Spoštovani, imam težave z enojakama in dvojkama. Zobje so pred cca 6 meseci na novo prevlečeni s porcelanastimi prevlekami, vendar se mi nekako niso dobro "usedli" in ne morem prav gristi, pa tudi estetsko mi ni niso najbolj zadeli. Kaj se da narediti? Hvala za odogovor.Spoštovani! Vsekakor bo potreben obisk pri zobozdarvniku. Korekcija ugriza ponavadi ne zahteva obsežnih posegov, kar pa ne drži vedno za popravilo estetske komponente. Ta je odvisna predvsem od želje pacienta. Lep dan še naprej!


Spoštovani! Prosil bi Vas za mneje. Pred kratkim se mi je s "štifta" -zgoraj desno 2- snela prevleka. Zobozdravnik mi jo je zasilno namestil nazaj, vendar je rekel da jo je dolgoročno mesmiselno namestiti nazaj, čeprav je "štift" ostal na svojem mestu in prevleka ni poškodovana. Predlagal mi je vsaditev vsadka in keramično prevleko. Zanima me, če je res edina rešitev. Zakaj ni smiselno namestiti nazaj obstoječe prevleke? Res pa se mi vsake toliko časa na dlesni nad omenjenim zobom pojavi neboleča gnojna bulica, ki se predre in čez nekaj časa izgine. Imam tudi ortopan v elektronski obliki, ki vam ga lahko pošljem po elektronski pšošti, da boste lažje ocenili dano situacijo. Hvala za vaš odgovor in lep dan še naprej!Spoštovani! Za odločitev, ali je zob mogoče obdržati ali ne bi potreboval RTG posnetek, ki mi ga lahko pošljete mo mailu. V kolikor zoba ni mogoče obdržati je vsadek največkrat najboljša rešitev. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, pred nekaj dnevi so mi izpulili osmico (spodaj). Prva dva dni se stanje ni izboljšalo, zato sem se vrnil nazaj v ordinacijo, kjer so mi predpisali antibiotik in priporočali ledene obkladke. Od tega je minilo tri dni pa se je stanje le malo izboljšalo: usta lahko le delno odprem, vročina (okrog 38) se pojavlja čez dan (sicer ni več tako intenzivna kot je bila prej), oteklina je zmnanjšana a je požiranje vseeno precej boleče (s tem, da trde hrane nisem probal že od operacije, ker niti usta ne morem pošteno odpreti), celo del vratu do začetka prsnega koša je boleč. Rana se je sicer zacelila a vseeno izpljuvam kar precej gnoja. Prosim povejte mi kako dolgo traja takšno okrevanje. Je še en stvar, sem kadilec, prve tri dni nisem kadil a zdaj spet nazaj (sicer ne v taki količini kot ko sem zdrav). Kajenje zelo vpliva na čas okrevanje? Hvala lepa za odgovor. SašaSpoštovani! V primeru težke infekcije in slabega imunskega odgovora... lahko okrevanje traja tudi do enega meseca. V opisanem primeru priporočam jemanje sistemskega antibiotika (Amoksiklav) in morda toaleto rane. V nekaterih primerih je priporočljivo tretiranje prizadetega področja z mehkim laserjem. Kajenje negativno vpliva na zdravljenje. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Vprašanje: zob enka levo je po diagonali plombiran ampak se mi plomba lomi, kruši. Kaj je za storiti? Živec je ok. Cena? Se da rešiti z konkretno plombo ali je treba štift ali kaj drugega? Hvala za odgovor in lep pozdrav.Spoštovani! V primeru večjih defektov zobnih kron priporočam izdelavo delne ali cele prevleke. V kolikor je prišlo do trepanacije zobne pulpe je potrebno predhodno koreninsko zdravljenje zoba in v tem primeru najverjetneje oskrba zoba tudi z radikularnim sirom (zatičem). Cena: -210 Eur (delna ali cela prevleka) -90 Eur (koreninsko zdravljenje). Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, prebolevam prehlad in začele so me boleti zgornje dlesni, včeraj na eni strani, danes še na drugi strani. Dlesni so na pogled zdrave, rožnate, nič vnete, ne krvavijo med umivanjem ali nitkanjem zob, ne opažam kakšnih gnojnih žepkov. Redno hodim k zobozdravniku. Je lahko vzrok prehlad ali bi se bilo bolj epreventivno naročiti na pregled? Hvala za vaš odgovor. Lp, HelenaSpoštovani! Opisana problematika je največkrat posledica enostranskega ali obojestranskega vnetja sluznice obnosnih votlin v primeru respiratornega infekta, kot ga opisujete tudi sami. Vrški korenin zgornjih zadnjih zob so lahko povezani z obnosno votlino, tako da bolezenska dogajanja v sinusu lahko povzročajo probleme z zobmi oziroma obzobnimi tkivi ali obratno. Za natančnejši odgovor je vsekakor potreben klinični pregled. Lep dan še naprej!