Spoštovani Zanima me kaj svetujete v primeru , ko spodnja čeljust ostane brez zob. Sedaj imam na snemljivi protezi še štiri zobe, ki jih je potrebno odstraniti. Vem da so potrebni inplantanti, vendar me zanima vaše mnenje: priporočate dva ali več inplantantov? kdaj se inplantanti naredijo? takoj ob odsranitvi zob ali malo kasneje? koliko inplantantov je potrebnih da proteza ni snemljiva?, kako je s čiščenem nesneljive proteze? Zanima me Vaše mnjenje: kaj VI priporočate dva ali več inplantantov, snemljivo protezo ali nesneljivo. Kolikšna je cena cetolne storitve v prvem oz. drugem primeru. Hvala za odgovor in lep pozdrav MarjancaSpoštovani! Za boljšo stabilnost snemnoprotetičnega nadomestka (protezo) potrebujemo najmanj dva vsadka (Cena: 500 Eur-proteza + 1500 Eur-dva vsadka = 2000 Eur). Boljši učinek dosežemo s štirimi vsadki (skupna cena 3710 Eur: štirje vsadki+ proteza z ulito bazo). V kolikor želite fiksni nadomestek (mostovna konstrukcija) je potrebno vsaditi najmanj šest implantov. Nadomestek se ne snema zato ga je težje čistiti... Cena cca. 6000 Eur (odvisno od števila kovinsko keramičnih prevlek in vsadkov ki jih podpirajo). Za natančnejši nasvet bi si moral ogledati RTG posnetek. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Zanima me koliko časa je potrebno pri vas čakati na prvi, informativni pregled za oceno stanja zobovja in dlesni ter pripravo načrta za sanacijo (zdravljenje dlesni in protetika oz. implantacija)? Je to ravno tako pol leta? In koliko časa potem traja, da po pregledu dejansko začnete sanirati zobe? Za odgovor se vam že vnaprej iskreno zahvaljujem.Spostovani! Za prvi pregled (najveckrat skupaj s ortopanskim slikanjem) narocimo relativno hitro; teden do dva. Ce sanacije (protetika, implantologija) niso zelo nujne narocimo pacienta priblizno v mesecu in pol. V kolikor zelite zaceti hitro (osebne zahteve) vam skusamo poiskati prost termin hitreje. Lep dan se naprej!


Trenutno hodim na zdravljenje paradontoze. Odmik dlesni od zoba sem začela opažati po kakšnem tednu uporabe medzobne krtačke (pri spodnjih 1,2,3 levo in desno), ki mi jo je priporočila zobozdravnica. Je medzobna krtačka lahko povzročitelj?Spoštovani! Uporaba medzobne krtačke vsekakor ni povzročila odmik dlesni. Nasvet je bil na mestu, le uporaba se je najbrž začela nekoliko prepozno, tako da je umik posledica zmanjšanja edema dlesne ,ki je vztrajal zaradi stalnega vnetja. Vnetje je največkrat posledica nabiranja bakterijskega plaka. Lep dan še naprej!


spoštovani! imam eno vprašanje. manjka mi enica, kost nad njo pa je že pošteno "razžrena". zanima me, koliko bi stala ta kost, oz. potem celoten postopek. že vnaprej se Vam zahvaljujem za odgovor.Spoštovani! V kolikor imate v mislih implantologijo, je mogoče na mesto izgubljene kosti dodati kostne nadomestke in vstaviti zobni vsadek. Celoten postopek je sicer nekoliko daljši, ker je obdobje osteointegracije podaljšano zaradi slabe primarne trdnost vsadka. Vsadek tako lahko obremenimo po daljšem obdobju (cca. nekaj mesecev). Cena: -900 Eur (vsadek in kost) + 420 Eur (krona na vsadku) = 1320 Eur. Lep dan še naprej!


Spoštovani, Zaradi paradontoze imam poškodovano dlesen na področju enic na spodnji čeljusti. Leva enica je že moteče razmajana in moj osebni zobozdravnik je omenil možnost implantata z ozirom na to da so dvojke zdrave. Zanima me koliko to približno stane in pa kolika je pri vas čakalna doba za pregled in poseg. Hvala in lep pozdravSpostovani! Glede na napisano menim, da zelite nadomestiti izgubljeno spodnjo enko z zobnim vsadkom. Cena: 750 Eur (vsadek) + 420 Eur (krona na vsadku) ; skupaj: 1170 Eur. Na poseg lahko narocimo cca. v enem mesecu. Lep dan se naprej!