pozdravljeni. Potrebno bi mi napraviti spodnjo protezo,pa me zanima kolikokrat bi moral do vas da bi mi to napravili,sem iz Bele krajine.Če bi prišel na pregled,ali moram prinesti napotnico in kaj je še potrebno.lep pozdrav.Spoštovani! Za izdelavo totalne proteze potrebujemo 4-5 obiskov. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, imel bi dve vprašanji. Star sem 33 let, vprašanji pa sta sledeči: 1. Spodaj imam razmak med enkama in kot sem se informiral preko interneta in tudi vaše strani, so ena od rešitev luske, je tako? In okvirna cena za eno lusko je 350€? 2. Drugo vprašanje. Že pred leti, so mi desno spodaj izpulili šestico, posledično je skozi daljše obdobje prišlo do tega, da se je štirica močno odmaknila od trojke, in je sedaj posledično takšen razmak med trojko in štirico, da izgleda, kot da bi mi en zob "falil". Se da kaj storiti, za ta problem? Za odgovore se najlepše zahvaljujem in vas lepo pozdravljam! ŽigaSpoštovani! Na prvo vprašanje ste si odgovorili že sami. Opisan problem pod 2. točko zahteva najprej ortodontsko terapijo (največkrat s fiksnim aparatom), ki poskrbi za pravilen položaj zob in takoj zatem nadomestitev zoba v pripravljeno vrzel. Drugi del terapije lahko izvedemo na dva načina: -izdelava mostička -vstavitev implanta (zobni vsadek) Oskrba z zobnim vsadkom je vsekakor boljša rešitev v vseh ozirih. Lep dan še naprej!


Pred mesecem in pol si je 11-letna hčerka poškodovala sprednji zob. Zob se ji je na enem delu še malo držal dlesni in so ji ga potisnili nazaj v prvotni položaj. Po mesecu in pol, se ta zob ne odziva. Ne odziva se tudi druga enka, in trojka (dvojke nima). Ali se na slikah vidi stanje zoba (živ ali mrtev). Ali je potrebno te zobe takoj odpreti in zdraviti? Hvala.Spoštovani! Odzivnost na električni tok lahko potrdi vitalnost zoba ne more pa potrditi avitalnosti. Glede na starost deklice lahko z relativno visoko verjetnostjo upamo na revitalizacijo zoba ( ponovna vspostavitev krvnega obtoka, ki je bil pri pošodbi pretrgan, morda celo ,ponovna inervacije v zobni pulpi).Glede na dejstvo se tudi za terapijo (koreninsko zdravljenje) odločimo nekoliko kasneje; RTG, klinična slika. RTG posnetek sicer v začetni fazi posledic odmrtja zoba ne pokaže (periapikalne spremembe, kot posledica infekcije mrtve pulpe so relativno kasna posledica poškodbe). Lep dan še naprej!


Pozdravljeni,dve leti nazaj mi je zobozdravnica izpulila 6,8 zaraditega tega vsaj mislim da zaradi tega se mi je obraz vdrl.Zanima me ali je to zaradi izgube zob,ker tudi čutim da mi močno vleče not obraz kot da nebi imela zob.Zanime me tudi ali bi dva vsadka rešila mojo težavo.Hvala za odgovor.L.PSpoštovani! Izguba določenih zob lahko do neke mere spremeni položaj ustnic ali lic. Ko izgubite zobe se spremeni oziroma zmanjša tudi alveolarni greben (kostni greben, v katerem so vsidrani zobje ), zato so spremembe lahko večje kot je pričakovati. Nadomestitev izgubljenih zob bi vsekakor popravila opisano stanje. Vsadki so največkrat najboljša rešitev. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Že nekaj časa imam problem z 6 desno spodaj in mi jo zobozdravnica že kar nekaj časa zdravi..včeraj mi je dala spet notri zdravilo in po nekaj urah so se začele bolečine..do sedaj še vedno niso izginile in me zanima koliko časa traja ta bolečina??kaj najbolj pomaga za te bolečine??Že naprej se vam zahvaljujem za odgovor.Spostovani! V kolikor je bolecina intenzivna lahko vzamete analgetike, ki bodo le to precej zmanjsali. V kolikor bi bolecina trajala dalj casa (teden) bo najverjetneje potreben dodaten poseg pri zobozdravniku. Lep dan se naprej!