Pozdravljeni! Imam problem z spodnjo šestico. V zobu se mi je zacel nabirati kariels in zobozdravnica se je odlocila za zdravljenje zoba. Zob se mi zdi nima živca saj ga je zobarca vzela ven in začela zdravljenje zoba tako da je v zob vstavila zdravilo ki naj bi ostalo notri do naslednjega obiska, vendar je vedno znova padlo veno ze prvi dan ali takoj v naslednjih dneh. V zobu se mi je zacela nabirati harana in zob je začel gniti.Zoba je vedno manj in pod njem je nastala oteklina ki NE boli. Od tega je ze kaksno leto in res bi se rad znebil zoba cim prej zato me zanima CENA vasega posega in upam da nebom imel se kaksnih drugih tezav. Hvala za odgovor. Lp BenoSpoštovani! Iz napisanega menim, da bi bilo zob dobro izruvati (vsekakor bi si morali ogledati RTG posnetek).Cena posega je 60 Eur, oziroma 90 Eur v kolikor gre za težjo (kirurško ruvanje; šivanje...). Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Zanima me ali se da pobeliti samo sprednje zobe od enice pa tja do štirice na obeh čeljustih, saj se mi zobje nekako vidijo samo ti.. in pa ali je zato kaj ceneje beljenje zob? hvala in lpSpoštovani! Možno je beliti samo posamezne zobe! Cena posega je enaka. Lep dan še naprej!


Spoštovani Star 74 let. Zgoraj imam totalno protezo, spodaj pa vezilko, vezano na 7 sprednjih zob (3 levo, 4 desno). Kočnikov nimam. Proteza je narejena na novo pred 1,5 leta, a je slabša kot prej. Že po nekaj mesecih se je začela majati (vagati na sprednjem delu zg.čeljusti). Pritiska tudi na kosti zg. čeljusti. Zato težko jem. Pod protezo se mi že skoraj leto dni na zg. čeljusti delajo neki beli otiščanci (bradavičasti izrastki, dekubitusi), na nebu zadaj pa tudi razjede. Vse me zelo boli že nekaj časa (več ko pol leta), bolečine pa zdaj segajo že v nos in do obeh ušes. A je to sploh mogoče? Kaj naj naredim? Bi me lahko pregledali in svetovali? MareSpoštovani! Lahko vas naročimo na pregled. (04/5300660). Po pregledu bomo skušali ugotoviti razlog za opisane probleme. Priporočam vam, da se oglasite tudi pri zobozdravniku, kjer so vam protezo naredili. Prepričan sem, da bo znal dotični problem hitro rešiti. Lep dan še naprej!


Spoštovani, Oče je star 74 let in ima totalno protezo že 15 let. Ta proteza je močno obrabljena in mu več ne omogoča normalnega žvečenja hrane in bi nujno potreboval novo. Imamo informacijo, da je čakalna doba preko zdravstvenega zavarovanja 3 leta, samoplačniško pa lahko dobi v zelo kratkem roku. Ali to drži? Hvala za odgovor in lep pozdravSpoštovani! Drži! V kolikor pa ugotovimo, da je protetična storitev nujna, jo lahko uvrstimo na seznam hitrih storitev. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, imam napotnico za oralnega kirurga/kirurginjo za odstranitev vseh štirih modrostnih zob, pri čemer sta zgornji osmici izrastli, spodnji pa sta pokukali ven, a nimata dovolj prostora, da bi dokončno izrastli. Zanima me, kolikšna je čakalna doba v vaši ordinaciji za odstranitev zobkov? Ortopan imam napravljen izpred dobrega leta dni. Zanima me, ali je možno odstraniti zobka v paru (zgornji in spodnji) in ne posamezno enega za enim? Sem študentka in me še zanima ali se za poseg kaj dodatno plača? Hvala vam za odgovore in v upanju na čimprejšnje srečanje vas lepo pozdravljam!Spoštovani! V naši ordinaciji nimamo koncesije za specialistične storitve (oralna kirurgija). Cena posega pri nas je zato 90 Eur. Čakalna doba je okoli enega meseca. Lep dan še naprej!