Pozdravljeni! Imam prevleki na obeh dvojkah zgoraj, že precej let. Sedaj opažam, da mi ena odstopa od dlesni, vidi se še ne, samo čutim. Rada bi prišla na pregled in posvet. Koliko stane nova prevleka in koliko časa bi morala čakati na pregled? Hvala za odgovor in lep pozdrav MirjamSpoštovani! Cena prevleke: -210 Eur (kovinska keramika) -350 Eur (polna keramika- zircon). Za pregled se naročite po telefonu; naročimo vas v roku meseca in pol. Lep dan še naprej!


Lep pozdrav. Po odstranitvi zobnega aparata sta se mi prednja dva zoba razmaknila, vendar samo spodnji del, in sedaj izgleda, kot bi imela odkrušen zob. Ali bi se to dalo popraviti z luskami, namreč ne želim še enkrat nositi aparata in bi ga morala plačati sama, ker sem stara 19 let. Hvala in lep dan, KatjaSpoštovani! Motnjo je mogoče popraviti na dva načina (če izključimo ponovno ortodontsko zdravljenje): -dograditev s kompozitnimi masami. -korekcija z estetskimi luskami. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, pred kakšnim tednom sem med hranjenjem pomotoma ugriznila v vilico in se mi je malo odkrušil spodnji desni kot zgornje enke. Zadeva je bila malo vidna, zato sem danes odšla k zobozdravnici, ki mi je oster rob zbrusila. Zadeva pa je zdaj postala še bolj vidna in me vedno bolj moti. Zanima me, če je možno zob dograditi, da bi izgledal tako kot pred poškodbo? Gre namreč za zelo majhno površino in me je strah, da bi zadeva po posegu padla dol... Koliko pa bi bila približna cena posega? HvalaSpoštovani! Manjkajoči delček zoba se lahko dogradi s kompozitno maso. Storitev nudi popolno estetsko sanacijo. S časom se lahko dograjeni delček zabarva, prav tako pa tudi odpade; omenjene mase ne prenašajo tako visokih obremenitev kot sklenina. V kolikor sanacija na ta način ni mogoča ali je slaba, je mogoče defekt popraviti z zobno lusko. Cena: - 65 Eur (dograditev s kompozitom) - 350 Eur (estetska luska) Lep dan še naprej!


pozdravljeni! mene pa zanima koliko bi stal vsadek zoba za zgornji predzadnji zob. in kakšno je možno plačilo ker nekateri si tako velikih zneskov ne moremo privoščiti da bi plačali v enkratnem znesku, ali stroške krije tudi zdravstvo!? hvala za odgovorSpoštovani! Cena. -750 Eur (vsadek) -420 Eur (krona na vsadku) -skupaj: 1170 Eur. Zavarovalnica ne pokriva stroškov implantologije. Možno je plačilo v več delih. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Imam vprašanje. Sama imam problem z desno 4-ico. Imam štiftek. Po 4-ih letih je začel ta štift popuščati. Iz dlesni mi tudi zelo krvavi. Cement mi ne prime baje, zaradi krvavitve. Pravijo, da imam slabo korenino in da je edina možnost implatant ali tričlenski mostiček. Zdaj me zanima nekaj....glede na to, da se mora inplantant zarasti v kost,...in da to traja od 3-6 mesecev...ali to pomeni, da bo na tem mestu tako dolgo luknja(brez zoba)? Imam tako službo, da si luknje med zobmi ravno ne morem privoščit. Ali se dobi za ta čas kak nadomestek zoba? Zanima me končna cena tega posega...torej od pregleda, vstavitve implantanta,...nadomesta zoba(če je seveda) in do končnega zoba. Kakšni so pogoji plačila? Plačilne kartice? Obročno plačilo? Že v naprej se lepo zahvaljujem za vaš odgovor. lp, KristinaSpoštovani! Čas od vstavitve do obremenitve zobnega vsadka je odvisen od večih faktorjev. V kolikor imamo za vstavitev dobre pogoje (visoka gostota, zadovoljiv volumen kosti...) kar pogojuje dobro začetno stabilnost (retencijo ) vsadka, je možna takojšnja obremenitev vsadka, ki ne bo vplivala na dobro osteointegracijo (zraščanje s kostjo). Če teh pogojev ne izpolnjujemo je bolje da vsadka ne obremenjujemo takoj po posegu, saj bi mikropremiki preprečili bistven del uspešnega posega (osteointegracijo). V tem primeru vrzel oskrbimo z začasnim protetičnim nadomestkom za obdobje, ki ga smatramo za potrebnega. Cena: -750 Eur (vsadek) -420 Eur (krona na vsadku) -skupaj : 1170Eur. V ceni je vštet tudi začasni protetični nadomestek, vsekakor pa vsi postopki, ki so potrebni za dosego cilja (zob na vsadku). Možno je plačilo s kartico ali najbolje; na TRR. Možno je plačevanje po obrokih. Lep dan še naprej!