Spoštovani! Stara sem 70 let. Zgoraj imam totalno snemno protezo brez enega samega zoba, spodaj pa na prevlečenih dvojki, trojki in štirici ( prizadetih od paradentoze) vezilko, ostalih zob spodaj tudi ni. Ali mi lahko naredite zgoraj in spodaj fiksni protezi na vsadkih in koliko bi to - zelo približno - stalo? Hvala za odgovor in lep pozdrav!Spoštovani! Iz napisanega sklepam, da tudi preostali zobje v spodnji čeljusti nimajo dolgoročno dobre prognoze, tako da imamo opravka z zgornjo in spodnjo brezzobo čeljustjo. V kolikor bi opisani status reševali snemno protetično (torej s protezami), bi morda zadostovala že dva vsadka v spodnji čeljusti, ki lahko že dovolj dobro stabilizirata spodnjo protezo. Zgornja proteza je ponavadi funkcionalna tudi brez dodatne podpore z vsadki. Cena izdelka bi bila: - 500 Eur X 2 = 1000 Eur (obe protezi) - 750 Eur X 2 = 1500 Eur (dva vsadka) - 2500 Eur (vse skupaj). V kolikor skušamo status reševati na optimalen način bi potrebovali štiri vsadke v vsaki čeljusti. V tem primeru bi bila zgornja proteza lahko brez nebne plošče, kar je za počutje pacienta sila ugodno. Cena: - 710 Eur X 2 (proteza z ulito bazo) = 1420 Eur. - 750 Eur X 8 (vsadki zgoraj in spodaj)= 6000 Eur. - 7420 Eur (vse skupaj). Fiksno protetične konstrukcije potrebujejo večje število vsadkov; najmanj šest v vsaki čeljusti. V tem primeru tudi pri čiščenju konstrukcije ne snemate. Za vse dodatne informacije nas pokličite po telefonu. Lep dan še naprej!


Spoštovani,zanimam kaksna je cakalna doba za kirurško odstranitev osmice (pregloboke korenine, karies, komaj viden zob). Prosila bi tudi za informacijo o ceni. Najlepša hvala za odgovor in prijazen pozdrav, Irena.Spoštovani! Cena posega je 90 Eur. Noračamo približno dva meseca pred posegom. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! imam kar precej bolečo težavo-modrostni zob, levo spodaj. Moja zobozdravnica je odsotna,zato lepo prosim za nasvet. Ko mi je zob začel rasti, mi je zobozdravnica pomagala z trakcem,vnetje se je umililo,gnoj je izteke,bolečina je izginila, zato se zaradi te težave nisem več vračala k njej, čeprav mi je rekla, da bo verjetno potrebno zob odstraniti. To je bilo poleti, in od poletja do včeraj nisemimela popolnoma nobenih težav,sedaj pa je bolečina grozna! Zob mi raste (kolikor sem lahko pogledala) precej izven linije, pomaknjen proti licu. Kaj naj storim?je to lahko resno? NAJLEPŠA hvala za odgovorSpoštovani! Vzrok opisanim bolečinam je vnetje obzobnih tkiv (največkrat za zobom). Po doktrini osmico odstranimo v kolikor se opisane težave ponavljajo preveč intenzivno in frekventno. Vsekakor so lahko težave precej hude in jih lahko spremljajo tudi sistemski zapleti (povečane lokalne bezgavke, povišana telesna temperatura). Lep dan še naprej!


Dodatno vprašanje k številki 197. Sedaj me zob sploh ne boli več. Toda če pritisnem ob dlesen se pokaže še malo gnoja. Ali je ta problem rešljiv z antibiotikom, katerim, koliko časa naj se ga jemlje in ali je to trajna rešitev? Če je mogoče za hiter odgovor in najlepša hvala. LP LeoSpoštovani! Rešitev z antibiotikom je največkrat izhod v sili. Problem se največkrat rešuje s ponovitvijo koreninskega zdravljenja, apikotomijo ali ruvanjem zoba. Lepdan še naprej!


Spoštovani, 30.junija 2010 mi je zobozdravnik zbrusil 2 zoba petico (mrtev zob) in sedmico. Čez 1 teden mi je pritrdil mostiček. Zaradi posega imam ves ta čas od brušenja zob do danes bolečine na šestici. Prvih cca 14 dni so bile bolečine tako hude, da sem jemala analgetike 4x na dan. Potrpela sem 2 meseca in zobozdravnika obvestila, da bolečina ne neha. Po kontrolnem pregledu v začetku septembra mi je rekel, da lahko bolečina traja tudi več mesecev. Opozorila sem ga, da na mostičku, ki ga imam na zgornji dlesni nisem imela nobenih težav niti po brušenju zob niti po pritrditvi mostička, pa mi je rekel, da so živci na spodnjih zobeh bolj občutljivi. Bolečina včasih traja cel dan, včasih le del dneva ali le ponoči, vendar je prisotna praktično vsak dan. Po 6 mesecih mučenja se sprašujem ali je mostiček morda nestrokovno izdelan ali nepravilno pritrjen in brušen zob ni dovolj zaščiten? Prosim vas za mnenje. Ali lahko reklamiram storitev? Za hiter odgovor vam bom zelo hvaležna. Lepo pozdravljeni.Spoštovani! Bolečina po brušenju vitalnega zoba je pogost zaplet. V kolikor gre samo za preobčutljivost na spremembe temperature in smotskega tlaka (kislo, sladko...)je zelo verjetno, da bodo problemi minili s časom (lahko nekaj mesecev).Če je bolečina prerasla v spontano ter bolečino na pritisk ali dotik je potrebno dodatno koreninsko zdravljenje. Bolečina ponavadi ni povezana s kvaliteto materiala ali drugimi lastnostmi mostovne konstrukcije. Prepričan sem, da bo zobozdravnik ustrezno odreagiral, zato zaupajte njegovim odločitvam. Lep dan še naprej!