Spoštovani g. doktor! Sedaj imam že na drugem zobu resobcijo (prvega so mi spulili) sedaj (drugi zob poleg prejšnjega ) pravijo, da ni drugega zdravljenja kot tudi tega izpuliti. Ali res ni druge pomoči oz. zdravljenja? Tudi glava me boli rahlo ves dan nevem ali je temu kriv zob? Sam zob rahlo boli le če udarite ali pritisnete nanj. Najlepša hvala za odgovor LeoSpoštovani! Glede na posredovane podatke bi zežko govoril o prognozi zoba. Potreben bi bil klinični pregled in RTG diagnostika. V vsakem primeru menim, lahko zaupate odločitvi zobozdravnika. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, pri zobozdravnici, ki ima koncesijo sem plačala doplačilo za kompozitno plombo (2ploskvi). Razumela sem, da bo to bela plomba, vendar je siva. Ali so kompozitne plombe tudi druge barve in niso samo bele oz. zakaj sem morala plačati, če ni bele barve? Hvala za vaš odgovor. TanjaSpoštovani! Menim, da v ogledalu opazujete napačen zob. Bela plomba je narejena v barvi zoba, tako, da je težko opazna. Zaplet boste najhitreje rešili s svojo zobozdarvnico. Lep dan še naprej!


pozdravljeni sem z jesenic in imam problem z manjkajocimi zobmi,zgoraj mi manjkajo 4 zobje na levi in desni strani,na levi strani ukljucno podocnik,zadnji zob na vsaki strani je uredu,sprednji so v redu,pa me zanima cena delne proteze in kaj mi krije zavarovalnica.za vas odgovor se vnaprej zahvaljujem!jureSpoštovani! V vašem primeru bi bila optimalna snemnoprotetična rešitev proteza z ulito bazo. Cena: 710 Eur. Zavarovalnica v celoti krije klasično akrilatno delno protezo. Zavarovalnica krije stroške izdelave le pri izbranem zobozdravniku po preteku čakalne dobe za protetični nadomestek. Lep dan še naprej!


Spoštovani! Imam hčerko, staro 3,5 let. V preteklosti so ji razmeroma pozno (pri 2 letih) diagnosticirali laktozno intoleranco, ki je kasneje izzvenela. Prav tako je zelo drobna, saj tehta približno 11,5 kg, kar je za njeno starost občutno premalo, vendar je ješčnost pri nas problem že skoraj vse njeno življenje. Problem je tudi v tem, posledično, da ima zelo rahle zobke. Zgornje sekalce ima že pošteno načete, vendar niso še črni (so pa rjavi) in to samo po sprednji strani. Mestoma se načenjajo tudi prvi ličniki, zobni kamen pa se že nabira tudi na spodnjih. Zobke čistimo redno, vendar postopnega nalaganja kamna in gnitja ne uspem preprečiti. Lani jeseni so ji v privat ordinaciji proti plačilu sicer zobke zaščitili s fluorovo raztopino, vendar se ji je stanje kmalu ponovno začelo slabšati. Zelo rada bi ji dala sanirati zobke, saj se bojim, da ko bodo začeli skeleti, bo preprosto nehala jesti, je pa že sedaj deklica kritično suha, tako da imamo redna kontrolna tehtanja in posvete v PKLJ. Osebni otroški zobozdravnik pravi, da pri njeni starosti zob ne sanirajo, tako da mi tudi noče oz. ne more izdati napotnice za popravilo zob pod narkozo na stomatološki kliniki v LJ. Zanima me, če popravilo zob pri tako majhnih otrocih v splošni anesteziji opravljate pri vas, ter koliko je cena in čakalna doba za tak poseg (smo iz LJ). V kolikor teh posegov ne opravljate, me zanima, na koga se lahko obrnem oz. kaj mi lahko svetujete. Lepo vaas pozdravljam ter prijetne praznike, MarijaSpoštovani! Zastavla se mi vprašanje, zakaj bi bilo potrebno zobe sanirati pod vplivom splošne anestezije. Posegi so, tudi s stališča stroke, rezervirani za otroke in odrasle, ki zaradi težjih zdravstvenih motenj niso sposobni sodelovati pri posegu. Tovrstni posegi so radikalni in enkratni, tako da z njimi ne dosežemo optimalnih učinkov. Delo zobozdravnika je oteženo zaradi prisotnosti tubusov v ustni votlini, kar seveda vpliva na rezultat dela. Kot prvo, bi bilo potrebno ugotoviti kaj je vzrok pojava obsežnih kariozni lezij na sekalcih (največkrat prekomerno doziranje sladkih pijač; steklenični karies). V kolikor gre za razvojno motnjo sklenine je potrebno ustrezno zdravljenje. V naši ordinaciji ne opravljamo posegov pod vplivom splošne anestezije. Lahko vam priporočim stomatološko kliniko v Ljubljani. Lep dan še naprej!


Spoštovani! Imam velike težave z zobmi. Na zgornji čeljusti imam zdaj vizil, vendar mi grozi totalna proteza. Sprašujem vas, koliko bi bila cena totalne proteze iz akrilta z mini implantati. Spodaj pa mi levo manjka šestica in desno petica in šestica, ki bi jih tudi rada nadomestila z mini vsadki - ter dodatno na sprednjih devet zob luske (ali so luske lahko tudi iz akrilata ali plastične?). Hvala za odgovor! Pozdrav!Spoštovani! Spoštovani! Cene: -500 Eur (akrilatna totalka) -750 Eur vsadek (potrebujemo dva ali štiri) -750Eur (vsadek) + 420 (krona na vadku) = 1170 Eur (spodaj levo) -750 Eur (vsadek) X 2 + 420 Eur (krona na vsadku) X 2 = 2340 Eur (spodaj desno) -350 Eur (luska) X 9. Luske izdelujemo po principu polne keramike. Lep dan še naprej!