Pozdravljeni! Zanima me, katere možnosti so za nadomestek zgornje štirice ter petice. Ena od možnosti je implant, vendar je zame cenovno nedostopen. Pride mostiček v poštev, ne glede na to, kako je s koreninami oziroma, igrajo vlogo kakšni posebni dejavniki? Kolikšna je cena te storitve? Zanima me še, kako izgleda izdelava proteze za dva zoba spodaj, petico in šestico. Mislim- je to zelo neprakično ter neestetsko? Je to snemljivo? Pa cena? Vnaprej se Vam iskreno zahvaljujem za morebitne odgovore.Spoštovani! Manjkajoča zoba je možno nadomestiti na dva načina: -dva vsadka, ki podpirata dve kroni, -klasična mostovna konstrukcija, ki jo podpirata trojka in šestica v zgornji čeljusti. Nosilna zoba morata biti sanirana in če je potrebno ustrezno koreninsko zdravljena. Cena: 210 Eur (kovinsko keamična prevleka) x 4 = 840 Eur. Dva manjkajoča zoba nikoli ne nadomeščamo s snemno protezo. Lep dan še naprej!


Spoštovani! Imam katastrofalno stanje zob. Na spodnji čeljusti imam na sprednjem delu le še 4 preoblečene zobe, ki me v zdnjem času pogosto bolijo in se zdaj tudi majejo. Na zgornji čeljusti nosim protezo (na 3 preoblečenih zobeh). Kaj se da storiti, zobe so mi v večini izpulili okoli 20 leta, zdaj pa jih imam 48. In seveda, kolikšna bi bila cena?Spoštovani! Paleta rešitev je tako obsežna, da bi glede na napisano zelo težko podal ustrezno rešitev. Potrebno je narediti RTG posnetek in klinični pregled. Lahko se naročite po telefonu (04/5300660). Lep dan še naprej!


Spoštovani! Zanima me cena apikotomije z retrogradno polnitvijo. Hvala in lep pozdravSpoštovani! Cena posega je 90 Eur! Lep dan še naprej!


Spoštovani, Imam problem s šestico spodaj desno. Ob obisku pri mojemu izbranemu zobozdravniku pred tremi dnevi in opravljenem slikanju zoba, se je izkazalo, da je zob popolnoma zdrav, je pa prizadeto kostno tkivo na čeljusti pod zobom, med obema koreninama, ki sta videti tudi zdravi. Rahlo vneto dlesen mi je 2 dni zdravil s trakcem in pravi da je sedaj v redu. Bolečine so zaradi poškodovanega kostnega tkiva kar precejšnje in ne bi želel predolgo čakati na potreben poseg. Kaj priporočate? Koliko bi bila čakalna doba pri vas in cena posega? Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav! BojanSpoštovani! Glede na napisano zelo težko sklepam kakšno je dejansko bolezensko stanje in seveda temu primerna terapija. V kolikor gre za lokalizirano parodontalno bolezen (globok žepek, ob vitalnem zobu), bi bila potrebna le kiretaža žepka ter luščenje in glajenje koreninske površine v žepku. Za vse ostale informacije bi vas prosil da se zglasite v naši ordinaciji (04/5300660). Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, včeraj so mi kirurško odstranili spodnjo desno osmico, bolečine so znosne. Težava pa je, da sem se zjutraj zbudila z občutkom omrtvičene spodnje ustnice in brade, kot da anestetik še ni popustil. Seveda sem se obrnila na kirurga, ki je operacijo opravil, ta je ugotovil, da gre verjetno za poškodbo ovojnice živca, mi svetoval jemanje Bcomplexa in povedal, da traja obnova živca od 6 mesecev do dveh let. Poudaril je tudi, da za poškodbo on ni odgovoren in me naročil na pregled čez 1 mesec. Zanima me, če je to res strokovno mnenje in če res ni možno hitrejše zdravljenje. Razmišljam, da bi obiskala nevrologa, da bi dobila izvid o poškodbi živca. Hvala za odgovor in nasvet, SašaSpoštovani! Poškodba živca je zaplet pri ruvanju zoba v spodnji čeljusti. Ni posledica nestrokovnega dela in verjemite mi, da terapevtu še zdaleč ni lahko pri srcu, v kolikor do tega pride. Regeneracija je žal dolgotrajna in ni mogoče točno napovedati, kakšen bo izid po tem času. Upajte da bo zdravljenje uspešno. Lep dan še naprej!