Pozdravljeni! Imam vprašanje. Sama imam problem z desno 4-ico. Imam štiftek. Po 4-ih letih je začel ta štift popuščati. Iz dlesni mi tudi zelo krvavi. Cement mi ne prime baje, zaradi krvavitve. Pravijo, da imam slabo korenino in da je edina možnost implatant ali tričlenski mostiček. Zdaj me zanima nekaj....glede na to, da se mora inplantant zarasti v kost,...in da to traja od 3-6 mesecev...ali to pomeni, da bo na tem mestu tako dolgo luknja(brez zoba)? Imam tako službo, da si luknje med zobmi ravno ne morem privoščit. Ali se dobi za ta čas kak nadomestek zoba? Zanima me končna cena tega posega...torej od pregleda, vstavitve implantanta,...nadomesta zoba(če je seveda) in do končnega zoba. Kakšni so pogoji plačila? Plačilne kartice? Obročno plačilo? Že v naprej se lepo zahvaljujem za vaš odgovor. lp, KristinaSpoštovani! Čas od vstavitve do obremenitve zobnega vsadka je odvisen od večih faktorjev. V kolikor imamo za vstavitev dobre pogoje (visoka gostota, zadovoljiv volumen kosti...) kar pogojuje dobro začetno stabilnost (retencijo ) vsadka, je možna takojšnja obremenitev vsadka, ki ne bo vplivala na dobro osteointegracijo (zraščanje s kostjo). Če teh pogojev ne izpolnjujemo je bolje da vsadka ne obremenjujemo takoj po posegu, saj bi mikropremiki preprečili bistven del uspešnega posega (osteointegracijo). V tem primeru vrzel oskrbimo z začasnim protetičnim nadomestkom za obdobje, ki ga smatramo za potrebnega. Cena: -750 Eur (vsadek) -420 Eur (krona na vsadku) -skupaj : 1170Eur. V ceni je vštet tudi začasni protetični nadomestek, vsekakor pa vsi postopki, ki so potrebni za dosego cilja (zob na vsadku). Možno je plačilo s kartico ali najbolje; na TRR. Možno je plačevanje po obrokih. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, zanima me, ali imate pri vas zobozdravstvene usluge tudi na koncesijo ali le s plačilom. Koliko se približno čaka za puljenje enega zoba, in če mi lahko prosim odgovorite, koliko pride potem implantant takega zoba, verjetno potrebuje neko podlag in sam zobni nastavek, kot bi temu sama rekla. Hvala za vaš odgovor, BojanaSpoštovani! Imamo tudi koncesijo za osnovno zobozdravstvo. Nove paciente sprejemamo proti koncu leta. Imploantologija žal ni na spisku storitev, ki bi jih krila zavarovalnica. Cena vsadka je 750 Eur, cena krone na vadku pa 420 Eur. Lep dan še naprej!


dober dan.mene pa zanima da bi imela podprto protezo z implantanti zgornjo.koliko bi jih morala imeti in koliko bi stalo....ali je možno na obroke..hvalaSpoštovani! Največkrat podpremo zgorno protezo s štirimi vsadki. V tem primeru nosite protezo brez nebne plošče, sama sluznica pa je skoraj neobremenjena. Zmanjšamo resorpcijo (raztapljanje) kosti in bistveno povečamo učinkovitost žvečenja. Stabilnost proteze povečamo že z dvemi vsadki, vendar pa pri taki oskrbi proteza še vedno pokriva nebo. V kolikor se odločite za šest ali več vsadkov vam čeljust lahko oskrbimo s fiksnoprotetičnim nadomestkom; torej polkrožnim mostom, ki ga ne morete vzeti iz ust. Cena optimalne rešitve: -750 Eur (implant) x 4 = 3000 Eur -710 Eur (proteza z ulito bazo) = 3710 Eur. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, zanima me življenjska doba zobnega implantanta. Je to za stalno, ali je to podobno kot mostiček, ki ima življenjsko dobo okrog 15 let? Najlepša hvala. lep pozdravSpoštovani! Če govorimo o življenski dobi ali preživetju zobnih vsadkov se lahko naslonimo na naslednja dejstva: -vsadek ima pet letno garancijo -povprečno desetletno preživetje vsadkov je več kot 95%. Nemogoče je točno napovedati prognozo za posamezni vsadek, kar je skupni imenovalec vsem medicinskim storitvam. Lep dan še naprej!


Spoštovani, stara sem 21 let. Pri dvanajstih letih sem se poškodavala in si na zgornji levi in desni enici odkrušila notranja dela zoba. Zobozdravnica mi je dodelala zob z maso, ki je obstojna do 3 leta, tako da mi je do danes to maso zamenjala že štirikrat. Pred kratkim mi je na zgornji desni enici masa zopet odpadla. Zanima me kako se postopek s to maso imenuje ter koliko to pri vas stane, saj sem se odločila da bom sama plačala, saj mi je moja zobozdravnica dala datum za pregled šele čez 2 meseca, kar pa se mi zdi prepozno saj me zelo moti, da imam zgornji zob odlomljen!? Zanima me tudi koliko časa bi pri vas čakala da pridem na vrsto? Hvala za odgovor S spoštovanjem, PetraSpoštovani! Postopek se imenuje "dograditev zobne krone s kompozitno maso". Zelo težko je v naprej določiti koliko časa bo storitev "držala". Cena postopka po zobu je 65 Eur. Lep dan še naprej!