Pozdravljeni! Zaradi krhkih zob so mi morali izpuliti "ostanke" zgornjih petic, tako da jih nimam več. Zobozdravnica mi je povedala, da bom potrebovala Maryland mostiček, ki me bo (eden) prišel 350€. Kakšna je možnost da mostiček odpade, oz. da se poškoduje ostala dva zoba ter ali lahko zavarovalnica krije nekaj denarja? Glede na to, da sem študentka, se mi zdi to veliko denarja. Seveda je omenjala tudi implantate, ampak težko si privoščim že te mostičke, kaj šele implantat. Hvala za odgovor.Spoštovani! Glede na to, da je površina, s katero se opisan mostiček lepi na sosednje zobe relativno majhna, je verjetnost, da se le ta odlepi večja kot pri klasičnem mostu. Tudi pri adhezijskem mostičku je potreben poseg v trda tkiva sosednjih zob, tako da brez poškodbe sosedov ne gre. Sami se opisanega postopka raje ne lotimo. Člena transkanino zavarovalnica ne krije. Lep dan še naprej!


jaz pa imam kar nekaj težav z zobmi polek tega pa imam neverjetno fobijo pred zobarjem (oziroma pred zobozdravstvenimi posegi)in zato me res zelo zanima ali obstaja kje v Sloveniji, Avstriji ali Nemčiji možnost za zdravljenje zobnih težav pod polno narkozo (sevedaa vem da če obstaja je samoplačniško). da boste lažje odgovorili vam lahko povem kakšne zobne težave imam: ogromno zobnega kamna, vsaj tri velike luknje v zobih, rahljo nalomljena podočnika (za enkrat še ne skeli). hvala v naprej. lep pozdrav.Spoštovani! Za zdravljenje v splošni omami se lahko pozanimate na Stomatološki kliniki v Ljubljani. Lep dan še naprej!


Kakšna je trenutno čakalna doba za poseg apikotomije(na levi zgornji petici)? Kaj je všteto v ceno 90 eur in kakšni so morebitni drugi stroški pred in po posegu? Že vnaprej hvala za vaš odgovor. MiroSpoštovani! Čakalna doba je cca.: dva meseca. V ceni so zajeti vsi stroški posega. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, Pri nasi 15 mesecnici sem opazila na spodnji stirki rjav madez na vrhu zoba. Zobke peremo 2x dnevno z zobno pasto. Cez dan se pa tudi sama igra z zobno scetko in si pere zobke. Pije samo vodo in ne je sladkarij. Zobek pa je izrastel dober mesec nazaj. Zanima me za kaj bi lahko slo? Hvala za odgovor, lp SuzanaSpoštovani! Najbrž gre za razvojno motnjo sklenine (hipoplazija). Rjav madež na zobku je viden rjavkast dentin, ki je sicer pokrit s sklenino. V redkih primerih se na podoben način lahko pokaže tudi hiperfluoroza ( posledica previsoke koncentracije fluora v sklenini). Lep dan še naprej!


zanima me koliko bi stala totalna proteza zgoraj na 2 vsadka ( implantanta) in ali bi krila kaj zavarovalnica. hvala za odgovor lp.Spoštovani! V kolikor ste pri nas registrirani in je potekla čakalna vrsta za protetiko vam ZZZS krije stroške totalne proteze katere samoplačniška cena je sicer 500 Eur. Cena dveh vsadkov je 1500 Eur. Lepdan še naprej!