Pozdravljeni... na zgornji čeljusti imam še dva zoba štirico in šestico desno pa me za nima če si lahko naredim zgornjo protezo ,ki nima pokritega celega neba oz.kaj mi svetujete . Hvala in lep pozdravSpoštovani! Če so ostali pogoji (velikost in oblika kostnih grebenov) zadostni za stabilnost proteze, je tudi v tem primeru mogoče narediti protezo z reducirano nebno ploščo. Preostala zoba največkrat pripravimo (izdelava dveh kron, ki nosita polzilo), kar bistveno pripomore k večji stabilnosti proteze. V kolikor je retencijskih elementov še vedno premalo, si lahko pomagamo z vstavitvijo najmanj enega vsadka na drugi strani zobnega loka. Vsadek nosi kroglast zaklep, ki dodatno fiksira protezo na željenem mestu. Lep dan še naprej!


Lep pozdrav.Imam nekaj vprašanj in bi želel odg.v kolikor je možen.Zgoraj imam že od leta 1993 polkrožno fiksno konstrukcijo sprednjih zob 1-4L in 1-4D.Osmice na obeh straneh so dobre le od 5,6,7 na vsaki strani manjka.Obstoječa konstrukcija se je začela majati in odmikati od dlesni.Zanima me ali zavarovalnica glede na to,da je preteklo že več kot 7 let krije zamenjavo konstrukcije z fasetami in ali je potrebno doplačati,da se naredi nova konstrukcija z fasetami za celotno zgornjo vrsto?Oziroma kaj predlagate in kakšna bi bila cena alternativne rešitve?Hvala za odgovor!Spoštovani! Trajnostna doba za vezane fiksne konstrukcije je sedem let. Po tem času ste dejansko upravičeni do nove konstrukcije, v kolikor so izpolnjeni vsi ostali pogoji (zobni status, čakalna doba, določeni materiali...) Lep dan še naprej!


Spoštovani, zaradi operacije srca so mi morali,kjub saniranemu zobovju(slaba polnitev),zaradi vnetnih žarišč odstraniti zobe 17,26 in 27. Na stomatološki kliniki v lj mi je maksilofacialni kirurg dejal,da naj zamenjam zobozdravnika. Sedaj bi rada nadomestila zobe,a ne razumem kam bi se lahko fiksiral mostiček,če manjkata zgoraj na vsaki strani zadnja zoba? Razmišljala sem ,da bi jih nadomestila z implantanti,ampak zaradi motenj srčnega ritma in Marevana to ne pride v poštev. Zadeva me estetsko ne moti,ker ni vidna,ampak se zavedam pomembnosti urejenega zobovja še posebno pri bolnikih ,ki imamo prirojeno srčno napako,oziroma operacijo srca. Kaj mi lahko predlagate glede na opisano stanje? Hvala in lep pozdrav!Spoštovani! Žalostno je, da lahko človek, ki naj bi bil strokovnjak, svetuje menjavo zobozdravnika. Najbolje bi bilo, če vam nasvet lahko da dotični kirurg. V dotičnem primeru je težko svetovati brez dodatnih informacij (RTG slike, klinični pregled...). Za vse se lahko oglasite v naši ordinaciji. Lep dan še naprej!


Že 8 let imam zobno protetiko(protezo).rada bi jo zamenjala,in me zanima če stroske ponovne namestitve in izdelave pokriva socialna ustanova a li zavarovalnica?hvala za morebitni odgovor.lep pozdrav irenaSpoštovani! Stroške izdelave totalne proteze krije zavarovalnica v kolikor so izpolnjeni vsi pogoji (čakalna vrsta, neustrezna stara proteza...) Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, vprašala bi vas za luske. Sama imam krive zobe spredaj (to je zgoraj in spodaj), malo mi štrlijo naprej in pa sekalca imam večja od ostalih zob. Moti me to že od otroštva in bi si rada to popravila (to je osem zob). Zanima me če se to da popravit z luskami ali samo z zobnim aparatom? Koliko bi me to prišlo? Ali je možno plačilo na obroke? Koliko pride beljenje zob? Hvala za odgovor in lep pozdrav, PolonaSpoštovani! Nepravilna postavitev zob največkrat zahteva ortodontsko terapijo (aparat). Terapija zob ne poškoduje (ni jih potrebno brusit) in poskrbi za njihovo pravilno in estetsko lego. V kolikor poleg postavitve motijo tudi drugi dejavniki (oblika, barva...) je možno izdelati estetske luske. Cena ene luske je 350 Eur. Cena beljenja je 270 Eur. Možno je plačilo v več obrokih. Lep dan še naprej!