pozdravljeni.v spodnji čeljusti mi na levi strani manjkata7in8 na desni pa 6,7,8. žena me nagovarja da si dam narediti delno protezo.zanima me kako se to obnese in koliko to stane, lep pozdrav.Spoštovani! Menim da pri opisanem stausu ne boste nosili snemne proteze, ker jo dejansko ne potrebujete (manjka vam premalo zob). Najboljša rešitev za opisani status je fiksnoprotetična (nadomestitev manjkajoče šestice z zobnim vsadkom). Cena : 750 Eur (vsadek) 420 Eur (krona na vsadku) Skupaj: 1170 Eur. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, glede na to, da mi priporočajo protezo zgoraj pa klub 60letom me to ne navdušuje, me zanima ali se lahko oglasim pri Vas na pregled in posvet? Lep dan ToneSpoštovani! Naročite se lahko po telefonu 04/5300660 ali 040294488. Veselimo se vašega obiska.


Spoštovani, po enoletnem neuspešnem zdravljenju korenine mojega zoba 5 zgoraj levo se je moj zobozdranik odločil za apikotomijo, ker po njegovem mnenju ni druge rešitve. Na zgornjih zobeh imam v celoti mostiček - prevleko. Po prvi apikotomiji, kjer so mi odstranili vršiček korenine, so se po enem mesecu pojavile bolečine. Naredili so mi še enkrat apikotomijo in sicer tako, da je ostalo še 3mm korenine. Po enem tednu so se zopet pojavile bolečine. Jemala se antibiotike, pa ni pomagalo, bolečine so ostale. Ali je še kakšna rešitev? Hvala za odgovor in lp MarijaSpoštovani! Glede na napisano menim, da je edina možna rešitev odstranitev zoba. Zob lahko nadomestimo s klasičnim fiksnoprotetičnim mostom ali še bolje z zobnim vsadkom. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni. Sem 22 letno dekle in sem si pred leti odkrušila polovico zgornjega sprednjega zoba (enkica), trenutno imam manjkajočo polovico zamenjano z umetnim delom, ki je le prilepljen na moj zob. Razmišljam o trajnejši rešitvi in me zanima ali je implantacija najprimernejši način reševanja tovrstnega problema? Hvala za odgovor in lep pozdrav.Spoštovani! V kolikor je koreninski del zoba brez posebnosti in periapikalno kostno področje ne kaže sprememb na RTG posnetku potem je najbolje zob obdržati in kronski del oskrbeti z umetno zobno krono. Vsadek pride v poštev takrat, ko je potrebno zob odstraniti zaradi neozdravljivih sprememb. Implantacija torej tu najbrž ne pride v poštev. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni. Desno spodaj na površje dlesni leze modrostni zob, ki naj sploh ne bi ven prišel, ker je po ortopanu (par let nazaj) moja zobozdravnica ugotovila, da nima prostora. Sedaj me boli, malo je že gnojno. Danes mi je luknjo očistila in dala trakec. Mora pa se zob odstraniti. Zanima me kako velik poseg bo to. Naj omenim še, da sem doječa mamica 1 mesečnega dojenčka. Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor.Spoštovani! Na vprašanje bi vam lahko odgovoril po pregledu RTG posnetka (ortopan) in kliničnem pregledu. Na dojenje poseg nima vpliva! Lep dan še naprej!