Že 8 let imam zobno protetiko(protezo).rada bi jo zamenjala,in me zanima če stroske ponovne namestitve in izdelave pokriva socialna ustanova a li zavarovalnica?hvala za morebitni odgovor.lep pozdrav irenaSpoštovani! Stroške izdelave totalne proteze krije zavarovalnica v kolikor so izpolnjeni vsi pogoji (čakalna vrsta, neustrezna stara proteza...) Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, vprašala bi vas za luske. Sama imam krive zobe spredaj (to je zgoraj in spodaj), malo mi štrlijo naprej in pa sekalca imam večja od ostalih zob. Moti me to že od otroštva in bi si rada to popravila (to je osem zob). Zanima me če se to da popravit z luskami ali samo z zobnim aparatom? Koliko bi me to prišlo? Ali je možno plačilo na obroke? Koliko pride beljenje zob? Hvala za odgovor in lep pozdrav, PolonaSpoštovani! Nepravilna postavitev zob največkrat zahteva ortodontsko terapijo (aparat). Terapija zob ne poškoduje (ni jih potrebno brusit) in poskrbi za njihovo pravilno in estetsko lego. V kolikor poleg postavitve motijo tudi drugi dejavniki (oblika, barva...) je možno izdelati estetske luske. Cena ene luske je 350 Eur. Cena beljenja je 270 Eur. Možno je plačilo v več obrokih. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, manjkata mi obe zgornjni dvojki, zanima me, kakšna bi bila najbolj ugodna rešitev glede cene in kvalitete, mostiček? implantatnt? zanima me tako cenovna primerjava kot kvaliteta s spoštovanjem andrejaSpoštovani! V kolikor vam vstavimo implante ni potrebno brusit sosednjih zob (trojke na obeh straneh). S strokovnega vidika je zato implantologija (če anatomski in drugi pogoji to dovoljujejo) najboljša rešitev. Cena: - 750 Eur (vsadek) X 2 = 1500 Eur + 420 Eur X 2 = 2340 Eur. ali -210 Eur X 4 = 840 Eur (Fiksno protetična rešitev; priveski na trojkah). Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, sem pred odločitvijo za ekstrakcijo vseh svojih zgornjih zob in zobozdravniki so mi predlagali snemljivo protezo. Zanima me, kakšne so možnosti z implantanti, saj si želim trajno rešitev in ne snemljive proteze. Poleg tega me zanima tudi cena in pa količina (minimalna) vsadkov, ki so potrebni, da se lahko naredi fiksna proteza. Če mi napišete še koliko časa običajno traja celoten postopek in kje so možne ovire, mi boste zelo pomagali. Hvala in lep pozdrav, MimiSpoštovani! Fiksna konstrukcija naj bi bila podprta z najmanj šestimi vsadki. Gostota kosti, anatomski pogoji, ki določajo dolžino in debelino vsadkov... so ključni faktorji, ki vplivajo na čas, ki je potreben od vstavitve do obremenitve vsadkov. Tako lahko postopek traja od treh tednov do šestih mesecev. Ključna ovira, ki postopek lahko komplicira ali onemogoči je primanjkljaj kosti v regiji med obema podočnikoma. Primanjkljaj kosti v področju ličnikov in kočnikov se kompenzira z dvigom sinusnega dna. Cena: -750 Eur (vsadek brez umetne kosti) X 6 =4500 Eur, -210 (kovinsko keramični člen) X 6 = 1260 Eur, -420 (prevleka na vsadku) X 6 = 2520 Eur. Lep dan še naprej!


Zanima me, ali je zdravljenje dlesni samoplačniško in koliko je za plačat, in ali je pri zdravnikih z koncesijo zdravljenje na stroške ZZZS. Hvala za odgovor.Spoštovani! Zahtevnejši parodontološki posegi so kriti s strani ZZZS pri specialistih, ki imajo specialistično koncesijo. Lep dan še naprej!