Pozdravljeni. Imam hčerko staro 5 let in pol, ima zelo lepe mlečne zobke in redno hodiva na preglede, skratka nima nobenih težav z zobki. Mene samo zanima, kdaj lahko pričakujemo, da ji bodo mlečni zobki pričeli izpadati? Za odgovor se Vam že v naprej zahvaljujem in vas lepo pozdravljam. Mamica ŽivaSpostovani! Tocen casovni potek dogajanja je tezko oceniti saj so odstopanja pri posameznikih zelo velika (+ - dve leti). Lahko recemo da se bo izpadaje pricelo okoli sestega leta. Lep dan se naprej!


Pozdravljeni. Moje stanje je pa sledeče: modrostni zobje mi rastejo skorajda vodoravno (pritiskajo na druge zobe) in se niso zunaj. Ker je opažen kar velik premik ostalih zobov, je verjetno treba te modrostne zobe nekot izdret. Zanima me postopek in tudi čakalne dobe. LPSpoštovani! Strokovnjaki menijo, da modrostniki ne povzročajo premike ostalih zob. Ti se narivajo tudi po odstranitvi le teh. Indikacija za odstranitev osmic torej ni zgolj njihova prisotnost, temveč problemi, ki jih ali bi jih lahko povzročale (med te pa ne spada tesno stanje zob). Lep dan še naprej!


pozdravljeni torej star sem 14, in imam problem saj imam veliko čeljust in male zobe torej imam med zbmi 1-2mm razmike. pa me zanima kako je s temi luskami. pri kolkih letih jih lahko dobim, kako to deluje in koliko stane samo ena luska ...Spoštovani! Fiksnoprotetične nadomestke lahko cementiramo v usta, ko je končana rast čeljusti (cca. 18 let). Luske so nalepljene na sprednje (vidne) ploskve zob. Poseg zahteva minimalno odstranjevanje skleninskega plašča na mestu , kjer je luska prilepljena na zob. Cena ene luske je 350 Eur. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Brez sedmice spodaj sem že tri ali štiri leta, zanima pa me, ali je po tem času še možna vstavitev implantata? Ali je mogoče z ortodontskim zdravljenjem premakniti zdravo osmico na mesto sedmice? Koliko stane takšno zdravljenje? HvalaSpoštovani! V kolikor anatomski pogoji implantacijo dovoljujejo poseg ni vprašljiv (tudi po štirih letih). Ne znam vam odgovoriti na drugi del vprašanja, ker se s premikom osmice na mesto sedmice z aparatom v praksi še nisem srečal. Censa vsadka je 750 Eur, cena krone na vsadku pa 420 Eur. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Zanima me cena totalne protetike - spodaj in zgoraj, saj nimam nobenega svojega zoba. Protezo nosim že 15 let in potrebna bi bila zamenjava. Kolikšna je cena če omenjeno odobri zavarovalnica! Hvala in lep dan!Spoštovani! Cena ene akrilatne (klasične) totalne proteze je 500 Eur. V kolikor izdelek odobri zavarovalnica pacient ne krije stroškov izdelave. Lep dan še naprej!