Pozdravljeni..... ne dolgo nazaj so mi na spodnji levi strani izpulili 6 in 7.....zraven imam že izraščen tudi modrostni zob, ki je v dobrem stanju. Pa me zanima kaj mi priporočate oz. na kakšne načine vse bi se dalo nadomestiti ta dva zoba in kakšna je cena? hvala za odgovor in lep pozdrav!Spoštovani! Klasična oskrba vrzeli narekuje brušenje petice in osmice in izdelavo mostu iz pet na osem. Namesto omenjenega je bolje vstaviti dva vsadka na mesto izruvanih zob in jih po določenem času nadgraditi z umetnimi kronami. Cena: -210 Eur (kovinsko keramična prevleka) X 4 = 840 Eur. (most) -750 Eur (vsadek brez dodajanja kosti) X 2 = 1500 Eur + 420Eur (krona na vsadku) X 2 = 840 Eur: skupaj: 2320 Eur. Lep dan še naprej!


pozdravljeni manjkata mi obe štirici zgoraj da nebi dajala mostičkov sem se odločila za vsatke zanima me koliko to stane vključno z slikanjem cd če je potrebno ali je razlika v materijalih lep pozdravSpostovani! Cena posega po katerem sprasujete: -750 Eur (vsadek brez dodajanja kostnih nadomestkov) + 420 Eur (krona na vsadku) = 1170 Eur za eno stirico. Vsi posegi, ki so potrebni da pridemo do zeljenega rezultata in so vcasih na samem zacetku npredvidljivi so vkljuceni v navedeno ceno (slikanja, pregledi, izdelava ponudb, zacasnin nadomestki...). Lep dan se naprej!


pozdravljeni vceraj sem si pri ugrizu v češnjo odlomila delček zoba (prva enka levo spodaj) zanima me,čepopravilo krije zavarovalnica? lep prosim za odgovor in se vam že v naprej zahvaljujem :)Spoštovani! Popravilo krije zavarovalnica pri izbranem zobozdravniku. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Zdite se mi pravi naslov na katerega se lahko obrnem po dodatno mnenje... pred kakšnim mesecem mi je osebna zobozdravnica na zgornji enki naredila luski, rekla je, da me bo skalelo še nekaj časa, sedaj ko je pretekel že več kot mesec me oba zoba še vedno bolita ob ogrizu, ali je to normalno? Ko podrgnem po teh dveh zobeh s prstom je kljub redni higieni nek čuden vonj na prstu (tega prej nikoli ni bilo), se je mogoče kaj zapletlo in ali se lahko na pregled naročim k vam, baje ste na tem področju med boljšimi... Lep dan še naprej! SandiSpoštovani! Preobčutljivost zob na spremembe temperaure in osmotskega tlaka lahko ostaja kar nekaj časa po cementiranju protetičnega nadomestka. Občutljivost zoba na ugriz ali udarec (dotik) pa je najbrž znak resnejše okvare zobne pulpe in zahteva koreninsko zdravljenje. Zaplet je relativno pogost pri obsežnih posegih na zobeh, kar za zob predstavlja določeno travmo, ki se največkrat konča z devitalizacijo zoba. Menim da vam bo lečeči zobozdravnik znal rešiti problem. Lep dan še naprej!


Spoštovani, lani poleti se mi je levo spodaj odlomilo pol zoba(predzadnji zob). Zobozdravnica mi je povedala, da sem imela globoko karies in že takrat "napovedala", da je vprašanje ali bo z zobom ok. Zaradi bolečin sem jo v začetku maja obiskala. Odstranila je plombo in ugotovila vnetje. Vstavila mi je toxavit, vendar sem zaradi bolečin obiskala dežurnega, ki je zob ponovno odprl in mi na novo vstavil zdravilo. Sedaj mi je zobozdravnica že pričela čistiti kanale (tri), dva sta se dala očistiti, tretji pa ne, zato mi je ponovno vstavila zdravilo in me ponovno naročila. Zanima me ali vsako takšno vnetje že pomeni granulom oziroma kdaj lahko rečemo, da gre za to? Prebrala sem, da večina gre na slikanje, jaz pa nisem bila, potem je verjetno zobozdravnica že ocenila, da ni potrebno? Drugače imam zobe zdrave, do sedaj res nisem imela težav, stara pa sem 28 let. Za Vaš odgovor se najlepše zahvaljujem in Vas lepo pozdravljam.Spoštovani! Koreninsko zdravljenje zoba v vsakem primeru pomeni, da bo po končani proceduri zob mrtev, koreninski kanal (kjer je bilo pred zdravljenjem mehko pulpno tkino ali njegovi ostanki) pa zapolnjen s sintetično maso (gutaperko). Kvaliteta polnitve tega kanala pogojuje ali bo pozobnica v predelu vrška korenine(kjer se kanal odpira navzven; v kost) vneta ali ne. Kronično vnetje ob vršku korenine se po določenem času vidi tudi na RTG posnetku kot RTG svetlina ali temna senca, ki ji lahko rečemo granulom. Lep dan še naprej!