Pozdravljeni! Zanima me cena in ali je možno k vam priti samo na protetiko. Izpulili so mi štirico zgoraj desno, dvignili sinusno dno in vstvili implantant. Naslednji teden mi poberejo šive. Hvala in lep pozdrav RomanaSpoštovani! Lahko nas obiščete z namenom narediti krono na vsadek. Vnaprej nam sporočite tip vsadka, da se bomo lahko ustrezno pripravili. Za izdelavo sta največkrat potrebna dva obiska. Lep dan še naprej!


Imam grde prednje zobe, poleg tega mi manjka prednja trojka.Kako bi rešili estetsko in "trajno", ker imam tudi slabo kost za vsadek.LpSpoštovani! V kolikor so pristojni ocenili pogoje za implantologije kot slabe je najboljša klasična fiksnoprotetična rešitev (most).V tem primeru obstožimo oba sosednja zoba vrzeli (2 in 4) ter jih hkrati s funkcionalno rehabilitacijo tudi estetsko saniramo. Če je potrebna večja estetska korekcija tudi ostalih zob interkanino (sekalcev), jih je mogoče oskrbeti z estetskimi luskami. Lep dan še naprej!


Spoštovani, že nekaj let se borim s problemom odstopanja dlesni. Vse skupaj je na zobeh videti kot žepki, nevem če je to pravi izraz ampak tako sem razumela ko sem po spletu poiskala informacije. Vse do sedaj so mi različni zobozdravniki v MB razlagali da tega ni možno odpraviti ali pa sploh tega še niso videli v svoji karieri. Preprosta moja razlaga je, da sm si verjetno fizično potisnila dlesni iz zob, z leti pa se le stopnjuje na slabše, sicer so mi pred leti naredili "podaljšane plombe", se pa odstopanje še nadaljuje, sicer nimam odteklin, je pa na dolgi rok zelo moteče in boleče, ker imam sicer zdrave zobe. Hvala za odgovor. Prijazen pozdrav, dragicaSpoštovani! Če sem pravilno razumel razlago, bi lahko zaključil, da v vašem primeru ne gre za pojav obzobnih žepov, ampak za klinaste erozije, ki so največkrat posledica nepravilnega čiščenja zob. V kolikor krtačka ne teče od rdečega na belo pride do poškodbe marginalne dlesni. Epitelijsko prirastišče propade, dlesen se prične umikati v smer zobne korenine. Umikanju sledi tudi bukalna kost tako da je stanje podobno opisanemu. Pojav pravih obzobnih žepov lahko potrdimo le na RTG posnetku. Bolezen zahteva parodontalno terapijo. Za nasvet, prognozo in določitev terapije vašega stanja moramo narediti klinični pregled in RTG posnetek. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, moram se naročiti na en malo večji poseg in sicer: na zgornji levi štirici imam t.i.štift, ki pa je zgleda že tako slab, da bi ga bilo treba narediti ponovno. Sprednji dva enki pa sta bili že tolikokrat plombirani, da so mi svetovali, da bi jih bilo dobro preobleči, pred kratkim pa mi je ena celo začela malo temneti. Ker sem iz Ljubljane, me zanima, kakšne so čakalne dobe pri vas za tak poseg, koliko približno to stane, in seveda koliko časa si ''brez zob'' , kar pomeni verjetno bolniški stalež. Hvala, lpSpostovani! Glede na napisano menim, da sprasujete po ceni prevleke (umetne krone). Cena ene krone je: -210 Eur (kovinska keramika) -350 Eur (polna keramika-zircon). Za prednja sekalca poterbujete dve zobni kroni. Lep dan se naprej!


Pozdravljeni, imam zdrave, lepe zobe in nikoli nisem imela težav, razen pred ~20 leti na dveh zobeh levo zgoraj. Zobozdravnik mi je moral na petico narediti prevleko, štirica je bila temna - verjetno brez živca, šestico pa je zaplombiral. Sedaj imam plombe na vseh zobeh, razen na vseh sprednjih(1,2,3). Zaradi procesa (granolom) me je zobozdravnica napotila na kirurgijo in svetovala odstranitev zob 24,25,26. Žal je ne razumem v čem je problem namestitve mostička, a svetovala mi je dva vsadka. Takoj za tem sem imela v tujini priložnost vprašati za mnenje in stvar se je odvijala tako hitro, da sem pristala na odstranitev zob 24 in 25 - priprava za dva vsadka (zakaj ne tudi ex26 žal ne vem). Sedaj razmišljam kaj storiti, saj dolgoročno denarja za vse zobne vsadke ne bom imela. Ali odstraniti še 26 in namesto treh zob vstaviti dva vsadka - je to sploh možno? Ali je smiselno vstaviti vsadka enega poleg drugega ali pa lahko ostanem brez petice in z vsadkom na štirici? Ali bo vsadek lahko nosilec fiksne proteze in na katerih mestih so za to vsadki potrebni? Hvala za odgovor S spoštovanjem, BrigitaSpoštovani! Glede na napisano menim, da bi bilo najbolje odstraniti še šestico (kot je bilo na začetku pedvideno). Vrzel treh zob (24, 25, 26) bi zapolnili z dvema vsadkoma, ki bi nosila mostovno konstrukcijo treh zob. V kolikor ostanete na vrzeli dveh zob (24, 25) je možno rešiti problem z enim vsadkom in dvema umetnima kronama, ki jih v tem primeru nosi le en vsadek. Anatomski pogoji morajo biti ustrezni za tako storitev. Po pregledu RTG posnetka bi vam lahko posredoval še natančnejše informacije. Lep dan še naprej!