Pozdravljeni, jaz zaenkrat nimam kakšnih večjih težav z zobmi, če ga kdaj res potrebujem grem kot samoplačnik, ker imam pred mojim registriranim zobozdravnikom tak strah.Zanima pa me , glede na to kar berem, ali se da pri vas tudi registrirati in kakšna je čakalna doba, ali delate samo za samoplačnike, ker bi za v prihodnje imela stalnega zobozdravnika, pa nimam kam. lepa hvala in lep danSpoštovani! Vsak zobozdravnik v mreži registrira nove paciente, le čakalne dobe so različne. Pri nas registriramo nove paciente naslednje leto poleti. Priporočamo, da se naročite na pregled in RTG slikanje (20 Eur) kjer bomo ugotovili, če čakalna doba ne bo imela težjih posledic na zobovju. Lep dan še naprej!


spoštovani, zanima me, koliko bi me stala prekrivna klasična keramika koliko pa cirkonijeva keramika implatant imam narejen, gre pa za dvojko desno zgoraj hvalaSpoštovani! Krona na vsadku stane 420 Eur (cena velja za tip Bredent). V kolikor imate vstavljen drug sistem je cena lahko drugačna. Lep dan še naprej!


Spoštovani. Bila sem pri zobozdravniku, ker sem se odločila za menjavo amalgamskih plomb za bele. Vse je ok, vendar imam velike težave s šesticama, ki sta bili zamenjani. Zamenjava je bila moja odločitev pred nekaj meseci, čeprav sta bila zoba zdrava. Šestici sta sedaj boleči na vsak dotik in ugriz, zato imam velike težave pri grizenju hrane, ker sta ena na levi in ena na desni strani. Zobozdravnik je presenečen in ne more razumeti, niti verjeti. Kljub zdravilu, začasni plombi in ponovni zamenjavi plombe, kjer se je pod njo dala neka podloga, da plomba ne bi nasedala na živec, mene zoba močno bolita na vsak dotik, kaj šele na ugriz. Prosim za vaš nasvet, kaj mi je za storiti. Kaj je sploh narobe? Ali obstaja še kakšna možnost v zobozdravstvu, da bi bila zoba zopet normalna, neboleča in da bi spet lahko normalno žvečila hrano. Ali bi bolečini minili, če bi zoba umrtvili? Najlepše hvala za vaš odgovor.Spoštovani! Vsak poseg na zobu predstavlja le temu določeno draženje in poškodbo. Posledica tega je vnetje zobne sredice ali pulpe. V kolikor je vnetje blago, dogajanje zaznavate le kot preobčutljivost zoba na spremembe osmotskega tlaka ali spremembe temperature. Če je vnetje popolno zob postane občutljiv na dotik in potrk. V tem primeru je potrebno sredico odstraniti (koreninsko zdravljenje) zob pa postane avitalen (mrtev). Lep dan še naprej!


SPOŠTOVANI! MENE ZANIMA PREDVSEM CENA ZA ZGRNJO PROTEZO. ZDAJ SEM IMEL NA PREDNJIH 6 ZOBEH PREVLEKI, KI SO MI ZDAJ PO 12 LETIH PADLE DOL.KER OSTANETA LE NAVSAKI STRANI PO EN ZOB OSTALI SO ZANIČ MI NE OSTANE DRUGA KOT PROTEZA.IMAM ZSSZ ZAVAROVANJE!KAKŠNA BI BILA CENA ? HVALA ZA ODGOVOR LEP POZDRAV.Spoštovani! V kolikor ste pri nas registrirani in je potekla čakalna doba za protetiko vam klasično akrilatno delno protezo v celoti krije zavarovalnica. V nasprotnem primeru je cena 500 Eur. Glede na opisan status vam priporočam izdelavo dveh kron s polzili in protezo z ulito bazo. Cena izdelka: -ulita baza: 710 Eur, -polzilo: 250 Eur X 2 = 500 Eur, -kovinsko keramična prevleka: 210 X 2 = 420 Eur -skupaj: 1630 Eur. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, pred 4 dnevi so mi izpulili 7, dva dni po puljenju se mi je pojavila oteklina in bolečine. Zobozdravnik mi je predpisal Amosiklav (ali nekaj takega), po dveh dneh jemanja ne opazim bistvenega izboljšanja. Iz rane se še vedno cedi gnoj. Po antibiotikih imam težave s prebavo. Prosim, če mi lahko opišete proces zdravljenja, in zakaj do takih zapletov pride.Spoštovani! Glede na napisano menim, da je prišlo do infekcije rane. Vzroki so zelo različni (lokalni in sistemski) in so največkrat nepredvidljivi. Terapija z antibiotiki nima takojšnjega učinka, vendar je zanesljiva. V redkih primerih rano glede na zaplet tudi lokalno oskrbimo. (kiretaža, toaleta...). Če imate z dotičnim antibiotikom težave, ga je najbolje zamenjati. Jemanje antibiotika z jugurtom ali kefirjem na prazen želodec je najbolj priporočljiva. S takim načinom se izognete prebavnim motnjam. Lep dan še naprej!