Spoštovani, moj specialist svetuje, da vse načete zgornje zobe (10!) zamenjam z desetimi implantanti (na osnovi dodajanja kosti in dviga sinusov), ker je to najboljša dolgoročna rešitev. Mostički so opcija, a jih odsvetuje. Bojim se tolikšnega števila vsadkov in morebitne reakcije nanje. Hvala za vaše mnenje. Lep dan. TanjaSpoštovani! V kolikor vam je rešitev predlagal strokovnjak, ne vidim razloga, da je ne bi sprejeli. Povprečno desetletno preživetje zobnih vsadkov je okoli 95%. Lep dan šenaprej!


Pozdravljeni, Imam kronični iridociklitis in mi je zobozdravnik omenil da obstaja naprava za odkrivanje zarišč pod mrtvimi zobmi.Možno je namreč ker imam 4 mrtve zobe da mi težave z očmi povzroča eden od teh zob.Zobozdravnik mi je priporočil naj poskusim prvo to , šele nato bi kar po vrsti izruvala vse mrtve zobe če ne bi šlo drugače. Ali res obstaja taka naprava ki pokaže pod katerim zobom naj bi bilo zarišče in kdo je bi sploh imel.Naredil sem tudi ortiopan slikanje ki pa ni pokazal nobenih vnetij. Za pomoč se vam lepo zahvaljujem. LP Roman HafnarSpoštovani! Sam ne poznam naprave, ki bi odkrivala žarišča. V alternativni medicini strkovnjaki z različnimi pripomočki iščejo žarišča, vendar zanesljivosti ne bi znal komentirati. Lep dan še naprej!


Spoštovani. Star sem 58 let. Zaradi paradentoze sem sčasoma prišel ob vse zobe v zgornji čeljusti. Totalno protezo bi nadomestil z implantati. Prosil bi za oceno, koliko implantatov je potrebnih za utrditev totalne proteze zgornje čeljusti, kako je s prehranjevanjem (in izgledom) v času, ko se inplantati utrjujejo in kolikšen je okvirni strošek za izdelavo implantatov in protetike. Hvala za informacijo in lep pozdrav. JanezSpošptovani! Za utrditev zgornje totalne proteze lahko zadostujeta že dva vsadka. V tem primeru proteza zadrži nebno ploščo. Cena : 750 Eur (vsadek) X 2 = 1500 Eur (v kolikor zadržite obstoječo protezo) V praksi za tovrstno oskrbo največkrat uporabimo štiri vsadke. V tem primeru lahko v zgornji čeljusti naredimo protezo, ki nima nebne plošče in je največkrat ojačana z kovinskim ogrodjem. Prosto nebo je bistvenega pomena za dobro počutje pacienta. Govor, okus, vonj, izločanje sline... ostajajo nespremenjeni. Cena: 750 Eur (vsadek) X 4 = 3000 Eur + 710 Eur (proteza z ulito bazo) = 3710 Eur. Lep dan še naprej!


Spoštovani! Moja mama ima vsega skupaj v ustih še 4 zobe in še ti so v slabem stanju. Zanima me koliko bi prišla cena proteze za zgornjo in spodnjo čeljust ter ali je pri vas možno kakršnokoli šplačilo po obrokih (saj veste, pokojnine so nizke:-)). Zahvaljujem se vam za odgovor. Lep dan vam želim še naprej. LP BarbaraSpoštovani! Cena ene totalne proteze je 500 Eur. Skupaj obe protezi torej 1000 Eur. Možno je plačevnaje po obrokih. Lep dan še naprej!


Spoštovani! Stara sem 70 let. Zgoraj imam totalno snemno protezo brez enega samega zoba, spodaj pa na prevlečenih dvojki, trojki in štirici ( prizadetih od paradentoze) vezilko, ostalih zob spodaj tudi ni. Ali mi lahko naredite zgoraj in spodaj fiksni protezi na vsadkih in koliko bi to - zelo približno - stalo? Hvala za odgovor in lep pozdrav!Spoštovani! Iz napisanega sklepam, da tudi preostali zobje v spodnji čeljusti nimajo dolgoročno dobre prognoze, tako da imamo opravka z zgornjo in spodnjo brezzobo čeljustjo. V kolikor bi opisani status reševali snemno protetično (torej s protezami), bi morda zadostovala že dva vsadka v spodnji čeljusti, ki lahko že dovolj dobro stabilizirata spodnjo protezo. Zgornja proteza je ponavadi funkcionalna tudi brez dodatne podpore z vsadki. Cena izdelka bi bila: - 500 Eur X 2 = 1000 Eur (obe protezi) - 750 Eur X 2 = 1500 Eur (dva vsadka) - 2500 Eur (vse skupaj). V kolikor skušamo status reševati na optimalen način bi potrebovali štiri vsadke v vsaki čeljusti. V tem primeru bi bila zgornja proteza lahko brez nebne plošče, kar je za počutje pacienta sila ugodno. Cena: - 710 Eur X 2 (proteza z ulito bazo) = 1420 Eur. - 750 Eur X 8 (vsadki zgoraj in spodaj)= 6000 Eur. - 7420 Eur (vse skupaj). Fiksno protetične konstrukcije potrebujejo večje število vsadkov; najmanj šest v vsaki čeljusti. V tem primeru tudi pri čiščenju konstrukcije ne snemate. Za vse dodatne informacije nas pokličite po telefonu. Lep dan še naprej!