Pozdravljeni! Med zobmi imam presledek(med enicama) in bi to rada popravila. Vem da so dobra rešitev luske vendar so dokaj drage. Zanima me če obstaja še kakšna druga oblika tega popravka in seveda cenejša. Hvala!Spoštovani! Zobne krone obeh prvih sekalcev je možno dograditi s kompozitno maso (material za bele plombe). Rešitev je hitra estetska in poceni. Postopek je reverzibilen saj ne zahteva posega v sklenino zoba. Trajnost opisanega dela je sicer precej manjša kot rešitev z estetkimi luskami, vendar pa je možno postopek enostavno ponoviti. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni.Okoli novega leta mi je izpadla plomba na petici desno zgoraj, zobozdravnica na koncesijo je rekla da bo treba odstraniti živec, ker je bilo pregloboko..sledilo je zdravljenje, nakar sem imel to smolo da se mi je ob jedi zlomila notranja stran stene zoba in ga imam sedaj v trikotnik...predlaga da se zob izruva in se ga nadomesti z mostičkom ali inplantatom..ker zoba nisem hotel dati mi je dala amalgansko plombico, ki mi je po enem tednu padla ven. kakšno rešitev vi predlagate?vem da ne poznate situacije, sem dobil občutek da dohtarca rada puli vsepovprek :)..mostička ne bi dajal, ker imam ostale zobe zdrave..pri tem uniči dva sosednja, sem v smeri implantata..seveda samoplačniškoSpoštovani! V kolikor zob izgubite je vsekakor rešitev z zobnim vsadkom mnogo bolj sprejemljiva zaradi razlogov, ki ste jih omenili že sami. Postopek je neradikalen, reverzibilen, neboleč s dobrim rezultatom. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, zanimam se za vsaditev implantanta ker mi manjka šestica zgoraj in se mi je sedmica pričela nagibati proti licu in počasi zgublja svojo "grizljalno" funkcijo. Svoj zob sem izgibila po dolgo trajajočem zdravljenju, ki v mojem primeru ni bilo uspešno. Zanima me ali je možno narediti prevleko na implantantu iz naravnega zoba? Doma imam namerč eno izmed svojih osmic. lp, TanjaSpoštovani! Moram priznati, da se česa podobnega še nismo lotili, prav tako vam tudi ne znam povedati, kdo bi to znal narediti. Lep dan še naprej!


Lep pozdrav, glede na to, da sem imel ze v OS neprijetno izkusnjo z zobozdravnikom se od takrat noro bojim zobozdravnika. Zobovje imam precej dotrajano in mi ni nic vsec kar imam... zato bi vas vprasal na koga se lahko obrnem, da bi mi moje zobovje pregledal (kjerkoli v SLO) in se ne bi zgrazal nad mojim stanjem. Bolecin sicer nikoli nisem imel, se pa bojim posledic stanja. Rad bi videl da je to nekdo, ki bi me razumel in ki se pretezno ukvarja s takimi ljudmi kot sem sam oz. sprejema morda tezje primere. Zelim si enkrat usesti se na stol in da se stvar zakljuci kot se mora, kar bi bilo edino pravilno.Spoštovani! Noben zobozdravnik se ne bo zgražal nad vašim stanjem; dejanje ne bi bilo profesionalno in moralno. Naš poklic je, da se ukvarjamo s problemi, ki jih navajate. Žal boste morali s strahom opraviti pri sebi, zavedajte pa se, da je največkrat neutemeljen. Kadarkoli nas lahko pokličete; pomagali vam bomo po najboljših močeh. Lep dan še naprej!


Spoštovani, imel bi vprašanje glede zoba (5-ica zgoraj levo). Zob je bil že pred leti zdravljen, naknadno je bil narejen "štift" in nanj nasajen umeten zob. Sedaj je slika pokazala počeno korenino nad štiftom. Zanima me če je tak zob možno še kakorkoli urediti ali preostane le še puljenje? Zanima me predvsem zaradi tega, ker nimam z njim nobene težave in nobene bolečine. Hvala za odgovor in lep pozdrav!Spostovani! V kolikor je korenina pocena v predelu apikalne (zgornje) tretjine zobne korenine, bi z odstranitvijo tega dela (apikotomijo) zob sanirali in ohranili. Ce je razmerje v dolzini preostale korenine (pod poko) in dolzini zobne krone manj kot 2:1 je zaradi slabe stabilnosti zob dolgorocno izgubljen. Lep dan se naprej!