Spoštovani Dva dni nazaj sem začutila bolečine na desni strani dlesni. Takrat so mi tudi malo odtekle bezgavke. Naslednji dan me je zvečer zopet zabolela celotna desna stran dlesni (od modrostnega do 4,3 zoba). Čez dan bolečina ni zmeraj prisotna. Tudi niha od zelo intenzivne do blažje. Zelo je močna zvečer. Boli me celotna desna stran dlesni, ušes in glave. Tako me boli, da sploh ne morem spati, pa čeprav vzamem tableto proti bolečinam (nalgesin). Mogoče je relevanten podatek, da mi že kar nekaj let raste modrostni zob na desni strani spodaj. Zdaj je začel intenzivneje rasti. Toda ni mi jasno zakaj bi zaradi enega modrostnega zoba bolela celotna desna stran dlesni, obraza (zgoraj in spodaj).čeprav sem opazila, da je intenzivnejša bolečina tam, kjer imam na zobu kakšno plombo (to sta zgornja in spodnja šestica ter spodnja petica in sedmica). Bolečina je včasih bolj prisotna na spodnji strani, drugič pa na zgornji. Zanima me ali je mogoče to lahko čisto naraven pojav ko ti raste modrostni zob? Naj omenim da so mi ostali trije modrostni zobje čisto normalno izrastli. Tudi ta mi raste v normalni legi in vse kaže, da ima zadosti prostora. Seveda nameravam obiskati zobozdravnika v kolikor bolečina ne bo ponehala v naslednjih dneh. Nikoli nisem čutila takšne vrste bolečine, čeprav me je v preteklosti kakšen zob že bolel. Tu imam občutek, da ni običajna bolečina zob, temveč bolj dlesni. Zanima me ali je lahko vzrok za te bolečine le modrostni zob ali pa težave izvirajo od drugod? Najlepša hvala za odgovor.Spoštovani! Opisane probleme lahko povzroča obolelo tkivo okrog izraščajočega modrostnega zoba. Glede na naravo bolečine, bi bilo kljub tej ugotovitvi modro narediti pregledni RTG posnetek (ortopan) in izključiti ostalo zobovje iz dotične problematike. Lep dan še naprej!


spoštovani, na spodnjih enkah in dvojkah mi bo zobozdravnik menjal prevleke, stare 25 let. Vsi štirje zobje so "mrtvi", brez korenin. Pred tremi leti sem imela na treh od teh zob gnojno vnetje (granulom) in rentgen pred štirimi meseci je pokazal, da so na koncih korenin še vedno sence, ki pomenijo, da stanje ni v celoti sanirano. Predlagano je puljenje vseh štirih zob in nato mostiček še čez sosednji trojki - skupaj torej šest zob za mostiček. Pomisleke imam glede tako obsežnega mostička glede trdnosti in zanesljivosti ter tudi glede ustne higiene, saj se bojim, da se bodo pod njim nabirali ostanki, ki jih ne bo moč odstraniti, in povzročali preglavice. Pri odločitvi za puljenje moram tudi upoštevati, da bom vsaj šest mesecev brez spodnjih prednjih zob in bom na šestih zobeh imela zgolj začasno školjko, zaradi estetike? Bila sem opozorjena, da je školjka izredno krhka in bo normalno hranjenje onemogočeno, prav tako bom imela težave pri izgovorjavi. Ali menite, da je puljenje edina oz. najboljša rešitev, ali je možno še kaj drugega, npr. operativna odstanitev koreninskih vršičkov (apikotomija)? zahvaljujem se vam za odgovor in vas lepo pozdravljam. AlenkaSpoštovani! Za odgovor bi potreboval RTG posnetek spodnji sekalcev. Odstranitev vrškov je ralativno nazanesljiv postopek. Uspešnost močno poveča predhodno koreninsko zdravljenja. Oba postopka sta pogojena z različnimi dejavniki o katerih bi glede na napisano težko sklepal. Trdnost predlagane konstrukcije je lahko dobra, vendar v primeru vašega statusa predlagam oskrbo z zobnimi vsadki. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, zanima me cena in sam postopek zdravljenja poškodovanega zoba. Potrebno bo konfekcijsko zdravljenje krone z zatičem. Gre za zgornji zob 22, kjer imam počeno korenino. Prejela sem kar nekaj strokovnih mnenj in se sedaj odločam za takšno zdravljenje, ki mu v primeru neuspešnosti sledi implantantacija. Najlepša hvala in lep pozdravSpoštovani! V kolikor je korenina zoba počena, rekonstrukcija z zatičem in zobno krono ni več mogoča. Predlagamo zobni vsadek. Cena: 750 Eur (implant) + 420 Eur (krona na vsadku)= 1170 Eur. Lep dan še naprej!


Spoštovani! Bila sem že pri vas in odločila sem se za implatante na spodnji strani-obe enki že manjkata,(imam žabico)dvojki sta tudi slabi.Zanima me: -najprej puljenje obeh dvojk in počakati z implatanti ali istočasno puljenje in implatanta, -začasna proteza,kdaj jo dobim (sem še v službi in delam z ljudmi), -kaj pomeni,če v dveh letih izgubim še 5 ali 6- še en implatant -ali je to polna keramika brez žičke na notranji strani ( kot pri žabici, me zelo moti -občasno zaskeli) -cena Hvala za dodatne informacije in lep dan JANASpoštovani! Glede na to da natančno ne poznam celotnega zobnega statusa v spodnji čeljusti, bom sklepal da naj bi z vsadki oskrbeli interkanini sektor(od dvojke levo spodaj do dvojke desno spodaj). Za fiksnoprotetično oskrbo potrebujemo dva vsadka, ki bi jih vstavili na mesto dvojk. Osteointegrirani vsadki bi podpirali mostovno konstrukcijo štirih spodnjih sekalcev. Takojšnja vstavitev (po ruvanju) vsadkov na mesto dvojk je pogojena z različnimi dejavniki. V kolikor gre sicer za zdrave vendar majave spodnje dvojke, je takošnja vstavitev vsadkov v alveole možna in celo priporočljiva. Začasno protezo dobite nekaj ur po operciji. Končna mostovna konstrukcija na vsadkih je največkrat kovinsko keramična, na željo pacienta lahko polnokeramična. Nobena ne vsabuje vidnih kovinskih elementov ter oblikovno in barvno ustreza naravnemu zobovju. Dodatno izgubo zob v spodnji čeljusti lahko kompenziramo na enak način kot kot opisano zgoraj (lahko z vsadki, lahko s snemno konstrukcijo, ki bi jo odpirala že vstavljena vsadka na mestu spodnjih dvojk). Cena: -750 Eur X 2 = 1500 Eur (dva vsadka) -420 X 2 = 840 Eur (dve kroni na vsadkih) -210 X 2 = 420Eur (dva fiksna člena) -skupaj: 2760 Eur. Lep dan še naprej!


POzdravljeni.mene zanima cena 4novih zob,na zgornji čeljusti,in jih tudi treba populiti ker imam lukne.in zanima me tudi kako to poteka in kakšne so bolečine.naj vam povem da imam velik strah do zobarjev.za odgovor se vam zahvaljujem.lep pozdravSpoštovani! Cena posega je odvisna od načina rekostrukcije v prvotno stanje. -Snemna oskrba je najenostavnejša rešitev. V kolikor zobe nadomestimo z delno protezo je cena 500 Eur. Fiksno protetično oskrbo lahko izvedemo na dva načina: -klasična mostovna konstrukcija, ki jo podpirajo preostali, še obstoječi zobje. Ceno pogojuje število novih zobnih kron: Število kron glede na napisano lahko ocenimo le približno: najmanj šest. Cena : 210 Eur (kovinskokeramična prevleka) X 6 = 1260Eur. -oskrba z zobnimi vsadki je največkrat najboljša in najtrajnejša rešitev. Za oceno stroškov bi si moral ogledati RTG posnetek in narediti klinični pregled. Cena vsadka je 750 Eur. Približno oceno si poiskušajte ustvariti po priloženem ceniku. Vsi postopki potekajo brezbolno. Lep dan še naprej!