Sem stara 17 let in imam diastemo,ki me zelo moti in mi tudi nekako zbija samozavest zato pa me zanima kako bi lahko to popravila ?Spostovani! Preden se lotite zadeva bi rad opomnil da diastema mocno karakterizira vas nasmeh in se po spremembi lahko zgodi, da se vam stanje ne bo vec zdelo sprejemljivo. Stanje lahko spremenimo na sledece nacine: -prva sekalca v podrocju vrzeli dogradimo s kompozitno maso. Rezultat je funkcionalno in estetsko zadovoljiv vendar ne najbolj trajen saj se kompoziti s casom zabarvajo ali celo odlomijo. Poseg je reverzibilem in ne radikalen. -izdelava estetskih lusk ali celo umetnih kron na obstojeca sekalca. Rezultat je funkcionalno in estetsko zadovoljiv in trajen. Poseg je radikalen in ireverzibilen saj zahteva brusenje trdih zobnih tkiv. Lep dan se naprej!


Pozdravljeni. Kaj pomeni oteklina-bula, neboleča razen na dotik, na zgornji čelusti zadaj. Nastala je pred dobrim mesecemin rekel bi da polagoma narašča. velika je cca 1,5cm. LP FrancSpostovani! Vzroki za tvorbo so lahko razlicni vendar z najvecjo verjetnostjo lahko recemo, da gre za vnetni proces, ki ga najbrz pogojuje obolel zob ali obzobno tkivo. Z RTG posnetkom in klinicnim pregledom lahko dolocimo ali gre za periapikalni proces nad avitalnim mrtvim zobom, zaostalo korenino ali vneto tkivo okrog napol izraslega modrostnika... Lep dan se naprej!


Pozdravljeni? Imam implantant ( A11 na šestici) navoj dobim še meseca avgusta. zanima me končna cena krone (pregled, delo,material,...)pri vas in koliko je obiskov je potrebnih za končno namestitev le-te. Hvala za odgovor, lep danSpostovani! V kolikor imate vstavljen vsadek tipa Bredent je cena celotnega postopka 420 Eur (kovinsko keramicna konstrukcija). Lep dan se naprej!


pozdrav.kar dolgo časa sem imele mir z zobmbi,sedaj pa kot strela z jasnega gangrena spodnje 6,začelo se je z bolečino ki je vztrajala,rtg posnetek je pokazal cisto ob korenini in seveda gnojno vnetje.Zobozdravnica mi ke odprla zob ,ki je bil že plombiran in prečistila kanale,ter dala efloran 400,dva dni je bilo bolje,potem me je ob ugrizu hrane usekalo kot bi me kdo z iglo v zob,in spet ista bolečina ki vztraja in vztrja.je kej upanja za moj zob ali?Zobozdravnica nima veliko upanja zdajn ga izgubljam tudi jaz,ali je normalno da ob vse, zdravljenju,čiščenju kanalov,antibiotiku bolečina še kar vztraja,Spoštovani! Gledena napisano (nenadna ostra bolečina ob ugrizu, bi lahko sumili na mehansko poškodbo zoba. Zaradi delovanja sile ob ugrizu lahko predvsem mrtev zob poči, se polomi...Bolečina, takšna ali drugačna, lahko vztraja precej časa in je pogosto težko razložljiva. Vzrok bolečine je največrat vnetni proces ob vršku korenine, ki je sicer predmet obravnave pri koreninskem zdravljenju. Za natančno diagnostiko bi si moral ogledati RTG posnetek. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Zanima me cena obeh snemljivih totalnih protez na mini implantantih...4 spodaj in 4 zgoraj.. ter koliko časa bi vse to trajalo.. Lp: RudiSpoštovani! Največkrat vstavimo vse vsadke hkrati v eni čeljusti. Tedenski razmik med posegom v zgornji in spodni čeljusti je primeren. Za izdelavo proteze z ulito bazo potrebujemo štiri obiske (cca 14 dni). V kolikor so anatomski in ostali pogoji zadostni lahko vstavljene vsadke obremenimo s končnim izdelkom približno tri do štiri mesece po operativnem posegu. Cena: -750Eur (vsadek) X 8 = 6000 Eur -710 Eur (proteza z ulito bazo) X 2 = 1420 Eur -Skupaj: 7420 Eur Na celotno storitev vam nudimo 10 % popusta. Lep dan še naprej!