Spoštovani! Pred dvema dnevoma sem ponoči začutila pod spodnjo čeljustjo neko bolečino. V tem predelu že dve leti nimam več zob, ker imam sedaj protezo. Bolečina je odmaknjena od sredinskega spodnjega zoba kar veliko in ne vem, če je možno, da je ta zob kriv za bolečine. Na pritisk, pri ugrizu ali če udarim s kladivcem po njem zob ne boli. Boli tudi notranja stran dlesni nad to bolečino in ko si umijem zobe in dlesni, ta del boli, kot, da je vnet. Ne vem, ali lahko boli pod dlesnijo oz. spodnjo čeljustjo tudi tam , kjer ni zob. Morda je vzrok kje drugje. K zobozdravniku grem jutri, da mi naredi RTG. Ali lahko sega srednjega spodnjega zoba do recimo moje lokacije bolečine okoli 3.spodnjega zoba levo. Redno nosim in čistim protezo in zobe, katero zobno kremo recimo priporočate za odstranitev čimveč bakterij. Hvala za odgovor. MilenaSpostovani! Vzrok bolecine je kljub vsemu najveckrat zob ceprav se na prvi pogled zdi, da je bolecina odmaknjena od le tega. Na drugo mesto bi lahko uvrstili bolecine zaaradi proteze, ceprav se zdi nenavadno da proteza, ki se sicer ne spreminja, po daljsem casu nosenja brez problemov, lahko povzroci bolecine. Ostale vzroke je potrebno poiskati na RTG posnetku (Zostala zobna korenina, cista...). Med manj verjetnimi vzroki je vredno omeniti se nevralgicne bolecine. lep dan se naprej!


Spoštovni! Zanimajo me zobne prevleke.Iz katerih materjalov jih izdelujete,katere priporočate in kolikšna je cena za 31 zob?Ali krije kaj tudi zavarovalnica? Za odgovor se Vam že v naprej iskreno zahvaljujem. lp,saraSpostovani! Zavarovalnica krije proteticne storitve po pravilniku, ki je naveden na njihovi spletni strani.v kolikor bi poznal vas zobni status bi vam ñahko podal bolj natancen odgovor. Mostovne konstrukcije najveckrat izdelamo iz kovinsko keramicnih ali polno keramicnih prevlek. Cena posamezne prevleke: -210 Eur (kovinska keramika) -350 Eur (polna keramika na Zirconu) Lep dan se naprej!


Spoštovani! Zanima me, če je za paciente samoplačnike pri vas kaj čakalne dobe. Zanima me tudi, če je osteoporoza ovira glede odločitve za namestitev zobnih vsadkov. Hvala in lep pozdrav. MarijaSpoštovani! Vedno se prilagajamo potrebam. V kolikor storitev ni nujna in pacient lahko počaka ga naročimo cca. čez dva meseca. Osteoporoza je relativna kontraindikacija. Študije kažejo da bi ravno jemanje zdravil proti osteoporozi lahko vplivalo na uspešnost vsaditve. V praksi zaenkrat nimamo izkušenj, ki bi govorile o osteoporozi kot oviri za implantacijo. Lep dan še naprej!


Spoštovani! v sredo sem imela operativni poseg modrostnega zoba. rano so mi zašili in danes sem opazila da imam na rani eno belo pikico, ki zgleda kot gnoj. Ali bi morala v tem primeru iti takoj nazaj k zdravniku ali je to normalnno da se zgodi? Hvala za odgovor! Lep pozdrav, DarinkaSpoštovani! Glede na napisano menim, da dodaten obisk ne bo potreben. Lep dan še naprej!


Spoštovani, pri osebnem zobozdravniku imam napovedano ekstrakcijo, sicer že mrtve in sanirane sedmice (spodaj levo), ker ima vzdolžno počeno korenino in se je ne da več rešiti. Razmišljam o implantatu in zanima me, koliko časa po ekstrakciji se lahko začne postopek za vstavitev vsadka? Koliko bi poseg stal v celoti? Hvala za odgovor in lep pozdrav!Spoštovani! V tem primeru bi naredili zakasnjeno implantacijo, kar pomeni min. 2-3 mesece po ruvanju zoba. Cena posega: -750 Eur (vsadek) + 420 Eur (krona na vsadku) = 1170 Eur. Lep dan še naprej!