Spoštovni! Zanimajo me zobne prevleke.Iz katerih materjalov jih izdelujete,katere priporočate in kolikšna je cena za 31 zob?Ali krije kaj tudi zavarovalnica? Za odgovor se Vam že v naprej iskreno zahvaljujem. lp,saraSpostovani! Zavarovalnica krije proteticne storitve po pravilniku, ki je naveden na njihovi spletni strani.v kolikor bi poznal vas zobni status bi vam ñahko podal bolj natancen odgovor. Mostovne konstrukcije najveckrat izdelamo iz kovinsko keramicnih ali polno keramicnih prevlek. Cena posamezne prevleke: -210 Eur (kovinska keramika) -350 Eur (polna keramika na Zirconu) Lep dan se naprej!


Spoštovani! Zanima me, če je za paciente samoplačnike pri vas kaj čakalne dobe. Zanima me tudi, če je osteoporoza ovira glede odločitve za namestitev zobnih vsadkov. Hvala in lep pozdrav. MarijaSpoštovani! Vedno se prilagajamo potrebam. V kolikor storitev ni nujna in pacient lahko počaka ga naročimo cca. čez dva meseca. Osteoporoza je relativna kontraindikacija. Študije kažejo da bi ravno jemanje zdravil proti osteoporozi lahko vplivalo na uspešnost vsaditve. V praksi zaenkrat nimamo izkušenj, ki bi govorile o osteoporozi kot oviri za implantacijo. Lep dan še naprej!


Spoštovani! v sredo sem imela operativni poseg modrostnega zoba. rano so mi zašili in danes sem opazila da imam na rani eno belo pikico, ki zgleda kot gnoj. Ali bi morala v tem primeru iti takoj nazaj k zdravniku ali je to normalnno da se zgodi? Hvala za odgovor! Lep pozdrav, DarinkaSpoštovani! Glede na napisano menim, da dodaten obisk ne bo potreben. Lep dan še naprej!


Spoštovani, pri osebnem zobozdravniku imam napovedano ekstrakcijo, sicer že mrtve in sanirane sedmice (spodaj levo), ker ima vzdolžno počeno korenino in se je ne da več rešiti. Razmišljam o implantatu in zanima me, koliko časa po ekstrakciji se lahko začne postopek za vstavitev vsadka? Koliko bi poseg stal v celoti? Hvala za odgovor in lep pozdrav!Spoštovani! V tem primeru bi naredili zakasnjeno implantacijo, kar pomeni min. 2-3 mesece po ruvanju zoba. Cena posega: -750 Eur (vsadek) + 420 Eur (krona na vsadku) = 1170 Eur. Lep dan še naprej!


Spoštovani Stara sem 53 let. Trenutno imam spet bolečine v predelu desnega lica, boli me glava,bolečina če se pripognem, pa tudi v nočnem času ko ležim. Kaže na vnetje sinusov. Nahodna nisem bila imam pa gost izcedek in nosu. Osebna zdravnica mi je predpisala Amoksiklav in pršilo Avamys, spiram si z Quixx pršilom. Skrbi me vzrok obolenja, saj se mi to dogaja večkrat. Ob športnih dejavnostih se zelo potim le v glavo, zato se mi po nekaj dneh pojavi bolečina v dlesni predvsem v desnem predelu zgornjih zob. Imam mostiček oz. oblečene zobe, sedmica je samostojna in prav ta me najhitreje zaboli. Večkrat sem imela zdravljeno, a slika ne kaže slabega stanja. Skrbi me, ker me tudi dlesni drugih zob po dveh dneh obvezno (vendar manj )zabolijo. Tako si ne morem privoščiti napornejše hoje v hrib, teka....ker imam tako kar naprej težave. Poleti težav ni, ko pa nastopijo hladnejši dnevi se slika spet ponovi. Za higieno mislim,da dovolj skrbim saj si vzamem čas, pa tudi težav z dlesnami nimam, če ne "športam" npr. tri mesece. Sprašujem vas predvsem ali je možno, da imam težave zaradi občutljivosti zob- dlesni, kaj naj ukrenem...Kakšna je povezava sinusov in zob oz. ali so vzrok sinusi ali zobje. Hvala za odgovor in lep pozdrav JulkaSpoštovani! Anamneza, ki jo zelo natančno navajate v napisanem bi lahko govorila za vnetje obnosnih votlin (sinusitis maxillaris) na eni strani. Vzrok vnetja so seveda lahko tudi zobje (najpogosteje), kar pogojuje ali njihovo zdravstveno stanje ali anatomske posebnosti (velikost sinusa, položaj korenin...). Vsekakor bo dobrodošla RTG diagnostika (ortopan, lokalni posnetki, 3D slikanja, CT obnosnih votlin... ) in seveda klinični pregled. Lep dan še naprej!