Pozdravljeni, imam eno težavico. levo spodaj imam 7,6 in petico za izpulit. Zobozdravnica mi je predlagala da si dam na mesto 7 in 5 narediti implatanta. Štirica pravi, da je vredu vendar je tudi z plombami. Izraščeno imam tudi osmico, vendar nepravilne oblike. zanima me ali resnično ni mogoče narediti mostička, da bi ga "obesli" na osmico in štirico? oziroma pravijo, da že obstajajo mostički, ki se dajo samo na en nosilen zob? zanime me tudi ali med čakanjem na implatante lahko dobim nadomestne zobe? prosila bi če mi napišete ceno v obeh primerih. ( impatant- dokončna izvedba in za mostiček) hvala!Spostovani! Mosticek lahko naredimo v primeru, ce je osmica dovolj izrasla za dobro stabilnost mosticka. Cena: 210 Eur (kovinsko keramicna prevleka) X 4 = 840 Eur. Velika dolzina mosticka vsekakor zahteva najmanj dva nosilna zoba in ne enega. Vsadki so seveda boljsa resitev saj nosilnih zob ni potrebno brusiti in preobremenjevati. Cena: 750 Eur (vsadek) X 2 + 420 Eur (krona na vsadku) X 2 = 2340 Eur. Ko cakate na koncno oskrbo lahko nosite zacasen nadomestek. Cene vkljucujejo vse postopke in materiale do koncne izvedba. Lep dan se naprej!


Spoštovani dr Rotar! Mesec in pol nazaj mi je zobozdravnik opravil obsežno rehabilitacijo zob - polne keramične prevleke (11.zob zgoraj).Ves čas so me »obrušeni »zobje močno skeleli in tudi sedaj ko so prevleke nameščene imam težave. Zanimivo-skelijo me tudi spodnji(moji stalni). Cenila bom vsako vaše mnenje oz. napotek, kajti glede na vaše izkušnje menim, da ste se že soočili z omenjeno težavo. Prosim za objektivno mnenje,kajti premazi ne delujejo, zobne paste tudi ne ,prevleke so opravljene strokovno. Veliko uspeha in najlepša hvala za odgovor, AndrejaSpostovani! Pri omenjenem posegu zobje utrpijo relativno velik stres. Pri brusenju zob pride do vibracij, gretja...ki lahko pripeljejo do razlicnih stopenj vnetja zobne pulpe (sredice). Stanje se lahko kaze kot opisani problemi. Simptomi lahko minejo zelo pozno (pol leta) obicajno pa precej prej. Skelenje na spodnjih zobeh najbrz cutite "navidezno" zaradi problemov v zgornji celjusti. Lep dan se naprej!


Pozdravljeni, Hči je stara 13 let in nima drojke, dvojka je koničasta, ni lepe oblike. Zanima me kaj svetujete (luska...), kakšna je čakalna doba (samoplačniško) ter cena. Že vnaprej hvala za odgovor, SmiljaSpostovani! Glede na napisano menim, da sanacija zgolj z zobno lusko ne bi bila primerna. V kolikor gre za celostno preoblikovanje zobne krone bi bilo potrebno narediti umetno zobno krono. Cena posega: -210 Eur (kovinsko keramicna prevleka) -350 Eur (polnokeramicna prevleka) v kolikor storitev ni nujna narocamo priblizno cez dva meseca. Lep dan se naprej!


Spoštovani Tomaž Rotar Zgornja leva enka mora čimprej ven in mi sledi vsadek oziroma implatant. Zanima pa me, ko mi bo zobozdravnica izpulila zob, kako bi bilo najbolje nadomestiti tako imenovano škrbino. Upam, da sem bila razumljiva. Hvala za Vaš odgovor. Lep pozdravSpostovani! Takoj po odstranitvi zoba je mozno vstaviti zacasni zobni nadomestek, ki ga boste uporabljali do koncne resitve (krona na zobnem vsadku). Lep dan se naprej!


Pozdravljeni! Po neuspešnem zdravljenju zoba, šestica zgoraj levo, so mi zobozdravniki povedali, da jo bo potrebno izruvati. Ker naj bi bile korenine šestice zelo blizu sinusov, bo potrebno "zapreti" tudi sinuse. Vstavili naj bi mi tudi govejo kost, kamor naj bi pričvrstitii implantant in nato kronco. Zanima me ali navedeno lahko opravite tudi pri vas, koliko časa bi to trajalo in koliko bi vse skupaj približno stalo. Hvala in lep dan, MatejaSpostovani! Vse navedene posege opravimo pri nas. Po implantaciji bi bilo glede na napisano(dvig sinusnega dna..) potrebno pocakati stiri do sest mesecev preden vsadek obremenimo z novo zobno krono. Cena posega: -1000 Eur (vsadek + sinus lift) -420 Eur (krona na vsadku) -skupaj 1420 Eur. Lep dan se naprej!