Pri 46-ih sem že 20 let na totalni sp.in zg.protezi, torej sem "umrla" pri 26-ih... Odločila sem se, da bi vseeno še malo "živela", zato sem odšla na posvet k zobozdravniku z rtg-ortopanom v roki. Ocenil je, da bi spodaj s pomočjo 2 oz.4 implantatov stabilizirali snemljivo protezo, zgoraj pa s 4 imlantati (od tega verjetno 2 z umetno kostjo (dvig sinusov, impalnacija umetne kosti in nato vsadkov) snemljivo ali pa tudi fiksno brez-nebno protezo. Očitno je, da bi taka rešitev predstvljala zelo zahteven poseg. Obračam se na vas, ker nujno potrebujem "second opinion". Zavedam se, da brez natanče rtg (ct) slike ne morete spremeniti navedene rešitve, zato vas prosim, da podaste le finančno in časovno konstrukcijo posega, ki zajema: 4 impalantate spodaj + snemljiva proteza in 4 impantate zgoraj + breznebna snemljiva proteza. Dodatno pa vsa prosim še za skico rešitve za "fiksno protezo". Hvala!Spostovani! Cena posega za posamezno celjust: 750 Eur (vsadek) X 4 = 3000 Eur + 710 Eur (proteza z ulito bazo) ; skupaj 3710 Eur. Casovni potek: implantacija: eno uro za posamezno celjust. pobiranje sivov: deset dni po posegu. obremenitev vsadkov: cca 3 meseca po vsaditvi lahko izdelamo protezo, ki jo na vsadke tudi pritrdimo. Do takrat nosite zacasno protezo. Za izdelavo proteze potrebujemo stiri obiske. Za izdelavo fiksnega nadomestka potrebujemo cca. 6 vsadkov v posamezni celjusti. Lep dan se naprej!


Zanima me, ko govorite o ceni luske 350 eur, ali govorite za samo en zob? Imam razmak med zgornjima enicama in me zanima koliko bi stalo vse, ker sem študentka in to ni ravno poceni. LP.Spostovani! 350 Eur je cena ene zobne luske. V kolikor moramo preblikovati dve zobni kroni, da zapremo razmak med njima najveckrat potrebujemo dve zobni luski. Enaka oblika prvih sekalcev je za dober videz kljucnega pomena. Lep dan se naprej!


Pozdravljeni! Imam problem in to je da mi spredaj manjka zob zal mi je padel ven tako da se ga se vedno malenkost vidi tako da je korenina se ocitno notri!zanima me kaksen bi bil postopek popravila,koliksna bi bila cena, najbolj pomembno pa ce bi mi dlesen lahko omrtvicili saj imam hud strah pred zobarji,zal!in koliko casa bi potekalo zdravljenje (oz. v koliksnem casu bi dobila nadomestilo zoba). lp DraganaSpoštovani! V primeru, da je koreninski del zoba moč obdržati svetujem koreninsko zdravljenje in izdelavo umetne zobne krone na zatiču. Cena : cca. 100 Eur (koreninsko zdarvljenje)+ 210 Eur (kovinsko keramična krona)= 310 Eur. Če smatramo, da koreninskega dela ni moč obdržati, svetujemo odstranitev in nadomestitev manjkajočega zoba z mostom ali vsadkom. Cena: -most: 210 Eur (kovinsko keramična prevleka) X 3 = 630 Eur. -vsadek: 750 Eur (vsadek) + 420 Eur (krona na vsadku)= 1170 Eur. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Zgoraj nimam nobene dvojke. Zobje so sicer ravni, vendar me zelo moti izgled, saj sta na mestu dvojk trojki in je izgled mojih zob nekoliko "vampirski". Zanima me ali bi bilo mogoče ta izgled kako povpraviti, in na kakšen način, ter kakšna bi bila cena. Najlepša hvala za odgovor, Lep pozdravSpoštovani! V kolikor je potrebno samo preoblikovanje trojk je postopek moč izvesti z izdelavo dveh prevlek na trojke in jih s tem preoblikovati. Cena : 210 Eur (kovinsko keramična prevleka) X 2= 420 Eur, ali 350 Eur (polnokeramična prevleka) X 2 = 700 Eur. V primeru, da je zobe potrebno tudi premikati v pravilen položaj je terapija daljša in precej bolj zahtevna, načrt stroškov pa lahko postavimo šele po natančnem pregledu. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni..... ne dolgo nazaj so mi na spodnji levi strani izpulili 6 in 7.....zraven imam že izraščen tudi modrostni zob, ki je v dobrem stanju. Pa me zanima kaj mi priporočate oz. na kakšne načine vse bi se dalo nadomestiti ta dva zoba in kakšna je cena? hvala za odgovor in lep pozdrav!Spoštovani! Klasična oskrba vrzeli narekuje brušenje petice in osmice in izdelavo mostu iz pet na osem. Namesto omenjenega je bolje vstaviti dva vsadka na mesto izruvanih zob in jih po določenem času nadgraditi z umetnimi kronami. Cena: -210 Eur (kovinsko keramična prevleka) X 4 = 840 Eur. (most) -750 Eur (vsadek brez dodajanja kosti) X 2 = 1500 Eur + 420Eur (krona na vsadku) X 2 = 840 Eur: skupaj: 2320 Eur. Lep dan še naprej!