Spoštovani, potrebovala bi 2 zobna implantata, in sicer zgoraj levo petica in spodaj desno šestka. Predvsem petka me zelo moti, saj je praznina vidna pri smehu. Drugi zobje so urejeni, pregled ponovno čez eno leto, vse ok. Težava je predvsem v tem, da se neznosno bojim vsadka, zaradi morebitnih zapletov, zobozdravnica me k temu nagovarja, da se mi drugi zobje ne bi premaknili. Mi lahko poveste, do kakšnih zapletov lahko pride v moji konkretni situaciji ter ali obstaja kakšna druga (manj komplicirana) metoda za nadomestitev vsaj petke? Zanima me tudi cena, mislim, da se s krono sučejo tam okoli 1300€. Najlepša hvala in lep pozdrav!Spoštovani! Načeloma je zapletov pri vsaditvah zelo malo. Strah pred bolečino med ali po posegu je popolnoma odveč. Postopek traja približno pol ure. V spodnji čeljusti lahko pride do poškodbe mandibularisa (živca). V zgornji čeljusti v področju petice je največkrat problem s količino kostnine in velikostjo obnosne votline. Problemom se je vedno mogoče izogniti. Desetletno preživetje zobnega vsadka je več kot 90%. Cena: -750 Eur (vsadek) + 420 Eur (krona na vsadku) = 1170 Eur. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Zanima me, katere možnosti so za nadomestek zgornje štirice ter petice. Ena od možnosti je implant, vendar je zame cenovno nedostopen. Pride mostiček v poštev, ne glede na to, kako je s koreninami oziroma, igrajo vlogo kakšni posebni dejavniki? Kolikšna je cena te storitve? Zanima me še, kako izgleda izdelava proteze za dva zoba spodaj, petico in šestico. Mislim- je to zelo neprakično ter neestetsko? Je to snemljivo? Pa cena? Vnaprej se Vam iskreno zahvaljujem za morebitne odgovore.Spoštovani! Manjkajoča zoba je možno nadomestiti na dva načina: -dva vsadka, ki podpirata dve kroni, -klasična mostovna konstrukcija, ki jo podpirata trojka in šestica v zgornji čeljusti. Nosilna zoba morata biti sanirana in če je potrebno ustrezno koreninsko zdravljena. Cena: 210 Eur (kovinsko keamična prevleka) x 4 = 840 Eur. Dva manjkajoča zoba nikoli ne nadomeščamo s snemno protezo. Lep dan še naprej!


Spoštovani! Imam katastrofalno stanje zob. Na spodnji čeljusti imam na sprednjem delu le še 4 preoblečene zobe, ki me v zdnjem času pogosto bolijo in se zdaj tudi majejo. Na zgornji čeljusti nosim protezo (na 3 preoblečenih zobeh). Kaj se da storiti, zobe so mi v večini izpulili okoli 20 leta, zdaj pa jih imam 48. In seveda, kolikšna bi bila cena?Spoštovani! Paleta rešitev je tako obsežna, da bi glede na napisano zelo težko podal ustrezno rešitev. Potrebno je narediti RTG posnetek in klinični pregled. Lahko se naročite po telefonu (04/5300660). Lep dan še naprej!


Spoštovani! Zanima me cena apikotomije z retrogradno polnitvijo. Hvala in lep pozdravSpoštovani! Cena posega je 90 Eur! Lep dan še naprej!


Spoštovani, Imam problem s šestico spodaj desno. Ob obisku pri mojemu izbranemu zobozdravniku pred tremi dnevi in opravljenem slikanju zoba, se je izkazalo, da je zob popolnoma zdrav, je pa prizadeto kostno tkivo na čeljusti pod zobom, med obema koreninama, ki sta videti tudi zdravi. Rahlo vneto dlesen mi je 2 dni zdravil s trakcem in pravi da je sedaj v redu. Bolečine so zaradi poškodovanega kostnega tkiva kar precejšnje in ne bi želel predolgo čakati na potreben poseg. Kaj priporočate? Koliko bi bila čakalna doba pri vas in cena posega? Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav! BojanSpoštovani! Glede na napisano zelo težko sklepam kakšno je dejansko bolezensko stanje in seveda temu primerna terapija. V kolikor gre za lokalizirano parodontalno bolezen (globok žepek, ob vitalnem zobu), bi bila potrebna le kiretaža žepka ter luščenje in glajenje koreninske površine v žepku. Za vse ostale informacije bi vas prosil da se zglasite v naši ordinaciji (04/5300660). Lep dan še naprej!