Pozdravljeni, Januarja dobim fiskni aparat. Na spodnjem zadnjem kočniku sem opazila karies. Kontrolo pri zobozdarvniku pa imam šele po namestitvi fiksnega aparata.Zanima me ali mi zob lahko zaplombirajo, ko bom že imela fiksni aparat ali naj grem raje v samoplačniško in to uredim pred namestitvijo? Za odgovor se vam že vnaprej zahavljujem. Lep pozdravSpoštovani! Plombo načeloma lahko naredimo tudi ob že nameščenem aparatu vendar teže. Priporočam, da se karies sanira pred vstavitvijo aparata. Lep dan še naprej!


Spoštovani. Stara sem 47 let in problem imam z zgornjimi sprednjimi zobmi, ki se mi krušijo. Na skoraj vseh zobeh imam majhne plombe, ki se vidijo ene bolj, druge manj. To me z estetskega vidika zelo moti. Zanima me ali je pametno oz. mogoče, da bi si sprednje zobe dala prevleči s porcelanastimi luskami in ne z zobnimi prevlekami. Zanima me tudi kateri poseg je cenejši oziroma trajnejši. Kar se tiče zobnih korenin nimam problemov, saj imam korenine še vse zdrave. Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem. Lep pozdrav.Spoštovani! Estetske luske so relativno občutljivo fiksnoprotetično delo, ki največkrat zahtevajo trdno in zdravo zobno podlago. V kolikor so plombice majhne in ne obsegajo ključnih mest na zobni kroni, potem je seveda izdelava mogoča. Poseg je manj radikalen kot izdelava klasične umetne krone. K izdelavi le te se nagibamo, če so poškodbe kronskega dela prevelike ali če so zobje zaradi načina ugriza ali parafunkcij (stiskanje ali škripanje) preobremenjeni. Cenejši poseg je izdelava klasične zobne krone. Lep dan še naprej!


Spoštovani, Že nekaj časa,(ker sama imam zadnje čase precej problemov z zobmi) prebiram vaše prijazne odgovore na različna vprašanja glede zdravljenja zob. Stara sem 43 let.Trenutno imam kar precejšnje težave z zobmi v zgornji čeljusti, ki jo večinomo prekrivajo fiksni nadomestki s porcelanskimi prevlekami. En mostiček mi je zobozdravnica morala že pred 2 leti odstraniti zaradi granoloma in je že tam nastala praznina. Zdejšnji pregled oz. ortopan kaže na nov granolom ter še dve slabi korenini v zgornji čeljusti, bo potrebna delna odstranitev mostičkov in puljenje zob (gre za zobe na levi in desni strani čeljusti), in je zdravnica ugotovila da bo potrebna izdelava delne proteze + največ 6 kron na obeh straneh čeljusti, ki bo povezana (torej na obeh straneh neba jo bom čutila) kar me precej skrbi, ker sem s fiksnimi nadomestki bila zelo zadovoljna in me je strah snemne proteze. Prevleke imam že 9 let. Zato sem se spomnila vaših odgovorov glede vsadkov (pa bi me zelo zanimalo kakšne bi bile možnosti pri meni, okvirni podatek o tem koliko teh bi rabila, informacija o ceni vključno s kronami ipd., Ne bi bila pa potrebna odstranitev vseh mostičkov. Ali bi se lahko naročila za prvi pregled v vaši ordinaciji (z koncesijo naj bi čakalna doba bila do 6 mesecev), ker je zadeva dokaj nujna (granolom in slabi koreninini oz. 3 zobje v slabem stanju). Zdravnica mi je določila tudi datum 20.01.2011 za začetek posegov. Bo pa tudi spodnja čeljust potrebna sanacije, vsekakor je trenutno obravnava zgornje nujnejša zaradi bolezni zob. Za vaš odgovor se vam najlepše zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.Spoštovani! Vsekakor se lahko naročite na pregled v naši ordinaciji (po telefonu 04/5300660), saj vam bomo šele po pregledu in RTG posnetku lahko podali točno ponudbo in tudi časovni okvir zdravljenja. Morda si lahko sami postavite cenovni okvir rešitve gledena naslednje podatke: 750 Eur (vsadek brez dodane umetne kosti), 420 Eur (krona na vsadku), 210 Eur člen (krona med dvema nosilcema; vsadkoma ), 210 Eur (krona na zobu), 900 Eur (vsadek z dodajanjem umetne kosti). Lep dan še naprej!


zdravo! star sem 21 let, imam zelo slabe zobe nekaj luknjic in me zamina če posegi kaj bolijo ker me je namreč zelo strah zobozdravnika. pa tudi za ceno bi uprašal za določen poseg(plombe, novi zobje,...). zanima me tudi če lahko pri enkratnem obisku popravite več kot en zob. prosim če mi odgovorite ker je stanje zelo resno. veselim se vašega odgovora in vas lepo pozdravljam lp mitjaSpoštovani! Posegi se izvajajo pod vplivom lokalne anestezije in so zato neboleči. V eni seji se lahko naredi več storitev hkrati, odsvisno od tega koliko časa ste sposobni sodelovati pri posegu. Cena prevleke je 210 Eur (kovinska keramika), 350 Eur (keramika Zircon), plombe od 40 do 60 Eur. Lep dan še naprej!


lepo pozdravljeni!! sem mlad fant in imam močno uničene zobe, imam nekaj luknjic in obkrušen zob. Zanima me če so posegi boleči in če so povejte če se da narediti tako da nebi nič bolelo ker me je zelo strah zobozdravnika!!!!! zanima me tudi če mi lahko pri enkratnem obisku pri vas popravite več zob(oddaljenost do ordinacije. zanima me tudi če je vaša klinika popolnoma zasebna ali kaj financira tudi zdravstvo!!! prosim če mi lahko odgovorite čimprej!!nujno!!!Spoštovani! Z uporabo lokalnih anastetikov so posegi neboleči. Vsekakor je lahko delo v ustih kljub temu za posameznika stresno in neprijetno. Tudi na to vas lahko medikamentozno pripravimo s pomirjevali. V eni seji je mogoče opraviti več posegov hkrati. Število obiskov ponavadi pogojujejo protetične sanacije, ki jih zaradi vmesnih tehničnih faz ne moremo narediti naenkrat. V naši ordinaciji imamo tudi koncesijo. Lep dan še naprej!