Lep pozdrav Dva dni nazaj so mi izpulili mlečno petico (imam mlečne vse petke zaradi bolezni;ne zrastejo mi stalni zobje). Bolečina je še prisotna in v dlesni se mi je pojavila bela sluz.Ali je možno, da se mi nabira gnoj? Hvala in lep pozdrav.Spostovani! Najveckrat ruvanja mlecnih zob niso problematicna s stalisca zapletov. Spreminjanje barve povrsine rane med procesom celjenja je povsem obicajno. Za tocen odgovor bi si moral stanje tudi ogledati. Lep dan se naprej!


Pozdravljeni, zanima me kakšen je stroške spodnje in zgornje totalne proteze, kolikšna je čakalna vrste pri vas (trenutno sem v postopku puljenja zob) in kakšen znesek krije zavarovalnica, gleda na to, da imam urejeno zavarovanje. Zahvaljujem se za odgovor, vas lepo pozdravljam in vam želim lep dan. MeriSpostovani! V kolikor ste pri zobozdraviku registrirani in je potekla cakalna doba za protetiko ter nimate drugega proteticnega nadomestka vam stroske izdelave obeh totalnih protez krije ZZZS. V kolikor pogoji niso izpolnjeni je cena akrilatne totalne proteze 500 Eur. Lep dan se naprej!


lep pozdrav imam velik problem modrostni zob mi raste skoraj vodoravno s čeljustju, in ga bo potrebno najverjetneje treba kirurško odstraniti, zanima pa me če resl lahko zaradi ruvanja zoba izgubim okus na jeziku? hvala in lep pozdravSpostovani! Poskodba zivca, ki skrbi za obcutljivost zob v spodnji celjusti, koze na bradi in spodnje ustnice (n.mandibularis, n. mentalis) je pri ruvanju modrostnika mogoca in neprijetna. Poskodba zivca, ki skrbi za zaznavanje na jeziku bi bila mozna le pri aplikaciji anestetika v predel mandibularnega zivca vendar bi bila zacasna in jo osebno in po pripovedovanuu kolegov k sreci se nisem dozivel. Pri samem posegu tega zivca ni mogoce poskodovati. Lep dan se naprej!


Pozdravljeni, zanima me, pred štirimi dnevi mi je moja zobozdravnica menjala plombo. Pri tem je ugotovila da je karies napredoval in je sčistila kanale. Pri tem je uporabila tudi ozon- tako je rekla. No ker je bila zadovoljna z rezultatom se je odločila in je zob zaprla z belo plombo. Ker me je zob boli me je dala na slikanje in rtg je pokazal, da so kanali vredu ščiščeni in da ni videti vnetja.Zob boli na dotik, ponoči pa boli tudi kar tako. Kaj naj to potem pomeni? Ali bo potrebno zob odpret in ga zdraviti. Zaenkrat še trpim doma ker mi je tako svetovala. Kako dolgo lahko to boli. Prosim za nasvet. Hvala alenkaSpostovani! Koreninsko zdravljenje zoba je pogosto zdruzeno z bolecino ali vsaj neprijetnimi obcutki na prizadetem delu. Bolecina, ki jo se vedno zaznavate kljub odstranitvi zivcnega tkiva iz zoba (mrtev zob) je posledica vnete pozobnice (membrane, ki obdaja korenino in pritrjuje zob v kostni greben). Pozobnica je izredno dobro ozivcena, tako da ze manjsa bolezenska dogajanja sprozijo mocan bolecinski drazljaj. Bolecina, ki traja nekaj dni, naj po mojih klinicnih izkusnja ne bi pomenila, da se stanje slabsa ali zapleta. Vsekakor je ob poslabsanju ali podaljsanju stanja (kljub dobri RTG sliki po polnitvi kanala) zob potrebno ponovno koreninsko obravnavati. Lep dan se naprej!


Pozdrav! Šestica zgoraj levo mi manjka. Ne vem, ali naj jo dam nadomestiti z implantantom ali z zobnim mostičkom. Problem je namreč v tem, da je (vidno na ortopan posnetku) sinus zelo nizko, zato je kosti za implantant premalo. Sosednja zoba sta zdrava, zato se mi jih zdi škoda brusiti. Slišala sem, da se kost da dograditi. Zanima me koliko bi me to prišlo cenovno in v kolikšni meri se uniči zob (kako to vpliva v nadaljnje), če se ga obrusi? LPSpostovani! Kostni regenerativni postopki omogocajo nadomescanje kostne mase v obnosni votlini in s tem vsaditev zobnega vsadka. Cena posega za doticni primer: 900 Eur (vsadek in umetna kost) + 420 Eur (krona na vsadku). Vsekakor je postopek mnogo boljsi od klasicnega pristopa z brusenjem zdravih, sosednjih zob (kar je ireverzibilni postopek z vecjo moznostjo za zaplete kot impalntacija). Lep dan se naprej!