredi na koncesijo, kakšna bi bila cena, če naročim porcelan? Kakšni so še dodatni stroški, injekcije ...Kaj svetujete? Hvala za odgovor.Spoštovani! Rešitev za opisani status je mnogo. Opisal bom tistega za katerega menim, da se bi bilo pametno odločiti: Pet zob spodaj zbrusimo in nanje namestimo kovinsko keramične prevleke v vezani konstrukciji. Le te nosijo polzila oziroma sklepe, ki držijo v ustih snemno protezo, ki vam nadomešča zobe v transkaninem sektorju (zadaj). Protezo lahko snemate po potrebi in pri čiščenju. Cena: 210 Eur (kovinsko keramična prevleka) x 5 = 2050 Eur 710 Eur (proteza z ulito bazo) x1= 710 Eur 250 Eur (polzilo)x2 = 500 Eur. Skupaj: 3260 Eur. Alternativa opisanemu postopku bi bila fiksna konstrukcija na zobnih vsadkih. Potrebovali bi najmanj štiri. Za točno ponudbo bi morali narediti vsaj RTG posnetek. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Na zgornji čeljusti imam delno protezo na desni strani, obešeno na oblečeno dvojko. Zanima me, koliko implatantov bi morala imeti, da bi lahko nadomestilo to prazni na desni strani. Nebo delne proteze me zelo moti, zato si zelo želim tak poseg. Lep dan vam želim.Spoštovani! Potrebovali bi najmanj dva vsadka, bolje tri. Točen odgovor bi vam lahko posredoval po pregledu RTG posnetka (ortopan). Poseg je enostaven in zanesljiv. Lep dan še naprej!


Spoštovani! Dobila sem napotnico za oralno kirurgijo. Imam 35 let. Desna trojka mi ni nikoli zrasla, leva pa mi je zrasla pred cca. 6-7 leti. Do takrat sem imela tudi mlečno desno trojko, nato so mi jo ekstrahirali. Sedaj je na tem mestu luknja, ki bi jo rada zapolnila. Obstajalo naj bi več možnosti za to. Zanima me, ali bi lahko prišla k vam na pregled, da bi se lahko dogovorili o tem poskusu ureditve. Namreč povedali so mi, da se da trojko kirurško namestiti. Ali to krije ZZZS (glede na to, da imam napotnico za 12 mesecev in z pooblastili 1,2,3). Hvala za čimprejšnji odgovor. Lep pozdravSpoštovani! Rešitve v vašem primeru so naslednje: -fenestracija kosti in namestitev ortodontske ploščice na krono trojke. Vlek trojke v pravilno pozicijo iz kosti z ortodontskim aparatom. Dokončna ureditev zobne vrste z ortodonstskim aparatom. Uspeh rešitve je odvisen od anatomskih posebnosti in položaja trojke v kosti. Terapija je dolgotrajna. -Odstranitev stalne trojke iz kosti in namestitev zobnega vsadka na položaj stalne trojke. Rešitev je hitrejša in cenejša. Navedena terapija v naši ordinaciji je samoplačniška. Vsekakor se lahko naročite na pregled in posvet, ki je brezplačen. Lep dan še naprej!


Zdravo! Sprednji enkici sta rahlo zarotirani, dvojki sta kratki in malo nazobčeni, trojki pa tudi hecne oblike.Zanima me, ali je možno narediti estetske luske na teh 6 zobih kjub temu, da imam odprti griz.Mene predvsem moti oblika zob. Želela bi imeti namreč daljše in ožje zobe. Zobozdravnica v Celju mi je rekla ko je videla zobe, da se to vse da narediti.. za ortodonstko zdravljenje se zaenkrat še nisem odločila.Spoštovani! Menim, da so zobje nepoškodovani. Odprti griz je relativno ugodna situacija za izdelavo lusk. Zaključimo lahko da bi bila izdelava lusk ugodna in relativno sigurna rešitev problema. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Stara sem 22 let. Moje težave so se začele, ko mi je zobozdravnica iz prvega sekalca izpulila živec. Po puljenju živca mi je zob zapolnila z polnilnim materialom. Kmalu za tem me je zob začel boleti, naredila se mi je tudi gnojna bulica nad zobom. Najprej mi je predpisala antibiotik, vendar ni nič pomagalo. Nato mi je zob odprla in mi vstavila zdravilo, ker naj bi prišlo do reakcije na polnilni material. Na naslednjem pregledu me je zob še vedno bolel (bolelo me je, če sem na zob potrkala). Zdravnica se je odločila, da mi še enkrat zamenja zdravilo. Zopet sem bila na pregledu in bolečina še vedno ista. Zdravnica je tokrat poiskala vzrok bolečine v preobremenjenosti zoba, zato mi ga je na kritičnih mestih pobrusila-razbremenila. Problem pa je ta, da me sedaj prvi sekalec boli še bolj in poleg tega sta me začela boleti tudi drugi sekalec in podočnik. Boli me če potrkam na zob, ob ugrizu pa me zob ne zaboli. Vse skupaj se vleče že eno leto. Resno me skrbi, ker ne vem kaj je vzrok bolečin in kako se bo to končalo, zato vas prosim za vaše mnenje, nasvet. Že vnaprej se Vam zahvaljujem za odgovor! Lep pozdrav! OlgaSpoštovani! Opisujete klasičen zaplet koreninskega zdravljenja, ki ga dnevno srečujemo tudi v naših ordinacijah. Zapletu največkrat botruje oblika in anatomski potek koreninskega kanala, ki ne dopošča sterilizacije le tega z zdravili. Če tako zdravljenje ne uspe (RTG posnetek potrdi ali ovrže opisani) je potrebno narediti apikotomijo (kirurška odstranitev vrška korenine) ali pa zob odstraniti. Zdravljenja, ki nima rezultata nima smisla podaljševati. Lep dan še naprej!