Spoštovani! Kaj menite o tem, da mi je zobozdravnik napolnil eden koreninski kanal na 7 spodaj tako, da je na dnu že izven kanala nastala večja bunkica tega materiala-videno na rentgenskem posnetku. Ali bo povzročala težave? Preko tega zoba dobim v kratkem mostiček. Material naj bi se po mnenju zdravnika sam cez nekaj casa razgradil.Malo dvomim v to. Je možno to polnitev odstraniti tudi po daljšem času in jo nadomestiti z novo? LP in hvalaSpoštovani! Vsekakor je vsako polnitev moč popraviti ali odstraniti. Prav tako drži, da se lahko material, ki je zatekel preko vrška korenine , sam resorbira. Menim, da pojav ne bo povzročal težav na vašem zobu. Lep dan še naprej!


Pozdravljeno, med otroško igro se je mojemu 9-letnemu vnuku zlomil zob - enka zgoraj. Odlomljeni delček so mu poskušali že dvakrat zalepiti, vendar mu je vsakokrat že po enem tednu odpadel. Ali je možna kakšna dolgotrajnejša rešitev? Ne bi želeli, da bi to vplivalo na njegovo samozavest, saj je odlomljen zob zelo viden - odlomljen je v loku, ki se konča s špico. Hvala za odgovor in lep pozdrav, TjašaSpoštovani! Delci zoba, ki jih poiskušamo prilepiti na zobno površino največkrat niso najbolj trajna rešitev. Zobek bi bilo marda bolje dograditi s kompozitno maso, kar je prav tako popolnoma neradikalen postopek in nudi dobro estetsko in funkcionalno sanacijo. V kolikor tudi ta rešitev ni zodovoljiva se poslužimo fiksno protetične rehabilitacije (izdelava luske ali prevleke) , za kar pa je potrebno posegati v trda tkiva dotičnega zoba (brušenje). Lep dan še naprej!


Trenutno imam mostiček 1-3 v zgornji čeljustnici, ki mi pa dela težave (občasno se pojavlja ranica na nosilnem zobu, ki na pritisk boli). Bojim se da ta zob ni več v dobri kondiciji. Zanima me koliko bi stal poseg zamenjave mostička ob predpostavki, da bi bilo potrebno slab nosilni zob zamenjati z vsadkom. Hvala in lep pozdrav!Spoštovani! Glede na napisano menim, da lahko krono na enem izmed nosilnih zob obdržimo. Manjkajoči zob in zob, ki naj bi ga ruvali lahko nadomestimo z enim vsadkom, ki bi nosil dve manjkajoči kroni (na opisani lokaciji je stabilnost zadostna). Cena posega bi tako bila: - 750 Eur (vsadek) - 420 Eur (krona na vsadku) - 210 Eur (člen oziroma privesek) - skupaj: 1380 Eur. Lep dan še naprej!


Spoštovani! Pred nekaj dnevi mi je zobozdravnik odstranil korenino zgornje petice. Že nekaj mesecev pred tem na tem mestu nisem imela zoba. Nič me ne boli, lepo se celi, čeljust imam zdravo, med govorjenjem in smejanjem se ne vidi, da mi manjka zob. Imela sem le zelo hudo reakcijo na lokalno anestezijo. Razmišljam, da bi pustila tako kot je, torej da manjkajočega zoba ne bi nadomestila z ničemer. Ima lahko to v bodočnosti kakršne koli negativne posledice? Slišala sem namreč, da se v tem primeru sosednja zoba "nagneta" v smeri luknje, torej da skoraj pokrijeta luknjo. Če je to res, a lahko prinese negativne posledice? Hvala za odgovor in lep pozdrav.Spostovani! V vsakem primeru tezimo k nadomestitivi izgubljenega zoba in sklenjeni zobni vrsti. Grizne sile se tako enakomerno prenasajo med zobmi zobje pa ne potujejo v smeri vrzeli. Nesklenjena zobna vrsta je neugoda tudi zaradi posledicnih razmikov med ostalimi zobmi (nabiranje hrane v medzobnih prostorih in s tem vecja pojavnost kariesa)in navsezadnje zaradi estetskih sprememb. Lep dan se naprej!


Spoštovani, Levo spodaj imam že 16 let mostiček, ki poteka od 4 do 8 zoba. Manjkata zoba 6 in 7. Kakšna bi bila cena odstranitve mostička in nadomestitve z vsadkoma? Kakšna je življenska doba vsadkov Bredent? Hvala/lpSpoštovani! Cena posega po katerem sprašujete: -750 Eur (vsadek) X 2 = 1500 Eur, -420 Eur (krona na vsadku) X 2 = 840 Eur, -skupaj : 2340. Mostiček vam odstranimo brezplačno, saj brez tega posega ne moremo začeti prav kar opisanega. Na vsadke nudimo pet letno garancijo. Življenska doba samega vsadka nima omejitve. Lep dan še naprej!