Pozdravljeni, mene zanima postopek izdelave, rok v kakšnem je možno posege opravit ter cena za sledeče: 1. desno spodaj mi majka šestica in bi želela da se zbrusi petka ter sedmica ter se potem to "natakne" na petko šestko sedmico. Moram povedati da je sedmica zelo zbrušena in je zob skoraj v ravnini dlesni. 2. levo spodaj mi majka šestica in sedmica. Ali priporočate implantant ali bi bil dovolj "privesek" na mesto šestice. Kako je ta privesek funkcijonalen. Ali potem je potrebno brusit štiri in pet. Cena? 3 zgoraj levo in desno enko imam na obeh plombi in ne zgleda lepo. Kaj predlagate prevleke? Ali so prevleke preko zdravstva ali samo samoplačniško. 4. zanima me pa še za te luske. Kakšen je postopek same namestitve. Ali je to trajna rešitev? Ali je potrebno po določenem času zamenjat? Ali je ta zadeva #krhka# in moraš potem zelo pazit kako na to ješ? Prosim za odgovorSpostovani! 1. Izdelava mostu desno spodaj zahteva brusenje petice in sedmice. Za izdelavo potrebujemo cca. pet delovnih dni. Cena: 210 Eur (kovinsko keramicna prevleka) X 3 = 630 Eur. 2. Privesek na mestu sestice odsvetujem. Mnogo boljsa je resitev z vstavitvijo vsadka in izdelave umetne krone na vsadku. Cena: 750 Eur (vsadek) + 420 Eur (krona na vsadku) = 1170 Eur. 3.Prevleke svetujemo v primeru, ko je sanacija s plombo nemogoca ali pa rezultat ne bi predstavljal dolgorocno zadovoljive resitve. Tudi izdelavo prevleke krije ZZZS v kolikor so izpolnjeni vsi pogoji (opisani na spletnih straneh ZZZS). 4. Postopek izdelave luske je podoben postopku izdelave umetne krone. Poseg v trda zobna tkiva je manj radikalen. Luske so prilepljene na povrsino zob. Lomna trdnost izdelka je manjsa od klasicne zobne krone. Lep dan se naprej!


Pozdravljeni! Imam zlomljen zob (petico levo zgoraj-zlomljen je z notranje strani),zobozdravnica mi je rekla, da bo treba dati štift in zalivko.Trenutno je pa moja zobozdravnica na porodniški, nadomestnega pa ni.Zanima me cena in v kolikem času pridem na vrsto.Hvala za odgovorSpostovani! V opisanem primeru najveckrat saniramo zob z zaticem in umetno zobno krono. Cena: 210 Eur (kovinska keramika) ali 350 Eur (polna keramika). V kolikor postopek ni nujen vas narocimo cca. v enem mesecu. Lep dan se naprej!


Lepo pozdravljeni, zgoraj na enki in dvojki se mi je po 25 letih vnela korenina. Pro obeh imam zatič. Na dvojki so mi že delali apikotomijo in moj zobozdravnik mi je to ponovno predlagal. Vendar se tega zelo bojim, ker me je takrat (obakrat, ko so mi to delali zelo bolelo, pa čeprav so mi dali nekaj enekcij. Je to sicer že dolgo od tega, bila sem stara 14 let, kasneje sem imela še nekaj posegov na zobeh, samo te bolečine so bile neznosne že med samim posegom. Vem tudi, da je bilo hudo, ker sem med samim posegom skoraj padla v nezavest.Zanima me ali se to zdaj dela kako drugače, saj nikjer nisem zasledila, da bi koga to tako zelo bolelo. Rodila sem dva otroka, enega brez bolečinskih sredstev, pa moram reči, da mi je bilo to huje. Poseg so opravili v Novem Mestu, spomnim se celo imena zobozdravnika. Malo se mi zdi nehumano, sploh, ker so mi govorili, da me ne bo bolerlo, kot to trdijo tudi zdaj, meni je pa bilo neznosno.Res me zanima ali se to zdaj dela kako drugače ali je to odvisno od zdravnika. Razmišljala sem tudi, da bi si raje dala vsadke, vendar moj zdravnik trdi, da naj raje obdržim korenino. Kaj menite vi! ZA odgovor se vam najlepše zahvaljujem. UršulaSpostovani! Poseg, ki ga opisujete ni bolec. Naredi se pod vplivom lokalne (terminalne infiltracijske ) anestezije. Bolecine po posegu spadajo med zaplete in jih je prav tako mogoce omiliti s hlajenjem operativnega podrocja po posegu, jemanjem analgetikov in v primeru infekcije rane z jemanjem sistemskih antibiotikov. Ce je apikotomijo se vedno mozno narediti z dobro prognozo in s tehtnim razlogom vam jo seveda priporocam. V nasprotnem primeru je vsadek najboljsa resitev za sanacijo stanja. Implantacija je prav tako nebolec poseg z izredno malo postoperativnih zapletov. Lep dan se naprej!


Pozdravljeni! Dne 12.5. 2011 so mi izpulili spodaj desno 4.in 5. Tudi naprej v tej vrsti nimam več nobenega zoba. Ostali kvadranti v ustih so v redu. Želim si 1-2 vsadka (mislim 4 in 6, vmes pa en dodatni člen....). 13.7.2011 bom šele na vrsti za posnetek ortopan. Stara sem 66 let, sem na th. z Medrolom (4 mg zaradi TIE pred 6 leti)in na antikoagulantni th.- brez zapletov. Poleg tega jemljem Fosavance tbl. zaradi esteopenije, ki je stabilna. Prosim za mnenje, če sem kandidat za inplantant. Hvala in lepo pozdravljeni!Spoštovani! V kolikor so anatomski pogoji zadovoljivi in pod pogojem medikamentozne predpriprave se lahko odličite za poseg. Statistično nimate manjše verjetnosti za uspeh posega. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, Imam hčerko staro 7 let in njene mlečne zobke počasi zamenjujejo stalni. Zgoraj ima že lepi enici, dvojki sta šli ven ena že več kot pol leta nazaj, druga pred kratkim. Ni problema, bosta že pokukali ven. Problem pri njej so njene napihnjene dlesni, že odkar dobiva stalne zobe so njene dlesni zelo rdeče in zelo napete. Njen zobozdravnik pravi, da je to normalno in naj masirava z krtačko, ampak ni nobene spremembe. Skrbi me, da to ne bo kar samo izginilo. Lepo prosim še za vaše mnenje. Hvala za odgovor in lep sončen danSpoštovani! Izraščanje zob je ponavadi združeno s spremembami na dlesni, ki so lahko združene tudi s širšo simptomatiko. Ščetkanje dotičnih mest je vsekakor dobrodošlo, saj akt poveča krvni obtok, pospeši spemembe v tkivu...Spremembe naj bi po izrastu izginile. Brez pregleda težko natančneje ocenim situacijo, prepričan pa sem, da jo je lahko vaš zobzdravnik, zato brez strahu. Lep dan še naprej!