Pozdravljeni, rada bi si uredila sprednje štiri zobe zgoraj. Imam uničene oz. večkrat plombirane 1,2 levo in 2 desno, 1 desno pa je v redu. Razmišljam, o keramičnih prevlekah, sem pa v dvomih ali naj to storim na vseh štirih zobeh ali samo na treh, ki so uničeni. Zobozdravnica mi je predlagala prevleko na vseh štirih zobeh,zaradi videza, meni pa je "škoda" uničiti oz. brusiti zdrav zob. Zanima me kako bi to storili Vi in kakšna je čakalna vrsta za tak postopek pri vas. Hvala in lep pozdrav. BrigitaSpoštovani! Vsekakor je najbolje slediti nasvetu zobozdarvnika, ki je točno seznajen s problematiko. Načeloma je mogoče prilagoditi videz umetnih zob obstoječim zdravim zobem, tako da razlike ni moč opaziti. Morda bi se bilo bolje odločiti za estetske luske, v kolikor dotični zobje le niso preveč poškodovani. Postopek je manj radikalen kot izdelava klasične prevleke. Lep dan še naprej!


pozdrav , sin star 12. let ima izpuljen stalni zob= 6.spodaj= ,bil je zdravljen 1,5 leta,vendar brez uspeha.zanima nas, kako je z možnostjo vstavitve implantanta ali mostička -ali so stvari na napotnico (brezplačno)ali približne cene. hvala za odg. l.pSpoštovani! V kolikor anatomski in drugi pogoji dovoljujejo implantacijo jo je vsekakor mogoče izvesti. Zavarovalnica ne krije dotičnega posega. Cena: -750 Eur (vsadek) -420 Eur (krona na vsadku) -skupaj: 1170 Eur. Lep dan še naprej!


Stara sem 44 let. Zgoraj levo mi manjka 6 zob ( imam samo enico)Desno stran imam oblečeno in urejeno z mostičkom. Tako imam levo stran zapolnjeno s snemljivo protezo. Zanima me ali je možno, da mi v levo stran vsadijo implatante ( koliko) in nanje namestijo fiksni mostiček. Kolikšna bi bila okvirna cena v primeru da mi vsadijo 3 vsadke + mostiček ( tri krone in trije zobje) Za odgovor se vam lepo zahvaljujem! Lep pozdrav! marijaSpoštovani! Cena posega: -750 Eur (vsadek) X 3 = 2250 Eur. -420 Eur (krona na vsadku) x 3 =1260 Eur. -210 Eur (vmesni členi) X 3 = 630 Eur. Skupaj = 4240 Eur. V kolikor anatomski pogoji ne dovoljujejo opisanega posega, bi ga bilo treba spremeniti. Natančno oceno bi vam tako lahko posredovali po pregledu RTG posnetka. Lep dan še naprej! Lep dan še naprej!


Spoštovani ! Vljudno prosim za odgovor: 1. ali sprejemate nove paciente preko zavarovalnice, 2. predvidevam, da bom potrebovala dve "totalki", zgornjo in spodnjo, 3. potrebno bo tudi puljenje zob ( 6 ), 4. če bi me sprejeli,kako dolga je čakalna doba, 5. prosim še za ceno zg. omenjenih storitev, 6. če je slučajno pomembna starost: stara bom 62 let Najlepša hvala za odgovor, Pozdrav, CvetkaSpoštovani! Sprejemamo nove paciente. Cena totalke je 500 Eur. Cena proteze z ulito bazo je 710 Eur. Registracijo lahko naredimo proti koncu letošnjega leta. Vaša starost pri tem ni pomembna. Lep dan še naprej!


Spoštovani Zanima me kaj svetujete v primeru , ko spodnja čeljust ostane brez zob. Sedaj imam na snemljivi protezi še štiri zobe, ki jih je potrebno odstraniti. Vem da so potrebni inplantanti, vendar me zanima vaše mnenje: priporočate dva ali več inplantantov? kdaj se inplantanti naredijo? takoj ob odsranitvi zob ali malo kasneje? koliko inplantantov je potrebnih da proteza ni snemljiva?, kako je s čiščenem nesneljive proteze? Zanima me Vaše mnjenje: kaj VI priporočate dva ali več inplantantov, snemljivo protezo ali nesneljivo. Kolikšna je cena cetolne storitve v prvem oz. drugem primeru. Hvala za odgovor in lep pozdrav MarjancaSpoštovani! Za boljšo stabilnost snemnoprotetičnega nadomestka (protezo) potrebujemo najmanj dva vsadka (Cena: 500 Eur-proteza + 1500 Eur-dva vsadka = 2000 Eur). Boljši učinek dosežemo s štirimi vsadki (skupna cena 3710 Eur: štirje vsadki+ proteza z ulito bazo). V kolikor želite fiksni nadomestek (mostovna konstrukcija) je potrebno vsaditi najmanj šest implantov. Nadomestek se ne snema zato ga je težje čistiti... Cena cca. 6000 Eur (odvisno od števila kovinsko keramičnih prevlek in vsadkov ki jih podpirajo). Za natančnejši nasvet bi si moral ogledati RTG posnetek. Lep dan še naprej!