POzdravljeni.mene zanima cena 4novih zob,na zgornji čeljusti,in jih tudi treba populiti ker imam lukne.in zanima me tudi kako to poteka in kakšne so bolečine.naj vam povem da imam velik strah do zobarjev.za odgovor se vam zahvaljujem.lep pozdravSpoštovani! Cena posega je odvisna od načina rekostrukcije v prvotno stanje. -Snemna oskrba je najenostavnejša rešitev. V kolikor zobe nadomestimo z delno protezo je cena 500 Eur. Fiksno protetično oskrbo lahko izvedemo na dva načina: -klasična mostovna konstrukcija, ki jo podpirajo preostali, še obstoječi zobje. Ceno pogojuje število novih zobnih kron: Število kron glede na napisano lahko ocenimo le približno: najmanj šest. Cena : 210 Eur (kovinskokeramična prevleka) X 6 = 1260Eur. -oskrba z zobnimi vsadki je največkrat najboljša in najtrajnejša rešitev. Za oceno stroškov bi si moral ogledati RTG posnetek in narediti klinični pregled. Cena vsadka je 750 Eur. Približno oceno si poiskušajte ustvariti po priloženem ceniku. Vsi postopki potekajo brezbolno. Lep dan še naprej!


Spoštovani, moj specialist svetuje, da vse načete zgornje zobe (10!) zamenjam z desetimi implantanti (na osnovi dodajanja kosti in dviga sinusov), ker je to najboljša dolgoročna rešitev. Mostički so opcija, a jih odsvetuje. Bojim se tolikšnega števila vsadkov in morebitne reakcije nanje. Hvala za vaše mnenje. Lep dan. TanjaSpoštovani! V kolikor vam je rešitev predlagal strokovnjak, ne vidim razloga, da je ne bi sprejeli. Povprečno desetletno preživetje zobnih vsadkov je okoli 95%. Lep dan šenaprej!


Pozdravljeni, Imam kronični iridociklitis in mi je zobozdravnik omenil da obstaja naprava za odkrivanje zarišč pod mrtvimi zobmi.Možno je namreč ker imam 4 mrtve zobe da mi težave z očmi povzroča eden od teh zob.Zobozdravnik mi je priporočil naj poskusim prvo to , šele nato bi kar po vrsti izruvala vse mrtve zobe če ne bi šlo drugače. Ali res obstaja taka naprava ki pokaže pod katerim zobom naj bi bilo zarišče in kdo je bi sploh imel.Naredil sem tudi ortiopan slikanje ki pa ni pokazal nobenih vnetij. Za pomoč se vam lepo zahvaljujem. LP Roman HafnarSpoštovani! Sam ne poznam naprave, ki bi odkrivala žarišča. V alternativni medicini strkovnjaki z različnimi pripomočki iščejo žarišča, vendar zanesljivosti ne bi znal komentirati. Lep dan še naprej!


Spoštovani. Star sem 58 let. Zaradi paradentoze sem sčasoma prišel ob vse zobe v zgornji čeljusti. Totalno protezo bi nadomestil z implantati. Prosil bi za oceno, koliko implantatov je potrebnih za utrditev totalne proteze zgornje čeljusti, kako je s prehranjevanjem (in izgledom) v času, ko se inplantati utrjujejo in kolikšen je okvirni strošek za izdelavo implantatov in protetike. Hvala za informacijo in lep pozdrav. JanezSpošptovani! Za utrditev zgornje totalne proteze lahko zadostujeta že dva vsadka. V tem primeru proteza zadrži nebno ploščo. Cena : 750 Eur (vsadek) X 2 = 1500 Eur (v kolikor zadržite obstoječo protezo) V praksi za tovrstno oskrbo največkrat uporabimo štiri vsadke. V tem primeru lahko v zgornji čeljusti naredimo protezo, ki nima nebne plošče in je največkrat ojačana z kovinskim ogrodjem. Prosto nebo je bistvenega pomena za dobro počutje pacienta. Govor, okus, vonj, izločanje sline... ostajajo nespremenjeni. Cena: 750 Eur (vsadek) X 4 = 3000 Eur + 710 Eur (proteza z ulito bazo) = 3710 Eur. Lep dan še naprej!


Spoštovani! Moja mama ima vsega skupaj v ustih še 4 zobe in še ti so v slabem stanju. Zanima me koliko bi prišla cena proteze za zgornjo in spodnjo čeljust ter ali je pri vas možno kakršnokoli šplačilo po obrokih (saj veste, pokojnine so nizke:-)). Zahvaljujem se vam za odgovor. Lep dan vam želim še naprej. LP BarbaraSpoštovani! Cena ene totalne proteze je 500 Eur. Skupaj obe protezi torej 1000 Eur. Možno je plačevnaje po obrokih. Lep dan še naprej!