Spoštovani Leta 2008sem imela zdravljenje zgoraj leve šestice in od takrat imam odprt mrtev zob, ker se zobozdravnika res zelo bojim od takrat nisem več hodila k zobozdravniku. Sedaj pa mi iz zoba teče kot nekakšna gnojna tekočina,ki zelo smrdi in mi je zelo neprijetno.Zob me ne boli.Sedaj pa bi zelo rada rešila ta problem in se soočila s svojim strahom, zato vas lepo prosim, če mi lahko opišete poseg mojega problema in kakšna je cena, če bi to uredila kot samoplačnica. Za odgovor se vam že vnaprej najlepše zahvaljujem Lp TjašaSpoštovani! Zob je relativno dolgo odprt, tako da je prognoza zdravljenja relativno slaba. Pred zdravljenjem bi morali narediti RTG posnetek, ki bi dal vsaj približno oceno morebitne uspešnosti zdravljenja. Če bi se za zdravljenje odločili je cena naslednja: 50 Eur (ena seja koreninskega zdravljenj). Potrebovali bi vsaj tri seje. Na zdravljenje bi vam težko nudili garancijo glede na na posredovanme podatke). Lep dan še naprej!


Spoštovani! Tri dni nazaj so mi izruvali zob šestica na desni spodnji strani zdaj pa me občasno bolijo ledvice in zobje zraven izruvanega zoba,občasno mi pa tudi teče kri tam kjer je bil zob,zvečer ko ležim pa me občasno obliva vročina. Zanima pa me če te stvari lahko povzroča ruvanje tega zoba.Za ogovor se vam že vnaprej zahvaljujem. L.pSpoštovani! Vsekakor so lahko lokalni znaki (bolečina, oteklina, krvavitev iz rane...) tesno povezani z opravljenim posegom in bodo tudi minili. Tudi povišana telesna temperatura ter otečene in boleče lokalne bezgavke spadajo pod zaplet pri ruvanju (pri sisemskih znakih priporočamo jemanje antibiotika). Problemi z ledvicami naj ne bi bili direktno povezani s posegom, lahko pa se posredno zaradi stresa in padca odpornosti problemi pojavijo tudi na drugih organskih sistemih. Lep dan še naprej!


Star sem 36 let. Že več kot pet let imam paradontozo (spredaj zgoraj in spodaj). Kljub rednemu obisku zobozdravnika-vsake pol leta, ki mi očisti vse skrite kotičke med dlesnimi in klub rednemu dnevnemu čiščenju se stanje ne izboljša. Zanima me ali nebi bilo bolje, da se zobje kjer se pojavlja paradontoza odstranijo in se vstavi kvalitetna fiksna proteza? Naj povem, da tudi nisem zadovoljen s svojim nasmehom, da ne omenim zadah ki se pojavi po določenem času. Zobje so čisti beli, vedar ne lepo v liniji. Zanima me ali se lahko dlesni po odstranitvi zob kvalitetno ozdravijo, koliko stane protetika zob za zgoraj in spodaj (spredaj), koliko časa vzame takšen poseg, kakšni so koraki ali poseg vpliva kaj na vsakdanje življenje in sevede kolikšna je okvirna cena. Hvala lepa za odgovor in upam, da mi boste pomagali, ker sem že res malce obupal nad svojimi zobmi. Lep pozdrav, MarkoSpoštovani! Odločitev o radikalnosti postopka je odvisna predvsem od želje pacienta. Strokovne ocene in prognoze o hitrosti napredovanja pardontalne bolezni, ki pogojujejo tudi trajnostno dobo fiksnih ali snemnih protetičnih nadomestkov, ki so na preostalih zobeh sidrane, so zelo nehvaležne in včasih celo nemogoče. Ali bo protetični nadomestek, ki bo nadomeščal vse izgubljene zobe zadovoljiv ali ne je ponovno vprašanje dojemanja problema s strani vsakega posameznika. V kolikor se odločite za fiksacijo protez z zobnimi vsadki je verjetnost za uspeh zelo velika. Glede na širok spekter protetične in implantne oskrbe bi se morali za oceno stroškov oglasiti v ordinaciji, kjer bi naredili RTG posnetek in klinični pregled. Lep dan še naprej!


Spoštovani, Star sem 24let in imam 3mm razmik med sprednjima sekalcema na zgornji čeljusti. Ob pregledovanju vaših odgovorov sem zasledil dve možni "rešitvi". Prvo omenjate dograditev s kompozitnimi materiali za bele plombe oz kot trajnejšo rešitev navajate zobne krone ali estetske fasete. Pri omenjeni metodi se mi poraja dvom, saj imam že sedaj prva sekalca za odtenek večja od sosednjih zob. Kot drugo pa sem zasledil možnost frenulotomije. Zanima me katera opcija je primernejša, vsekakor pa iščem dolgotrajnejšo rešitev. Zadovoljen bi bil tudi že z delnim zmanjšanjem razmika. Lep pozdrav.Spoštovani! Glede na napisano menim, da ste z načini oskrbe problema že seznanjeni. Vsekakor bi vas morali za izbiro pravega načina naročiti na pregled in RTG slikanje. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni. Danes sem bila pri zobozdravniku in mi je na koncu naredil lokalni rentgen zoba (moj zobozdravnik ima tudi takšno digitlno napravo kot je zgoraj na sliki). Zanima me, če bi slučajno bila noseča (nevem če sem - če pa že sem, sem kakšna 2 tedna), bi bile lahko kakršnekoli posledice na plodu oziiroma kakršnekoli okvare plodu? (Zobozdravnik me je sicer pokril z zaščito) Najlepša hvala za odgovor.Spoštovani! Glede na tip RTG aparata (digitalni ima desetkrat manjšo ekspozicijo kot običajni RTG aparat) in zaščito, ki ste jo imeli ne obstaja nikakršna nevarnost za okvaro ploda. Lep dan še naprej!