Pozdravljeni! Enka zgoraj mi bo po oceni moje zobozdravnice izpadla v roku enega meseca. Zanima me okvirna cena za vsaditev implantanta in seveda vaše mnenje, kaj mi priporočate (mostiček ali implantant)? Že vnaprej najlepša hvala za vaš odgovor in seveda za čas! Lp BorutSpoštovani! V kolikor so sosednji zobje intaktni vam vsekakor priporočam rešitev z vstavitvijo implanta. Izognemo se nepotrebnemu brušenju sosedov in s tem zmanjšamo verjetnost za zaplete. Cena: 750 Eur (vsadek) + 420 Eur (krona na vsadku) = 1170 Eur. Lep dan še naprej!


Spoštovani! Zobozdravnica mi je izpulila zob pred 5 dnevi, 6 spodaj.Pulila ga je vsaj pol ure, saj imam očitno močne korenine.Pulila sem pa zob zaradi namena imeti fiksni zobni aparat. Poseg je bil težak. Pijem tablete proti bolečinam, ki mi zelo pomagajo, ko pa popustijo tablete pa še kar, že šesti dan močno boli. Še vedno imam luknjo, na kateri je nekaj belega, tudi v luknji je nekaj belega oziroma rahlo rumenega. Kdaj lahko pričakujem prenehanje bolečin, in ali bi se luknja že morala zapreti?Otečena nisem, ampak boli me pa še kar,še več kot prve dni po puljenju.Ali menite,da celjenje poteka normalno? V naprej hvala za Vas odgovor Lep danSpoštovani! Bolečina je subjektivno pogojen znak in ga je zato zelo težko komentirati. Načeloma lahko rečemo, da hude bolečine po posegu ne bi smelo biti. Hlajenje rane in analegtiki vsekakor stanje omilijo. Sistemski antibiotiki so priporočljivi v primeru povečanih lokalnih bezgavk, lokalnih vnetnih znakov in povišane telesne temperature. Bela membrana, ki jo opisujete na površini rane je pogost pojav in ni znak gnojnega vnetja. Za natančen nasvet bi si moral stanje ogledati. Lep dan še naprej!


Sin je star 16 let. V petek so ga napadli pijani huligani in mu izbili obe zgornji enici s koreninami. Zanima me, po kolikšnem času se mu lahko vsadi implantante in koliko bi to stalo. Koliko krije zdravstveno zavarovanje? Lep pozdrav SuzanaSpostovani! Vsadke je mogoce vstaviti neposredno po odstranitvi zob. V omenjenem primeru je potrebno ugotoviti tudi stanje poskodovane kosti na prizadetem mestu. V kolikor so osnovni anatomski pogoji zadovoljivi in alveolarni greben ni izbit ali zdrobljen je mogoce poseg izvesti hitro. S pravocasnim ukrepanjem se izognemo obsezni izgubi kosti po izbitju zob, ki bi laghko mocno otezila kasnejso vstavitev zobnih vsadkov. Cena posega: -750 Eur (vsadek) X 2 = 1500 Eur + 420 Eur (krona na vsadku) X 2 = 840 Eur; skupaj: 2340 Eur. ZZZS ne krije stroskov implantologije (razen v primerih prirojenih okvar). Lep dan se naprej!


Pozdravljeni, Mislim, da imam karies med zoboma - med šestico in petico, ali se to da kako pozdraviti/zaplombirati? Pozdrav BarbaraSpostovani! Aproksimalni karies (gnioba na kontaktu dveh sosednjih zob) je najpogosteje spregledana patologija v ustni votlini. Statisticno naj pri klinicnem pregledu ne bi opazili skoraj 30 % omenjenih problemov, zato doktrina priporoca obcasno slikaje s tako imenovano tehniko zagriza ali pa vsaj izdelavo preglednega RTG posnetka. Zobno gnilobo je mogoce relativni enostavno odstraniti in kaviteto zapolniti z amalgamsko ali kompozitno plombo. Lep dan se naprej!


Lep pozdrav, k zobozdravniku že hodim! Po 15 letih sem končno zbral pogum, dobil sem tudi izjemno prijaznega zobozdravnika in lahko rečem samo sledeč (kljub temu da dolčena mera strahu še je, vendar v manjšem obsegu!) Hodite k zobozdravniku. Mi je tako žal da že prej nisem hodil. Največji strah sem imel resnično pred zgražanjem zobozdravnika... vendar sem doživel ravno nasprotno... Zelo udivedvni so bili in razumljivi. Še vedno pa brez mojega sodelvanja pač ne gre! Trudim se in upam da bo čim lažje z vsakim obiskom. Vendar se velika večina ljudi ne zaveda, kako pomembna je preventiva in ne kurativa. Posegov bo kar nekaj... Vendar sem si predstavjal vse bolj krvavo, bolj boleče in ne vem še kaj vse :) kar je smešno ne... Sicer pa še noben ni umrl na zobozdravniškem stolu, vsaj ne da bi jaz vedel. Danes nazaj gledam kot na največjo napako v svojem življenju in sem vesel, da imam vsaj skoraj vse svoje zobe, katere se bo popravljalo! Zato na tem mestu, če kdo to bere... pojdite k zobraju. Se res ni treba ničesar bat!Spostovani! Vesel sem, da nam je uspelo spremeniti nacin razmisljanja. Lep dan se naprej!