Spoštovani! Zaradi granulomov sem ostala brez 3 šestic (2 spodaj in 1 zgoraj). Stara sem 32 let. Mostički me ne mikajo, saj so okoliški zobje zdravi. Razmišljam o implantantih. čeprav vem, da bi bil potreben predhodni pregled v vaši ambulanti me vseeno zanima vsaj okvirna cena takega implantanta (komplet - vsaditev, nadgradnja s krono) ob predpostavki da so šestice bolj rizični položaji (možne poškodbe živcev, sinusa ...), da so to večji zobje, da bo mogoče potrebna nadgradnja kosti ... Zanima me tudi če v primeru treh implantatov priznate kakšen popust? Ali bi bili implantanti primerni zame kljub temu da imam odprti ugriz? Hvala za vaš odgovor že vnaprej ter lep in uspešen dan.Spoštovani! O dodatnih postopkih (augumentacija kosti...) bi težko govoril brez kliničnega pregleda in RTG posnetka. V kolikor govorimo o tveganjih, bi v tem področju izpostavil poškodbo Živca (n.mandibularis) , ki se ji izognemu z ustreznim načrtovanjem posega. Tip ugriza v tem primeru ne vpliva na odločitev o posegu. Cena posega: -750 Eur (vsadek) + 420 Eur (krona na vsadku) = 1170 Eur (po komadu). V kolikor bodo postopki enostavni vam lahko damo popust. Lep dan še naprej!


Spoštovani! Stara sem 28 let in imam neznosne bolečine zaradi spodnjih zob osmic. Zanima me koliko stane odstranitev vseh osmic, ki že delno gledajo ven. Hvala in lepo pozdravljeniSpoštovani! Cena ruvanja ene osmice je 90 Eur! Lep dan še naprej!


Spoštovani, odlomila se mi je polovica prvega zoba zgoraj. Ker delam z ljudmi bi moral to nujno popraviti. Kako hitro sem lahko na vrsti, če se oglasim kot samo-plačnik? Po obisku pa bi se dogovorili za totalno sanacijo zob, ki so v zelo,zelo slabem stanju. Od mladosti imam strah pred zobozdravniki in bolečino, kar je žal pripeljalo do stanja, kakršno je. Ker večine stranskih zob nimam več (ali pa so samo še delni), me zanima kako je z puljenjem preostalih sprednjih zob in izdelavo totalnih protez spodaj in zgoraj. Star sem 35 let. Ali sodobne tehnike omogočajo "fiksno" pritrditev, da se le-te ne snemajo in estetski izgled do te mere, da se ne vidi takoj, da gre za protezo? Kako hitro je lahko vse skupaj urejeno in kako se rešuje vmesni čas, ko se proteze izdelujejo? Verjamem, da bo za celovito ponudbo potreben ortopan posnetek in ambulantni pregled, zanima pa me vsaj okvirna cena. Ali je možna kombinacija storitev prek koncesije (npr. puljenje in lokalna anestezija, delna protetika), "nadstandarne" zadeve pa kot samoplačnik? Ali to podaljša čas obravnave? Najlepša hvala za vaše odgovore! Lep pozdrav!Spoštovani! Popravilo sekalca je relativno hitra in enostavna rešitev. Naročite se lahko po telefonu. Glede na nujnost storitve bi prišli na vrsto v roku nekaj dni. Oskrba brezzobega pacienta je vsekakor možna na več načinov. Najbolj enostavne in poceni rešitve so snemnoprotetične (zgornja in spodnja totalna proteza). Rešitve nudijo dobro estetsko sanacijo, funkcionalnost pa je odvisna od mnogih dejavnikov, ki pa največkrat niso na naši strani. Oskrbe z zobnimi vsadki nam omogočajo fiksnoprotetične rešitve brezzobih čeljustnic. Sanacije so estetske in mnogo bolj funkcionalne kot klasične snemnoprotetične. Razdelimo jih lahko na implantno podprte snemnoprotetične nadomestke (proteze na vsadkih) in na popolnoma fiksne mostovne konstrukcije na vsadkih. Za implantno podprte proteze se odločimo kadar anatomski ali socialni pogoji niso zadostni za relativno veliko število vsadkov. V spodnji čeljusti podprpemo protezo največkrat z dvema vsadkoma v zgornji pa z štirimi. (več vsadkov, večja stabilnost). Cena: -750 Eur x 6= 4500 Eur (vsadki) + 710 Eur (proteza z ulito bazo) x 2= 1420 Eur. Za fiksne konstrukcije potrebujemo večje število vssdkov (vsaj šest v vsaki čeljusti). Vsadki v tem primeru največkrat podpirajo vezano kovinsko keramično konstrukcijo (12 kron v vsaki čeljusti;glej cenik). Oskrbe z zobnimi vsadki ZZZS ne krije. Lep dan še naprej!


Lep pozdrav, stara sem 22 let in ze dolga leta nisem obiskala zobozdravnika, tudi moja nega zob ni najboljsa, tumu primerno odseva moj nasmesek in samozavest. Imam enko ki je bila pred leti polovico odkrusena in nadomescena z neko maso oz plombo v barvi zoba, danes je ta plomba vidno obarvana in razpoka med plombo in zobom postaja temno rjavkasta, druga enka pa je v zacetnem stanju gnilobe oz gniloba se je zacela kazati tako kot ce bi si pozabila spucati hrano med obema enicama. Desna dvojka je pocena iz zadnje strani iz sprednje strani pa kaze na zelenkasto plavkasto obarvanost, leva dvojka pravtako. Ce vam kaj pomaga se je ta gniloba razsirila v roku enega leta. Zanima me kaj bi se dalo narest v koliksnem casu, seveda bi prosila za okvirno ceno. Za odgovor se vam zahvaljujem.. In zelim lep dan.Spoštovani! V kolikor defekti niso preobsežni je mogoče sekalce sanirati s kompozitnimi plombami. Cena plombe je odvisna od števila zobnih ploskev, ki jih plomba pokriva (povprečna ena okoli 50 Eur po plombi; glej cenik). Na ta način je lahko zobovje sanirano v eni seji. Če so defekti preobsežni vam priporočamo izdelavo zobnih kron. Zobovje je sanirano v dveh do treh sejah, v kolikor niso potrebni obsežnejši pripravljalni postopki (koreninska zdravljenja, ruvanja...). Cena: -210 Eur (kovinska keramika) X 4 = 840Eur. -350 Eur (polna keramika) X 4 = 1400 Eur. Lep dan še naprej!


Spoštovani, potrebovala bi 2 zobna implantata, in sicer zgoraj levo petica in spodaj desno šestka. Predvsem petka me zelo moti, saj je praznina vidna pri smehu. Drugi zobje so urejeni, pregled ponovno čez eno leto, vse ok. Težava je predvsem v tem, da se neznosno bojim vsadka, zaradi morebitnih zapletov, zobozdravnica me k temu nagovarja, da se mi drugi zobje ne bi premaknili. Mi lahko poveste, do kakšnih zapletov lahko pride v moji konkretni situaciji ter ali obstaja kakšna druga (manj komplicirana) metoda za nadomestitev vsaj petke? Zanima me tudi cena, mislim, da se s krono sučejo tam okoli 1300€. Najlepša hvala in lep pozdrav!Spoštovani! Načeloma je zapletov pri vsaditvah zelo malo. Strah pred bolečino med ali po posegu je popolnoma odveč. Postopek traja približno pol ure. V spodnji čeljusti lahko pride do poškodbe mandibularisa (živca). V zgornji čeljusti v področju petice je največkrat problem s količino kostnine in velikostjo obnosne votline. Problemom se je vedno mogoče izogniti. Desetletno preživetje zobnega vsadka je več kot 90%. Cena: -750 Eur (vsadek) + 420 Eur (krona na vsadku) = 1170 Eur. Lep dan še naprej!