Pozdravljeni, na več zobeh na prednjih ploskvah ob dlesni imam poškodbe (erozije ob zobnem vratu, na nekaterih tudi karies). Večina je že zaščitena z zalivkami, ki pa odstopajo oz. porjavijo in odstopajo. Zanima me, koliko stane približno ena taka zalivka samoplačniško (delo + material) in ali je ob enem obisku možno popraviti več zob. Najlepša hvala za odgovor, lep pozdrav, MajaSpoštovani! Vsekakor je možno popraviti več zob hkrati. Cena zalivke je 50 Eur. Lep dan še naprej!


Spoštovani! Stara sem 20 let in imam že zelo poškodovane zobe kljub rednemu umivanju in vsej preventivi. Do zdaj so mi zdravili gangreno na 2 zobeh. Zdaj pa imam novega zobozdravnika, ki mi zdravi gangreno na šestici spodaj, in je povedal, da mi bo odprl vse zobe, v katerih imam plombe ter jih skušal rešiti. Vendar pa mi zelo priporoča keramične plombe, ker naj bi tako še najbolj verjetno rešil moje zobe. Zanima me, ali so te plombe res boljše in v čem je njihova kakovost?Spoštovani! Zobozdravnik je najbrž govoril o keramičnih inleyih, ki jih tako kot krone naredi zobotehnik. Plomba je lahko amalgamska ali kompozitna (plastična ali bela). Inleyi so vsekakor bolj obstojni, estetski ... in seveda dražji. Lep dan še naprej!


Pozdrav. Spodaj imam samo pet zob; 1 in 2 levo ter 1, 2 in 3 desno. Rada bi dala zbrusit in naredit vse nove, seveda tudi ostale, ki manjkajo. Koliko se to lahko naredi na koncesijo, kakšna bi bila cena, če naročim porcelan? Kakšni so še dodatni stroški, injekcije ...Kaj svetujete? Hvala za odgovor.Spoštovani! Rešitev za opisani status je mnogo. Opisal bom tistega za katerega menim, da se bi bilo pametno odločiti: Pet zob spodaj zbrusimo in nanje namestimo kovinsko keramične prevleke v vezani konstrukciji. Le te nosijo polzila oziroma sklepe, ki držijo v ustih snemno protezo, ki vam nadomešča zobe v transkaninem sektorju (zadaj). Protezo lahko snemate po potrebi in pri čiščenju. Cena: 210 Eur (kovinsko keramična prevleka) x 5 = 2050 Eur 710 Eur (proteza z ulito bazo) x1= 710 Eur 250 Eur (polzilo)x2 = 500 Eur. Skupaj: 3260 Eur. Alternativa opisanemu postopku bi bila fiksna konstrukcija na zobnih vsadkih. Potrebovali bi najmanj štiri. Za točno ponudbo bi morali narediti vsaj RTG posnetek. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Na zgornji čeljusti imam delno protezo na desni strani, obešeno na oblečeno dvojko. Zanima me, koliko implatantov bi morala imeti, da bi lahko nadomestilo to prazni na desni strani. Nebo delne proteze me zelo moti, zato si zelo želim tak poseg. Lep dan vam želim.Spoštovani! Potrebovali bi najmanj dva vsadka, bolje tri. Točen odgovor bi vam lahko posredoval po pregledu RTG posnetka (ortopan). Poseg je enostaven in zanesljiv. Lep dan še naprej!


Spoštovani! Dobila sem napotnico za oralno kirurgijo. Imam 35 let. Desna trojka mi ni nikoli zrasla, leva pa mi je zrasla pred cca. 6-7 leti. Do takrat sem imela tudi mlečno desno trojko, nato so mi jo ekstrahirali. Sedaj je na tem mestu luknja, ki bi jo rada zapolnila. Obstajalo naj bi več možnosti za to. Zanima me, ali bi lahko prišla k vam na pregled, da bi se lahko dogovorili o tem poskusu ureditve. Namreč povedali so mi, da se da trojko kirurško namestiti. Ali to krije ZZZS (glede na to, da imam napotnico za 12 mesecev in z pooblastili 1,2,3). Hvala za čimprejšnji odgovor. Lep pozdravSpoštovani! Rešitve v vašem primeru so naslednje: -fenestracija kosti in namestitev ortodontske ploščice na krono trojke. Vlek trojke v pravilno pozicijo iz kosti z ortodontskim aparatom. Dokončna ureditev zobne vrste z ortodonstskim aparatom. Uspeh rešitve je odvisen od anatomskih posebnosti in položaja trojke v kosti. Terapija je dolgotrajna. -Odstranitev stalne trojke iz kosti in namestitev zobnega vsadka na položaj stalne trojke. Rešitev je hitrejša in cenejša. Navedena terapija v naši ordinaciji je samoplačniška. Vsekakor se lahko naročite na pregled in posvet, ki je brezplačen. Lep dan še naprej!