Spoštovan g. Tomaž! Pred tednom dni sem bil na zobozdravsvenem posegu. Zgoraj je šlo vse gladko in zobje so kot novi =). Skrbi me spodnja stran, kjer sem na vsaki strani izgubil po en zob (6 in 7) Preden smo ju izruvali, smo očistili še zobni kamen, ruvanje smo naredili nazadnje. Spomladi naj bi končali tudi spodnji del, ko naj bi se vse lepo zacelilo. Skrbijo me bolečine, ki so vsak dan hujše, predvsem na levi strani (šestica), kjer ruvanje ni šlo zelo gladko. Se splača še počakati nekaj dni, v primeru da je prišlo zgolj do vnetja, ali bi šlo lahko za kak košček korenine, ki bi ostal v čeljusti. Skrbi me kajti težko prebrodim dan brez vsaj dveh ali treh tablet Ibuprofen 600mg, kar vem da ni najbolje, pa tudi s prehrano imam seveda probleme. Lepo prosim za vaš nasvet. Hvala vam, s spoštovanjem. IgorSpoštovani! Glede na napisano menim, da je od posega minilo že nakaj mesecev. Bolečina ponavadi ne vztraja tako dolgo. Vsekakor je pri iskanju vzroka za dogodek potrebno narediti pregledni ali lokalni RTG posnetek. Ko izključimo najpogostejše vzroke (v alveloli ostane odlomljen vršek koreine...) šele lahko sklepamo na bolj kompleksne in težje rešljive vzroke bolečine (nevralgija...). Odlašanje z omenjenimi diagnostičnimi postopki in jemanje anelgetikov ni ustrezna rešitev. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Meni se je vnel modrostni zob na zgornji čeljustnici. ker me boli in moti,me zanima kakšen je obseg oz. strošek puljenja z ozdravitvijo, in če je močen poseg z narkozo!Sem samoplačnik,ni na koncesijo.Moram vam pa povedati da sem pred kratkim prebolela klopni mengitis,če to kakor koli upliva na sam poseg. Vnaprej hvala za vaš odgovor! Lep pozdrav IrenaSpoštovani! Ruvanje zgornjega modrostnika ponavadi ne predstavlaj posebnih težav. Cena posega je 60 Eur. Poseg v splošni anesteziji v naši ordinaciji ni možen. V kolikor nimate zdravstvenih posledic po prebolelem meningitisu za dotični poseg ni ovir. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, zaradi bolečine v zobu mi je zobozdravnica odprla zob (šestico) in odkrila da se mi je naredila rana vse do kosti. Trdila je da zaradi tega zoba na žalost ne bo več možno rešiti in bi ga bilo treba izpuliti. Iz tega razloga bi me zanimalo še vaše mnenje, če je mogoče zob le še kako rešiti ali je puljenje edina rešitev? Hvala za odgovor in lep pozdrav.Spoštovani! Glede na napisano menim, da je prizadeto koreninsko razcepišče na dnu pulpne komore. Tak zob je zelo težko trajno sanirati. Za bolj natančen odgovor bi si moral ogledati RTG posnetek in sam zob. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, g. Tomaž! Sem domačinka, iz Lesc, že drugo leto imam občasno pojav tope bolečine v levi spodnji čeljustnici, mislila, da je uho, sinusi, potrjeno, da ni. Nič vneto ali oteklo. Le malo čeljust . Čakam torej na rtg zobovja (naročena ZD Jesnice, 20.12.), pa me vedno bolj boli. Ne kot pri vnetem zobu, bolj topo. Drugače imam o.k. zobovje in nobenih problemov z njimi. Sedaj pa, kot da me nekaj drži v primežu. Bolečina se počasi seli po vratu v levo ramo. Predvsem je moteče ponoči. Ker to vpliva na moje počutje in energijo, ves čas delam, nisem v bolniški, imam občutek, da mi bo počasi razneslo glavo...in zato vas SPRAŠUJEM, JE PRI VAS RTG kaj prej z napotnico, oz., če je lahko takoj urgentno samoplačniško, in koliko stane? Za hiter odgovor res iskrena hvala! MarjaSpoštovani! Vsekakor je pri dotičnem problemu bistvenega pomena diagnoza, ki jo najlaže postavimo z RTG posnetkom. V naši ordinaciji vam lahko naredimo lokalni ali pregledni posnetek (ortopan). Cena posnetka je 20 Eur. Naročite se lahko po telefonu 04/5300660. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, na več zobeh na prednjih ploskvah ob dlesni imam poškodbe (erozije ob zobnem vratu, na nekaterih tudi karies). Večina je že zaščitena z zalivkami, ki pa odstopajo oz. porjavijo in odstopajo. Zanima me, koliko stane približno ena taka zalivka samoplačniško (delo + material) in ali je ob enem obisku možno popraviti več zob. Najlepša hvala za odgovor, lep pozdrav, MajaSpoštovani! Vsekakor je možno popraviti več zob hkrati. Cena zalivke je 50 Eur. Lep dan še naprej!