Pozdravljeni! Zanima me cena obeh snemljivih totalnih protez na mini implantantih...4 spodaj in 4 zgoraj.. ter koliko časa bi vse to trajalo.. Lp: RudiSpoštovani! Največkrat vstavimo vse vsadke hkrati v eni čeljusti. Tedenski razmik med posegom v zgornji in spodni čeljusti je primeren. Za izdelavo proteze z ulito bazo potrebujemo štiri obiske (cca 14 dni). V kolikor so anatomski in ostali pogoji zadostni lahko vstavljene vsadke obremenimo s končnim izdelkom približno tri do štiri mesece po operativnem posegu. Cena: -750Eur (vsadek) X 8 = 6000 Eur -710 Eur (proteza z ulito bazo) X 2 = 1420 Eur -Skupaj: 7420 Eur Na celotno storitev vam nudimo 10 % popusta. Lep dan še naprej!


Lep pozdrav Dva dni nazaj so mi izpulili mlečno petico (imam mlečne vse petke zaradi bolezni;ne zrastejo mi stalni zobje). Bolečina je še prisotna in v dlesni se mi je pojavila bela sluz.Ali je možno, da se mi nabira gnoj? Hvala in lep pozdrav.Spostovani! Najveckrat ruvanja mlecnih zob niso problematicna s stalisca zapletov. Spreminjanje barve povrsine rane med procesom celjenja je povsem obicajno. Za tocen odgovor bi si moral stanje tudi ogledati. Lep dan se naprej!


Pozdravljeni, zanima me kakšen je stroške spodnje in zgornje totalne proteze, kolikšna je čakalna vrste pri vas (trenutno sem v postopku puljenja zob) in kakšen znesek krije zavarovalnica, gleda na to, da imam urejeno zavarovanje. Zahvaljujem se za odgovor, vas lepo pozdravljam in vam želim lep dan. MeriSpostovani! V kolikor ste pri zobozdraviku registrirani in je potekla cakalna doba za protetiko ter nimate drugega proteticnega nadomestka vam stroske izdelave obeh totalnih protez krije ZZZS. V kolikor pogoji niso izpolnjeni je cena akrilatne totalne proteze 500 Eur. Lep dan se naprej!


lep pozdrav imam velik problem modrostni zob mi raste skoraj vodoravno s čeljustju, in ga bo potrebno najverjetneje treba kirurško odstraniti, zanima pa me če resl lahko zaradi ruvanja zoba izgubim okus na jeziku? hvala in lep pozdravSpostovani! Poskodba zivca, ki skrbi za obcutljivost zob v spodnji celjusti, koze na bradi in spodnje ustnice (n.mandibularis, n. mentalis) je pri ruvanju modrostnika mogoca in neprijetna. Poskodba zivca, ki skrbi za zaznavanje na jeziku bi bila mozna le pri aplikaciji anestetika v predel mandibularnega zivca vendar bi bila zacasna in jo osebno in po pripovedovanuu kolegov k sreci se nisem dozivel. Pri samem posegu tega zivca ni mogoce poskodovati. Lep dan se naprej!


Pozdravljeni, zanima me, pred štirimi dnevi mi je moja zobozdravnica menjala plombo. Pri tem je ugotovila da je karies napredoval in je sčistila kanale. Pri tem je uporabila tudi ozon- tako je rekla. No ker je bila zadovoljna z rezultatom se je odločila in je zob zaprla z belo plombo. Ker me je zob boli me je dala na slikanje in rtg je pokazal, da so kanali vredu ščiščeni in da ni videti vnetja.Zob boli na dotik, ponoči pa boli tudi kar tako. Kaj naj to potem pomeni? Ali bo potrebno zob odpret in ga zdraviti. Zaenkrat še trpim doma ker mi je tako svetovala. Kako dolgo lahko to boli. Prosim za nasvet. Hvala alenkaSpostovani! Koreninsko zdravljenje zoba je pogosto zdruzeno z bolecino ali vsaj neprijetnimi obcutki na prizadetem delu. Bolecina, ki jo se vedno zaznavate kljub odstranitvi zivcnega tkiva iz zoba (mrtev zob) je posledica vnete pozobnice (membrane, ki obdaja korenino in pritrjuje zob v kostni greben). Pozobnica je izredno dobro ozivcena, tako da ze manjsa bolezenska dogajanja sprozijo mocan bolecinski drazljaj. Bolecina, ki traja nekaj dni, naj po mojih klinicnih izkusnja ne bi pomenila, da se stanje slabsa ali zapleta. Vsekakor je ob poslabsanju ali podaljsanju stanja (kljub dobri RTG sliki po polnitvi kanala) zob potrebno ponovno koreninsko obravnavati. Lep dan se naprej!