Pozdravljeni! Imam težavo z zgornjo levo sedmico (27) Pred nekaj dnevi so se mi nenadoma pojavile neznosne bolečine v področju levo zgoraj. Po obisku svojega zobozdravnika in opravljenem RTG posnetku kaže da gre za manjši proces na apeksu 27 in 4-5mm žep. Ta zob je bil endodontsko zdravljen pred pribljižno 15 leti. Ker so korenine zavite je poseg ponovnega zdravljenja nekoliko kompliciran in tega mi ne more izvesti moj zobozdravnik. Zanima me , če lahko to opravite vi v vaši ambulanti! Hvala in lepo pozdravljeni! PeterSpoštovani! Sam nisem specialist s tega področja, čeprav se z endodontijo ukvarjamo vsak dan. Ali problem lahko rešimo ali ne je odvisno od mnogih dejavnikov, ki jih glede na napisano težko opredelim, vsekakor pa je vredno poiskusiti. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, na zgornjem loku mi manjka trojka na desni strani. Pred časom sem si dal namestit implantant znamke Straumann, ampak ga telo baje ni sprejelo oz. po ponovnem poizkusu (slikanje s CT) je bilo ugotovljeno da imam premajno čeljustno kost na zgornjem loku, zato bi naj bil rizičen ponovni poseg, prav tako nebi bil ravno estetskega izgleda. Zato me zanima če pri ponovnem implantiranju uporabljate implantante katere druge znamke oz. bolj kvalitetnejše. P.S. Na zgornjem ustnem loku nosim fiksni zobni aparat znamke DAMON. Lp, MihaSpoštovani! Sami uporabljamo vsadke tipa Bredent. Uspeh posega največkrat ni odvisen od tipa vsadkov. Med razlogi za neuspeh so tudi neustrezni anatomski pogoji, ki ste jih omenili že sami. Omenjene težave rešujemo z ustreznim načinom kostne regeneracije. Za natančnejši odgovor bi moral narediti klinični pregled in RTG posnetek. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Včeraj mi je zobozdravnica izpulila zob (sedmico spodaj). V luknjo ki je nastala mi je dala 3 rjave gobice ki so se spremenile v rjavo "sluz". Kako dolgo mora biti to v luknji? Ponoči so se mi začele pojavljati tudi bolečine v glavi - so te posledica izpuljenega zoba? Že v naprej se zahvaljujem za odgovor in vam želim lep dan.Spostovani! Omenjene gobice so bile najbrz fibrinski nadomnestek, torej snov, ki bo v alveoli pomagala ustvariti in stabilizirati krvni strdek. Suha gobasta snov se hitro prepoji s krvjo, tako da je izgled podoben opisanemu. Nastale snovi ne odstranjujte, saj bi s tem preprecili bistvo pooperativnega dejanja, poleg tega pa vnesli v prizadeto podrocje mikroorganizme kar bi lahko mocno poslabsalo stanje. Menim, da glavobol ni posledica omenjenega posega. Lep dan se naprej!


pozdravljeni, moji zobje niso ravno blesceci, pa tudi obiski pri zobozdravniku ne zaradi izredno slabih izkusenj v osnovni in srednji soli.... in zaradi tega se mi je pocasi zacelo dogajati da so se mi odlomili 3 zobje: leva 1 in 2, na pol, desna 2 cela, pa tudi zadaj bo kar nekaj dela..... sedaj pa me zanima cenovno koliko bi prislo popravilo mojih obupnih zob, sel bi sa samoplačniško varianto, da bi bilo lahko hitro narejeno in ne bi bilo potrebno prevec cakanja.... izredno neugodna mi je bolecina ob vrtanju zato bi bilo potrebno delati vse z injekcijo ali se bolje pod narkozo ce je to mogoce seveda. vceraj pa mi je tudi zatekla desna polovica obraza in cutim bolecino samo ob nosu pod ocesom, domnevam da zaradi desne 2. kaksen je postopek za odpravo le tega..... LP MatejSpoštovani! Gledena napisano bi zelo težko podal obseg storitev, ki bi odpravile vse težave, ki vas pestijo. Na sekalcih bi najbrž potrebovali umetne krone; cena: 210 Eur (kovinska keramika). Za natančnejšo oceno bi morali narediti RTG posnetek in klinični pregled. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni Zanima me če manjkajoče zobe v mostičku (1 in 2 zoba) nadomestim z nekovinskim materialom in če s katerim. Sem alergičen na zlitine-kovino. Hvala, IvanSpoštovani! Načeloma vsi materiali, ki se uporabljajo v stomatologiji ne vsebujejo kovinskih atomov, ki bi lahko povzročali alergije (Cr, Mb..). V kolikor imate dokazano alergijo na dentalne zlitine (kar je zelo redko) je seveda edini izhod izdelava brezkovinskih fiksnoprotetičnih nadomestkov. Pri nas uporabljamo keramiko na Zirconskem ogrodju, kar menim, je najboljša rešitev. Lep dan še naprej!