pozdravljeni.danes sem bila pri svoji zobozdravnici in sicer sem se zjutraj zbudila otečena po desnem licu.zgoraj se mi je visoko nad zobom naredila že pred časom bulica ki pa me vse do včeraj ni bole.včeraj pa se mi je predrla in iz nje mi teče kri in gnoj v 4,5 zoba no lahko bi rekla le škrbina.dala mi je amoksiklav in rekla da bo oteklina prisotna še nekaj dni.mene pa zanima le če lahko kako drugače še omilim oteklino.za naslednji pregled me je naročila decembra.je zelo neprijetno pa tudi boleče.hvala za odgovor.Spoštovani! Nad zobom se vam je naredila fistula ali šola. Dodatne incicije otekline tako najbrž ne bo potrebno narediti. V kolikor zob ni mogoče več sanirati jih je otrebno odstraniti, če želite, da se tanje ne bo več ponavljalo. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, Zanima me ,koliko stane samoplacnisko bela prevleka na zgornji 6 in 7,kjer je ploskev kar velika na obeh zobeh. Hvala in LP,S.Spoštovani! Cena prevleke: -210 Eur (kovinska keramika) -350 Eur (polna keramika). Lep dan še naprej!


Spoštovani g. doktor, Pravkar sem se vrnila iz obiska pri zobozdravniku in se obračam na vas, ker v ordinaciji nisem dobila ustreznega pojasnila glede današnjega zdraljenja. Moje stanje je bilo karies desno spodaj na 6 distalno in 7 mezialno. Zobozdravnik mi je povrtal najprej 6 in nato še 7 zato, da bi mi naredil popolnoma običajno plombo. Ko je že skoraj končal in je še želel samo pobrusiti grizno ploskev, ga je nekrat malo zagrabila panika in je začel sestri naj hitro na sterilni ploščici s sterilnim priborom hitro, hitro nekaj nameša, ker je "prišla pulpa na površje". Čutila sem bolečino kjub mandibularki. Zanima me kaj se je pravzaprav zgodilo in kakšne so lahko posledice tega? Ali se notranjost zoba v nekem času obnovi tako da kasneje ni zaradi tega nobenih težav? Ali lahko pričakujem vnetje? hvala za vašo prijaznostSpoštovani! Glede na napisano menim, da je kariozni proces uničil celotno debelino dentina, ki ga je zobozdravnik moral poiskusiti odstraniti. Pri postopku je prišlo do odkritja zobne sredice ali pulpe. Zobozdravnik je poskušal majhen defekt pokriti s snovjo, ki jo uporabljamo za direktno kritje pulpe. Namen postopka je zaščita sredice pred zunanjostjo in stimulacija tvorbe reparativnega dentina, ki bo dokončno ločil sredico in kaviteto v kateri je plomba. Težav vam ni treba pričakovati, res pa je, da pulpa na relativno hud stres lahko odgovori z vnetjem. Tri četrtine pulpitisov (vnetij) poteka asimtopmatsko (brez bolečin), vendar pa je rezultat vseh nekroza pulpe. V tem primeru je potrebno koreninsko zdravljenje zoba, pri čemer mrtvino odstranimo iz koreninskih kanalov in le te zapolnimo s sintetično maso. Lepda še naprej!


Pozdravljeni, zgornji desni modrostni zob mi raste neenakomerno z ostalimi zobmi. V zadnjem času pa mi je začel rasti v ličnico in me ovira pri hranjenju in govorjenju. Čutim, da ga bo potrebno izruvati. Zanima me sledeče: v kolikem času lahko pričakujem, da bomo šli v ta poseg če pridem k vam-še isti dan mogoče? Seveda pred telefonsko najavo. Koliko stane ta poseg če so vmes še šivanje in nadaljnja zdravljenja če pride do komplikacij(gnojeneje)? Hvala, JSpoštovani! Za poseg se lahko naročite po telefonu in je končan v eni seji. Cena posega: -60 Eur (klasično ruvanje) -90 Eur (isklesavanje, šivanje...) Obravnava zapletov se ne računa posebej. Lep dan še naprej!


pozdrav ker ne morem nositi spodnje proteze totalne bi rada dala naredit protezo z inplantanti kakšna je cena in koliko časa traja postopek in ali krije kaj zavarovalnica in kako je če imaš že svojega zobozdravnika ali se lahko registriram pri vam.Dala pa bi naredit tudi zgornjo tu imam pripeto na dveh zobeh z nebom koliko stana in zanima me če lohka nosiš zgornjo protezo z nebom in spodnjo z inplantanti ker bi prvo dala delat spodnjo ali je obvezno dati delat obe .zanima me tudi kakšna je možnost plačila ali je možno obročno plačevanje.kdaj se lahko oglasim. lep pozdravSpoštovani! Cene po katerih sprašujete: -totalna proteza (z ulito bazo): 710 Eur, -vsadek: 750 Eur (za stabilnost proteze potrebujemo minimalno dva vsadka), -klasiča totalna proteza (zgornja z nebom): 500 Eur. Ni potrebno, da izdelujemo obe protezi hkrati. V kolikor bistveno spreminjamo estetsko komponento ali medčeljustne odnose, pa je hkratna izdelava obeh protez nujna. Možno je obročno odplačevanje. Lep dan še naprej!