Pozdravljeni! Zanima me koliko časa je potrebno pri vas čakati na prvi, informativni pregled za oceno stanja zobovja in dlesni ter pripravo načrta za sanacijo (zdravljenje dlesni in protetika oz. implantacija)? Je to ravno tako pol leta? In koliko časa potem traja, da po pregledu dejansko začnete sanirati zobe? Za odgovor se vam že vnaprej iskreno zahvaljujem.Spostovani! Za prvi pregled (najveckrat skupaj s ortopanskim slikanjem) narocimo relativno hitro; teden do dva. Ce sanacije (protetika, implantologija) niso zelo nujne narocimo pacienta priblizno v mesecu in pol. V kolikor zelite zaceti hitro (osebne zahteve) vam skusamo poiskati prost termin hitreje. Lep dan se naprej!


Trenutno hodim na zdravljenje paradontoze. Odmik dlesni od zoba sem začela opažati po kakšnem tednu uporabe medzobne krtačke (pri spodnjih 1,2,3 levo in desno), ki mi jo je priporočila zobozdravnica. Je medzobna krtačka lahko povzročitelj?Spoštovani! Uporaba medzobne krtačke vsekakor ni povzročila odmik dlesni. Nasvet je bil na mestu, le uporaba se je najbrž začela nekoliko prepozno, tako da je umik posledica zmanjšanja edema dlesne ,ki je vztrajal zaradi stalnega vnetja. Vnetje je največkrat posledica nabiranja bakterijskega plaka. Lep dan še naprej!


spoštovani! imam eno vprašanje. manjka mi enica, kost nad njo pa je že pošteno "razžrena". zanima me, koliko bi stala ta kost, oz. potem celoten postopek. že vnaprej se Vam zahvaljujem za odgovor.Spoštovani! V kolikor imate v mislih implantologijo, je mogoče na mesto izgubljene kosti dodati kostne nadomestke in vstaviti zobni vsadek. Celoten postopek je sicer nekoliko daljši, ker je obdobje osteointegracije podaljšano zaradi slabe primarne trdnost vsadka. Vsadek tako lahko obremenimo po daljšem obdobju (cca. nekaj mesecev). Cena: -900 Eur (vsadek in kost) + 420 Eur (krona na vsadku) = 1320 Eur. Lep dan še naprej!


Spoštovani, Zaradi paradontoze imam poškodovano dlesen na področju enic na spodnji čeljusti. Leva enica je že moteče razmajana in moj osebni zobozdravnik je omenil možnost implantata z ozirom na to da so dvojke zdrave. Zanima me koliko to približno stane in pa kolika je pri vas čakalna doba za pregled in poseg. Hvala in lep pozdravSpostovani! Glede na napisano menim, da zelite nadomestiti izgubljeno spodnjo enko z zobnim vsadkom. Cena: 750 Eur (vsadek) + 420 Eur (krona na vsadku) ; skupaj: 1170 Eur. Na poseg lahko narocimo cca. v enem mesecu. Lep dan se naprej!


Pozdravljeni, sem 47 let star in strašen zajz, kar se tiče zobozdravnikov. Vendar pa mi manjkajo trije zobje v predelu, ki je ob nasmehz viden. Želel bi si dat vstavit implantante, pa me zanima, če storitev opravljate (vsaj prvo operacijo) pod popolno narkozo, in kakšna je cena za to. Za odgovor se vam zahvaljujem.Spoštovani! Vsadke vstavljamo redno vendar ne v splošni anesteziji, saj to ni potrebno. Lep dan še naprej!