Zanima me ali bi lahko popravili razmak med zgornjimi zobmi?Spostovani! Razmak med prvima zg. sekalcema lahko popravimo na razlicne nacine: -dograditev s kompozitno maso (bela plomba). Resitev je hitra in enostavna vendar se kompoziti lahko zabarvajo s casom. Postopek je reverzibilen saj ga lahko izvedemo brez brusenja trdih zobnih tkiv. -izdelava estetskih lusk . Resitev zahteva brusenje prednje ploskve zobne krone. Rezultat je estetsko in funkcionalno brezhiben. -izdelava klasicne zobne krone. Radikalen in ireverzibilen postopek, ki ga najveckrat uporabimo, ce obstojeca zobna krona ni vec nedotaknjena (plombe...) Lep dan se naprej!


Pozdravljeni, zanima me, ali odstranitev živca na zobu in z njo povezana lokalna anestezija, zdravila za odmrtje živca ali kaj podobnega, pa tudi s tem povezan stres, lahko vpliva negativno na nosečnost. Ali so bolj rizični prvi ali zadnji tedni nosečnosti? Je riziko tako velik, da bi v tem primeru nosečnost odsvetovali? Hvala lepa in lep pozdrav.Spoštovani! Nobeden od naštetih posegov ne vpliva negativno na nosečnost. Kar se pa tiče stresa, pa boste sami najbolje vedeli koliko ga je in kako ga lahko kontrolirate. Lep dan še naprej!


pozdravljeni imam tri umetne zobove na štiftih in me zanima kako je z beljenjem ostalih zob? je to sploh možno? lep pozdrav uršaSpoštovani! Beljenje na ostalih zobeh je seveda možno. Vprašanje je, kako bo nova barva zob ustrezala že izdelanim umetnim zobnim prevlekam, ki pa jih je v končni fazi moč zamenjati. Lep dan še naprej!


pozdravljeni, stara sem 21 let in imam nekaj težav z zobmi. Kar naenkrat me je začelo boleti na štirici zgoraj levo. Bolečina je nenadna in kratka, vendar zelo neprijetna. Občutek pa imam, da prihaja iz medzobnega prostora med štirico in petico. Na pogled zob(štirica) izgleda povsem zdrav, le neke "črtice" se vidijo na "kroni". Ali je možno, da se je začel kak bolezenski proces na zobu? Kaj se vam zdi, da bi se lahko dogajalo na mojem zobu? Hvala za odgovore in lep pozdrav.Spoštovani! Klinični znak je vsekakor vreden pozornosti: lahko gre le za preobčutljivo področje na zobnem vratu v medzobnem prostoru kar je mogoče olajšati s posbnimi premazi. Lahko pa je občutljivost zoba znak karisa v medzobnem prostoru, ki ga lahko dignosticiramo z RTG posnetkom, v kolikor še ni opazen. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, stara sem 39 let in imam paradontozo.Pred 6 leti (po 3 porodu) so mi začele močno nabrekati in nato pokati dlesni. Kljub več letnemu obiskovanju paradontologa, mi je napredovala do te mere, da se mi posamezni zobje (4)močno majejo in počasi lezejo iz čeljusti. Z zobozdravnico sem se že dogovorila za puljenje in izdelavo mostička. Izpulila mi bo tri spodnje sprednje zobe. Zanima me kakšna je razlika med mostičkom s keramičnimi in navadnimi zobmi v kvaliteti in ceni. Koliko okvirno stane mostiček s keramičnimi oz . z navadnimi zobmi ? Menda obstaja fiksen in snemljiv mostiček. Katerega bolj priporočate (npr. zaradi čiščenja, izgleda, uporabnosti? Kaj se lahko zgodi z mostičkom, če paradontalna bolezen napreduje? Hvala za odgovore in lep pozdravSpoštovani! Razlika med posameznimi umetnimi kronami je estetska in funkcionalna (obraba, lomna trdnost, trdota, možnost zabarvanja...) in se seveda povečuje v pozitivnem smislu od fasetiranih do kovinskokeramičnih in polnokeramičnih prevlek. Cena posameznih kron je: -kovinska keramika 210 Eur po komadu -polna keramika 350 Eur po komadu. Obstojnost mostička je seveda pogojena s stanjem nosilnih zob (parodontalna bolezen). V kolikor se zadovoljite s snemno protetiko (snemna proteza) so lahko cene precej nižje vendar pa je funkcionalnost takega nadomestka precej slabša: nestabilnost nadomestka pogojuje slabšo funkcijo... Lep dan še naprej!