Pozdravljeni Pred dobrim tednom sem dobil na spodnji čeljusti deset začasno porcelanastih mostičkov,ki pa jih bo zobozdravnik po novem letu zacementiral. Rekel je da se mora vse skupaj dobro uležat.Toda kljub temu ,da mi je mostičke začasno postavil me boli ob raznih spremembah,kot je mrzlo ,toplo, vgrizi hrane,spremeba temperature okolice. Zanima me zakaj se to dogaja in koliko časa bom imel te bolečine.Računal sem,da ko bom dobil mostiček na obdelane zobe, da bo ta bolečina izginila. Žal to ni tako. Zato me zanima kaj se to dogaja in koliko časa bo ta bolečina še trajala. Za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem.Spostovani! Postopek izdelave mosticka zahteva preoblikovanje prvotnih zobnih kron. Poseg v trda zobna tkiva je relativno radikalen in nepovraten. Zobna sredica pri postopku utrpi stres, kar lahko povzroci razlicne stopnje vnetja le te. Posledice se lahko kazejo tudi kot preobcutljivost zob na spremembe temperature, spremembe osmotskega tlaka...Stanje naj bi se scasoma izboljsalo (lahko nekaj mesecev), v primeru poslabsanja pa je najveckrat potrebno dodatno koreninsko zdravljenje. Lep dan se naprej!


med zgornjima enicama imam razmak. Ob pregledu pri specialistu mi je rekel da bi mogla enici pomakniti na noter in potem na dvojki nastimati vsadke. Koliko vse skupaj satne?Spostovani! Glede na to, da se sam z ortodontijo ne ukvarjam vam lahko posredujem le cene za implantoloski del oskrbe: -750 Eur (vsadek brez kostne augumentacije) X 2 + 420 Eur (krona na vsadku X 2 = 2340 Eur. Lep dan se naprej!


Zivjo, ne vem vec kaj naj naredim, sem mlada mamica 3 otrok in pri vsaki nosecnosti so mi zobje zaceli se dobesedno unicevati, razpadati. Ostala sem brez 4 na eni strani, trojka na drugi strani mi je zacela crnet, odlomilo se mi je se polovico 4 na drugi strani in petice. Ne vem kaj naj naredim, ker moja zobozdravnica mi skoz govori, da imam premocno kislino, katera mi dobesedno razzira zobe in ceprav si jih redno umivam, se stanje se samo slabsa. stara sem 30 let in moji zobje so zelo slabi, rada bi si jih popravila, ampak moja zobozdravnica mi je rekla, da se to ne da, zato bi rada vas prosila za mnenje, ker sem ze res obupana. ali mi lahko pomagate?Spostovani! Nacin sanacije in prognozo lahko dolocimo po opravljenem klinicnem pregledu in RTG posnetku. Narocite se na pregled 04/5300660 da vam bomo lahko pomagali. Lep dan se naprej!


Pozdravljeni Zanima me če je možno še enkrat endodontsko zdravit zob ki je bil že enkrat zdravljen in kolikšna je cena . HVALASpostovani! Revizija polnitve je klasicen in vsakdanji postopek. Cena posega: 50 Eur po seji. Za rezultat ponavadi potrebujemo dve do tri seje. Lep dan se naprej!


Pozdravljeni, imam eno težavico. levo spodaj imam 7,6 in petico za izpulit. Zobozdravnica mi je predlagala da si dam na mesto 7 in 5 narediti implatanta. Štirica pravi, da je vredu vendar je tudi z plombami. Izraščeno imam tudi osmico, vendar nepravilne oblike. zanima me ali resnično ni mogoče narediti mostička, da bi ga "obesli" na osmico in štirico? oziroma pravijo, da že obstajajo mostički, ki se dajo samo na en nosilen zob? zanime me tudi ali med čakanjem na implatante lahko dobim nadomestne zobe? prosila bi če mi napišete ceno v obeh primerih. ( impatant- dokončna izvedba in za mostiček) hvala!Spostovani! Mosticek lahko naredimo v primeru, ce je osmica dovolj izrasla za dobro stabilnost mosticka. Cena: 210 Eur (kovinsko keramicna prevleka) X 4 = 840 Eur. Velika dolzina mosticka vsekakor zahteva najmanj dva nosilna zoba in ne enega. Vsadki so seveda boljsa resitev saj nosilnih zob ni potrebno brusiti in preobremenjevati. Cena: 750 Eur (vsadek) X 2 + 420 Eur (krona na vsadku) X 2 = 2340 Eur. Ko cakate na koncno oskrbo lahko nosite zacasen nadomestek. Cene vkljucujejo vse postopke in materiale do koncne izvedba. Lep dan se naprej!