Pozdravljeni! Zanima me kako bi bilo možno odpraviti sinovo težavo, kajti ima enega od sekalcev večjega od drugega. Hvala za odgovor! Lp. JanezSpoštovani! Način terapije je odvisen od razlike v velikosti in subjektivnih estetskih zahtev. Obliko krone lahko spremenimo s kompozitno dograditvijo (neinvaziven način terapije), ki pa v določenih primerih ni zadovoljiv (barva, trajnost). V kolikor dograditev ni zadovoljiva na zobu izdelamo estetsko lusko ali zobno krono. Postopka sta mnogo bolj radikalna in ireverzibilna, saj brušena sklenina ne zraste na novo. Lep dan še naprej!


Spoštovani ! Ker imam do zobozdravnikov neverjetni , panični strah , imam že nekaj let zgornjo totalno protezo , katero bi bilo absolutno potrebno zamenjati (počena, zato že zelo težko govorim , je zelo moteča pri jedi , govoru ) zato se že izogibam ljudi in družbe . Koliko bi me stala totalna zgornja proteza , delno samoplačniško delno z kritjem zavarovalnice - da bi bila estetstsko ,kvalitetno in na videz videti kot lastni zobje (ali je to mogoče) . Koliko časa je potrebno za to , od pregleda do nove proteze . Lepo pozdravljeni !Spoštovani! Cena klasične totalne proteze je 500 Eur. Protezo lahko izdelamo v cca. 10 ih dneh. Vse ostale možnosti oskrbe brezzobe čeljusti vam lahko opišemo po pregledu in narejenem RTG posnetku. Lep dan še naprej!


Spoštovani mag. Rotar, prosim za odgovore na nekaj mojih vprašanj. Sem prebrala večino vaših odgovorov na vprašanja pacijentov in dobila vpogled v postopke in cene posegov. Pred dvema tednoma je oče imel delovno nesrečo, pri kateri je padel na obraz in si poškodoval zobe. Po nesreči so zobje bili zelo zamaknjeni, vendar jih je takoj uspel sam nekako namestiti z jezikom (!). Zobozdravniki so mu rekli, da je z večino zob vse v redu, razen enice levo zgoraj, ki je na rentgenskem posnetku bila videti počena, ampak naj bi korenina bila še v redu. Zdravniki so mu rekli, da je potrebno zob odstraniti in narediti implantant. Kaj vi v tem primeru priporočate (v primeru zdrave korenine in zdravih sosednjih zob)? Kaj pa v primeru počene korenine? V primeru, da se izkaže, da sta sosednja zoba tudi kaj poškodovana (kar za enkrat ni videti, pa vendar), kaj potem priporočate? Prosim tudi za navedbe cen. Vem, da je cena implantanta in krone 1170 €. Obiskov pri zobozdravniku je oče imel že kar nekaj (3-4) in vsakič je šel na rentgensko snemanje zob. Zanima me ali tolikšno izpostaljanje glave sevanju lahko škoduje zdravju? Naj omenim, da oče živi v BiH in so mu vse to dejali tamkajšnji zobozdravniki. Glede na to, da je celoten poseg tam samoplačniški in zdravstveno zavarovanje ne krije nobenih stroškov, razmišlja, da bi na poseg prišel v Slovenijo. Prosim, da mi razložite koliko obiskov bi bilo pri tem potrebnih. Najlepše se vam zahvaljujem za odgovore! Želim vam uspešno delo še naprej! Lep pozdrav, JelenaSpoštovani! V primeru vzdolžnega loma korenine, bi bilo potrebno zob odstraniti. V kolikor je zob lomljen v predelu zobnega vratu ali neposredno ob vršku korenine je mogoče zob obdržati z ustreznimi pripravljalnimi postopki (koreninsko zdravljenje ali apikotomija); cca.: 100 Eur. V kolikor je poškodovana samo zobna krona jo lahko saniramo konzervativno (dograditev); cca.: 65 Eur ali v primeru obsežnejšega loma protetično (krona); 210 Eur. Izgubljen zob lahko nadomestimo z izdelavo mostička (brušenje sosoednjih zob); 630 Eur. ali z zobnim vsadkom (sosednjih zob ni potrebno brusit); 1170Eur. Lep dan še naprej!


Pozdrav V študentskih časih so mi odstranili najprej napačno 6 spodaj, potem pa še pravi 7 naprej spodaj, ki je pravzaprav bil kriv za bolečine. Sedaj se odločam za izvedbo implantata. Ali naj izvedem implantat samo za 6 (v prejšnjih odgovorih sem prebral, da 7 niti ni potrebno nadomestiti), ali naj najprej vsadim implantat za 6 (da vidim kako zadeva funkcionira) čez čas pa še za 7, ali pa naj izvedem implantat za oba zoba hkrati (ali je ta za zadnji primer izvedba kaj cenejša)? (imam že digitalni ortopan)Spoštovani! V kolikor se odločite za vstavitev dveh implantov je to najbolje narediti naenkrat. V tem primeru vam nudimo 10 % popust. Lep dan še naprej!


Spoštovani, zaradi napredovale parodontoze je zelo vprašljivo, ali mi bo v zgornji čeljusti sploh ostal še kak zob. Zanima me, kakšno izvedbo totalne proteze mi priporočate in koliko bi zadeva stala. Lp in hvala za odgovor vnaprej MojcaSpostovani! Resitev so zelo razlicne: -klasicna totalna proteza. Stabilnost zagotavlja tesno prileganje proteze na nebo in posledicna adhezija izdelka. Cena: 500 Eur. -klasicna totalna proteza z dodatnim pritrjevanjem z dvemi vsadki. Cena: 500 Eur (proteza) + 750 Eur (vsadek) x 2 = 1500 Eur; skupaj: 2000 Eur. -proteza z ulito bazo brez nebne plosce, ki je podprta s stirimi vsadki. Cena: 750 Eur (vsadek) X 4 = 3000 Eur + 710 Eur (proteza z ulito bazo); skupaj: 3710 Eur. Priporocam zadnjo varianto. Lep dan se naprej!