Pozdravljeni. Ima 32 let. Že približno 20 let imam na spodnjih dveh enkah prevleke na kovinskih štiftih. Leva prevleka mi je potemnela pri dlesnih in iz notranje strani bolj zgoraj na zobu nastala luknjica, na desnem zobu pa je iz zunanje strani nastala luknjica (na zgornjem delu zoba), tako da se vidi štift. Zelo me je začelo estetsko motiti, ker je zelo opazno. Rada bi to popravila, oz. zamenjala prevleke na že obstoječih štiftih (če so še v redu). Koliko bi me to stalo, samo nove prevleke oz. z novimi štifti, če le-ti ne bi bili v redu?, kaj cena zajema ter kdaj bi bilo to izvedljivo? Hvala za odgovor in lep dan, AndrejaSpoštovani! Cena prevleke: -210 Eur (kovinska keramika) -350 Eur (polna keramika-zircon) Največkrat vstavljamo konfekcijske zatiče iz titana, ki jih ne računamo posebej. v kolikor se želite naročiti, nas pokličite po telefonu; poiskali bomo najbližji termin. Lpe dan še naprej!


Spoštovani! Prosila bi za ceno storitev. Potrebovala bi totalno protezo. Zanima me, koliko bi stalo celotno zdravljenje-od puljenja zob do izdelave implantantov in proteze. Zanima me tudi, če bilo lahko del npr. izdelavo proteze pokrila z dodatnim zdravstvenim zavarovanjem. Danes sem si slikala celotno zobovje. Zahvaljujem se vam za odgovor! LPSpoštovani! Cena totalne proteze je 500 Eur. Cena vsadka brez kostne augumentacije (opcija) je 750 Eur. V ceno posegov so vključeni vsi pripravljalni postopki (ruvanje, začasni nadomestki...). Če so izpoljeni vsi pogoji za izdelavo totalne protezo na stroške zavarovalnice (registracija, čakalna doba, potrjen predlog...) lahko izelamo protezo na stroške ZZZS. Lep dan še naprej!


Spoštovani! Imam problem z diastemo tako zgoraj, kot spodaj. Najbolj moteče se mi zdi stanje diasteme med sekalcema(grozno očitno). Razmišljala sem že o ortodontskem zdravljenju, na žalost ne vem ali je le to možno glede na to, da sem si dala na mesto šestice spodaj vstaviti implantant(bilo je nujno). Trenutno je tako, da pač še zbiram informacije. Slišala sem za t.i. zobne luske, vendar sem malce skeptična glede življenske dobe le teh, problem brušenja zdravih zob itd. Kakšna je spoloh razlika med temi polnokeramičnimi prevlekami, ter luskami? Naj omenim, da bi si dala popraviti zgolj enici zgorj, morda tudi dvojki. Kaj mislite, da bi bilo glede na moje stanje najbolj koristno? Koliko stane prvi posvet pri vas, ali je možno plačilo na obroke? Najlepša hvala za informacije. PetraSpoštovani! V opisanem primeru vsekakor najprej svetujemo ortodontsko terapijo, saj je neradikalna. Vsadek na mestu šestice tega dejstva ne spremeni. V kolikor se zaradi določenih vzrokov ne odločite za aparat se motnja lahko korigira z estetskimi luskami. Možna je tudi rešitev s keramičnimi prevlekami. Za izdelavo luske je potrebno odstranitev skleninske plasti spredaj, kar ne velja za izdelavo zobne krone, pri kateri zob dejansko obstožimo in umetno krono nataknemo na obrušen krn. Postopek izdelave krone je mnogo bolj radikalen in pride v poštev, ko je zob močneje poškodovan (plombiran , kariozen). Bolj natančen odgovor vam lahko posredujem po kliničnem pregledu, ki je brezplačen. Možno je plačilo na obroke. Lep dan še naprej!


Lep pozdrav. Star sem 31 let imam ukrivljena dva zgornja sprednja zoba. Zanima me ali bi se dalo to popravit z luskam, ter koliko stane porcelanasta luska za zob.Spoštovani! Manjše nepravilnosti je mogoče popraviti z luskami, pri večjih pa je bolje reševati problem s klasično zobno krono. Cena luske je 350 Eur. Lep dan še naprej!


Lep pozdrav! Zanima me sledeče. Zob (petica levo)sem imela napol izraščen, bil je tudi nekoliko obrnjen postrani v notranjost ustne votline. Pred kratkim sem si dala narediti krono, ker me je izgled zoba že močno motil. Pobrusili so mi spodnjo stran zoba in naredili krono. Videz mi je zdaj res všeč, težava pa je, ker zob na notranji strani čutim, kot bi imela vseskozi nekaj v ustih. Predvidevala sem, da se bom zoba v nekaj dneh navadila, vendar tudi po enem tednu ni bilo nič boljše. Šla sem nazaj k zobozdravniku kjer so mi naredili krono, pa so mi rekli, da je to normalno, da so mi krono naredili glede na odtis. Predvidevam, da bi mi morali pobrusit tudi notranjo stran, ker je bil raščen nekoliko postrani? Skratka ne vem kaj lahko sploh naredim? Zob me na notranji strani zelo moti, zadevam ga z jezikom.. Kaj svetujete? Najlepša hvala za odgovor.Spoštovani! Pri brušenju zobne krone je bil upoštevan primat zobne pulpe; torej zob je mogoče brusiti do določene meje. V nasprotnem primeru eksponiramo (poškodujemo) sredico zoba , čemur sledi devitalizacija in vsi potencialni problemi, ki so s tem povezani. Iz napisanega sledi, da primarni položaj ali naklo zoba ni mogoče po mili volji spreminjati; tako vas še vedno moti položaj zoba. V primeru, da motnje ni mogoče sprejeti, je potrebno zob devitalizirati in seveda sprejeti dejstvo, da bo zob po posegu trajno mrtev, kar navsezadnje lahko prinese številne zaplete, v kolikor koreninsko zdravljene ne bi bilo uspešno. Lep dan še naprej!