pozdravljeni! pred štirimi dnevi sem imela apikotomijo na zgornji petki.vse je bilo vredu ,danes pa me je zob začel boleti in me zelo kjuva.zelo je tudi občutljiv na dotik.jemljem tudi antibiotik in me zanima ,če bi se morala oglasiti nazaj v ordinaciji,kajti šive mi bodo pobrali komaj 8.11. hvala za odgovor in leppozdrav!Spostovani! Oteklina, rdecina, bolecina..so lahko posledica opisanega posega. Najveckrat problemi ne nastopijo neposredno po operaciji ampak nekaj dni po posegu. Hlajenje, antibioticna terapija in anelgetiki so zdravila, ki omenjeno stanje izboljsajo. Pregled v ordinaciji nikoli ni odvec. Lep dan se naprej!


Pozdravljeni! Predenim tednom sem imela apikotomijo. Kmalu po posegu sem zatekla, oteklina pa nikakor ne izgine. Oteklina se do konca tedna ni zmanjšala. V petek me je začelo močno boleti in sem še bolj zatekla. Zato sem klicala v ordinacijo, a se verjetno zaradi praznikov nihče ni več javil. Šla sem v dežurno, kjer so ugotovili hudo vnetje. Dali so mi antibiotike in rekli, da moram po praznikih nazaj k zdravniku, ki me je operiral. Kes sem zaradi antibiotikov imela hude prebavne težave, so mi na dežurni rekli, naj prekinem in grem po praznikih nazaj k zdravniku. Zelo se bojim, kaj je. Ne zdi se mi normalno, da je oteklina še vedno takšna kot prvi dan. Otečena sem tudi navznoter, zato s težavo jem. Čutim trdoto in zakrčenost. Zelo me je strah, kaj se dogaja z menoj. Kaj je razlog za takšno stanje. najlepše se vam zahvaljujem za odgovor.Spostovani! Naceloma oteklina en teden po posegu se ne pomeni zapleta. Poseg je relativno radikalen zato so tudi kratkorocne posledice ponavadi videne in cutene. Jemanje antibiotika je v takem primeru priporocljivo, prav tako hlajenje in anelgetiki. V primeru poslabsanja stanja se vsekakor oglasite pri zobozdravniku, ki bo lahko stanje ocenil natancneje. Lep dan se naprej!


Spoštovani. Zanima me cena posega: puljenje dveh zob ter izdelava zobne proteze (zgornja, spodnja), ter približno koliko časa postopek traja? LP DareSpostovani! Cena dveh akrilatnih protez (ruvanje stejemo kot pripravo za totalno protezo): -500 Eur X 2 = 1000 Eur. Lep dan se naprej!


zanima me koliko časa moram počakati na totalno protezo po zadnjem puljenju zob? sem sladkorni bolnik na inzulinu--dajem si injekcije štrikrat na dan . zanima me še cena totalne proteze. lep pozdrav in hvala za odgovor!Spostovani! Koncno preoblikovanje kostnega grebena traja stiri do sest mesecev po ruvanju zob. V kolikor je potrebno narediti protezo takoj po ruvanju naj bo le ta zacasna. V nasprotnem primeru pa proteza po ruvanju potrebuje podlaganja s katerimi kompenziramo spremembe na kostni in sluznicni podlagi. Lep dan se naprej!


Spoštovani! Pred dvema dnevoma sem ponoči začutila pod spodnjo čeljustjo neko bolečino. V tem predelu že dve leti nimam več zob, ker imam sedaj protezo. Bolečina je odmaknjena od sredinskega spodnjega zoba kar veliko in ne vem, če je možno, da je ta zob kriv za bolečine. Na pritisk, pri ugrizu ali če udarim s kladivcem po njem zob ne boli. Boli tudi notranja stran dlesni nad to bolečino in ko si umijem zobe in dlesni, ta del boli, kot, da je vnet. Ne vem, ali lahko boli pod dlesnijo oz. spodnjo čeljustjo tudi tam , kjer ni zob. Morda je vzrok kje drugje. K zobozdravniku grem jutri, da mi naredi RTG. Ali lahko sega srednjega spodnjega zoba do recimo moje lokacije bolečine okoli 3.spodnjega zoba levo. Redno nosim in čistim protezo in zobe, katero zobno kremo recimo priporočate za odstranitev čimveč bakterij. Hvala za odgovor. MilenaSpostovani! Vzrok bolecine je kljub vsemu najveckrat zob ceprav se na prvi pogled zdi, da je bolecina odmaknjena od le tega. Na drugo mesto bi lahko uvrstili bolecine zaaradi proteze, ceprav se zdi nenavadno da proteza, ki se sicer ne spreminja, po daljsem casu nosenja brez problemov, lahko povzroci bolecine. Ostale vzroke je potrebno poiskati na RTG posnetku (Zostala zobna korenina, cista...). Med manj verjetnimi vzroki je vredno omeniti se nevralgicne bolecine. lep dan se naprej!