Lep pozdrav, k zobozdravniku že hodim! Po 15 letih sem končno zbral pogum, dobil sem tudi izjemno prijaznega zobozdravnika in lahko rečem samo sledeč (kljub temu da dolčena mera strahu še je, vendar v manjšem obsegu!) Hodite k zobozdravniku. Mi je tako žal da že prej nisem hodil. Največji strah sem imel resnično pred zgražanjem zobozdravnika... vendar sem doživel ravno nasprotno... Zelo udivedvni so bili in razumljivi. Še vedno pa brez mojega sodelvanja pač ne gre! Trudim se in upam da bo čim lažje z vsakim obiskom. Vendar se velika večina ljudi ne zaveda, kako pomembna je preventiva in ne kurativa. Posegov bo kar nekaj... Vendar sem si predstavjal vse bolj krvavo, bolj boleče in ne vem še kaj vse :) kar je smešno ne... Sicer pa še noben ni umrl na zobozdravniškem stolu, vsaj ne da bi jaz vedel. Danes nazaj gledam kot na največjo napako v svojem življenju in sem vesel, da imam vsaj skoraj vse svoje zobe, katere se bo popravljalo! Zato na tem mestu, če kdo to bere... pojdite k zobraju. Se res ni treba ničesar bat!Spostovani! Vesel sem, da nam je uspelo spremeniti nacin razmisljanja. Lep dan se naprej!


Pozdravljeni! Imam razmak med zgornjima enicama. Zanima me koliko bi me stalo vse skupaj če bi to opravila z luskami(OD PREGLEDA DO KONČNEGA IZDELKA). Prosim za odgovor. Hvala. LP.Spoštovani! Cena posega po katerem sprašujete je: 350 Eur (luska) X 2 = 700 Eur. Cena vključuje vse postopke od pregleda do končnega izdelka. Lep dan še naprej!


Spoštovani! Zgoraj desno imam svojo enko,dvojko in trojko, štirka je preoblečena.Na levi strani zgoraj imam enko dvojko in trojko, od štirke do sedmice pa most.Zanima me, kako bi lahko rešila problem na desni strani? Hvala za odgovor in lep danSpostovani! Glede na to, da imate desno zgoraj skrajsano zobno vrsto imate naslednje moznosti oskrbe: -izdelava delne proteze , kar se v podobnih primerih najveckrat izkaze za neustrezno resitev, saj je griznih enot se dovolj za zadovoljivo zvecno funcijo, proteza pa je, pogovorno receno, prevec moteca, da bi jo bilo potrebno nositi. -vstavitev dveh vsadkov (na mesto petice in sestice) in izdelava dveh umetnih zobnih kron na doticna vsadka. -vstavitev enega vsadka (na mesto sestice) in izdelava mostu iz stirice na vsadek. Najbolj solska in ustrezna je druga resitev, ki vam jo tudi priporocam, saj se v praksi poiskusamo izogibati konstrukcij, ki bi bile hkrati podprte z zobom in in zobnim vsadkom. Lep dan se naprej!


Pozdravljeni, zdravnik me je po mojem opozorilu na občasne težave - poslal na slikanje spodnje desne šestice. Zob druagče ne boli - je pa dlesen ob tem zobu občasno rahlo nabrekla. Zob je bil pred kakimi 5 leti oskrbovan z zatiči in umetnim zobom pri drugi zobozdravnici. RTG slika je pokazala, da se na korenini dejansko odvija nek proces in da je hkrati zob brez polnitve kar je čudilo zobozdravnika. Svetovali so mi da naj - če zob ne boli - zaradi pomembne funkcije tega zoba v ugrizu ohranim stanje kot je in se grem enkrat na leto slikat da se ugotovi morebitno napredovanje procesa. V primeru da bi se zadeva širila bi naj šel na neko operacijo. Če se pa zgodi da bo zob bolel pa bo moral ven. Ker imam v zadnjih 3 mesecih težave z desnim ušesom - občutek pritiska v ušesu in slabše slišim - bil sem že na ORL pregledu ki ni ugotovil posebnosti, čakam pa še na test sluha... me zanima ali je lahko to vnetje vzrok za moje težave in kaj bi mi vi svetovali? Je bolje zob čimprej odstranit? Je možno da se zaradi vztrajanja pri ohranitvi vnetje razširi na sosednje zobe? Ali obstaja še kak drug samoplačniški pristop k temu problemu? Najlepša hvala za odgovor in lpSpostovani! Koreninsko zdravljenje veckoreninskih zob je veckrat zelo tezavno, rezultati pa so lahko kljub doktrinarnim pristopom nesigurni. Nesmiselno je ugotavljati, zakaj doticen kanal ni zapolnjen do RTG foramna (konca korenine), ker so lahko razlogi razlicni in najveckrat objektivni in v trenutku zdravljenja nepremostljivi. V kolikor bi bilo mogoce koreninski zatic odstraniti svetujem ponovno koreninsko zdravljenje, ki vcasih (kljub slabi klinicni in RTG sliki) pozitivno preseneti. V kolikor je to nemogoce sledi odstranitev vrska obolele korenine ali apikotomija. Poseg ima brez predhodnega koreninskega zdravljenja relativno nizko zanesljivost in s tem tudi slabo prognozo. Premolarizacija ali odstranitev samo obolele korenine je prav tako na seznamu "izhodov v sili". Kot nosilni element za samostojno krono ali most nam po posegu sluzi samo ena korenina doticnega zoba. Navsezadnje se moramo zal mnogokrat odlociti za odstranitev zoba in njegovo nadomestitev z vsadko ali klasicnim mostom. Glede na podatke, ki ste mi jih posredovali (nisem si ogledal RTG slike in zoba) menim, da bi bilo zob najbolje odstraniti in ga nadomestiti z zobnim vsadkom. Lep dan se naprej!


Mene pa še zanima, kaj dobim neke nadomeste zobe(ali prozeto, nevem kako bi rekel) v tem obdobju čakanja tri meseca ali še več?? najlepša hvala za odgovor..LpSpostovani! Vsak pacient dobi zacasne proteticne nadomestke, ki se morajo v casu, ki je potreben za osteointegracijo, veckrat dodatno prilagajati stanju v ustih, ki je podvrzeno spremembam po posegih. Lep dan se naprej!