Pozdravljeni! Že nekaj časa imam problem z 6 desno spodaj in mi jo zobozdravnica že kar nekaj časa zdravi..včeraj mi je dala spet notri zdravilo in po nekaj urah so se začele bolečine..do sedaj še vedno niso izginile in me zanima koliko časa traja ta bolečina??kaj najbolj pomaga za te bolečine??Že naprej se vam zahvaljujem za odgovor.Spostovani! V kolikor je bolecina intenzivna lahko vzamete analgetike, ki bodo le to precej zmanjsali. V kolikor bi bolecina trajala dalj casa (teden) bo najverjetneje potreben dodaten poseg pri zobozdravniku. Lep dan se naprej!


Pozdravljeni ! Pred 14 leti mi je zobozdravnica izdelala mostiček (2,3 zatiči na koreninah mojih zob) do 8,ki je tudi moj zob. Ostali zobje mi manjkajo. Mostiček je plačala zdravstvena zavarovalnica - doplačal sem samo nadstandard - keramične prevleke. Zaradi potrebne operacije ciste nad dvojko je obstoječi most postal neuporaben (izpuliti so mi morali počeno korenino) in bi potreboval novega. Ker je lok dolg mi je bilo predlagano da vstavim implante na mestih zob 2,4 in ga povežem do 8, ker ne bi želel brusiti prednjih zob, ki sta lepa in zdrava. Koliko bi približno stala opisana sanacija? (dva impanta in keramični most od dva do osem) Ali sem upravičen do mostička ki mi ga je zavarovalnica že enkrat odobrila? (ali zobni implanti ki jih sam plačam kaj spremenijo),če lahko prosim obrazložite ali pa me usmerite na inštiiucijo kjer mi bodo znali razložiti Koliko stane zobni implant (koliko titanov vijak in koliko delo)? Na osnovi česa naj se odločim za tip implanta (jih je več vrst) Kako naj izberem implantologa (po kakšnih referencah naj vprašam,)rad bi izbral dobrega :) Najlepša hvala AlanSpostovani! Implantologije, vsaj po mojih informacijah, zavarovalnica ne krije. Cena predlaganega posega bi bila: -750 Eur (vsadek brez kostne agumentacije) X 2 = 1500 Eur. Cena vkljucuje vse postopke od diagnostike do koncane implantacije. Z nacrtom proteticne rehabilitacije, ki naj bi vkljuceval most na dveh vsadkih v kombinaciji z lastnim zobom se brez RTG posnetka ne morem strinjati. Naceloma vedno poiskusamo lociti proteticno delo na vsadkih od tistega na lastnih zobeh. Ceno proteticnega dela na vsadkih vam tako lahko povem le teoreticno: 420 Eur (krona na vsadku) x 2 + 210 Eur (kovinsko keramicna prevleka) X 5 = 1890 Eur. V nasi ordinaciji vstavljamo implante tipa Bredent, za svojim delom stojimo in menimo, da so dobri. Izvajalca boste pac morali izbrati sami. Lep dan se naprej.


Pozdravljen, ker imam zaradi parodontalne bolezni na zgornjih enkah umaknjeno dlesen, izgleda, kot da bi imela luknjo v zobu. Zobje se ne majejo in so močni in mi stomatologi povedo, da naj bom zadovoljna, da imam svoje zobe. Zadovoljna pa nisem, ker ni estetsko. Ali je morda možno z lusko rešiti takšno stanje ali kako drugače?Spostovani! Luska je primerna resitev za opisan problem. V kolikor bi bili zadovoljni z nekoliko slabso estetsko storitvijo pride v postev tudi korekcija s kompozitnimi masami. Lep dan se naprej!


Pozdravljeni! Danes sem bila naročena na puljenje osmice na levi strani.t lokalni prevodni anesteziji z Ultracainom mi je sprostil zobno krono in odstranil zob 38. po posegu mi je rano tamponiral. Ko sem prišla sm opazila samo luknjo in polno krvi. Zanima me zakai mi ni rano zašil ali bo zmeraj tako ostala luknja? Že vnaprej se Vam zahvaljujem za odgovor in Vas lepo pozdravljamSpostovani! V kolikor pri ruvanju osmice ni bilo potrebno dodatno sprostiti mehkih obzobnih tkiv, potem tudi ni potrebno sivanje rane. Dokoncno preoblikovanje kosti bo nastopilo priblizno cez pol leta, takrat bodo dokoncno izginile vse sledi posega. Lep dan se naprej!


dober večer...jaz imam težavo z zobom št. 1 levo zgoraj...pred 3 leti mi je zdravnica ugotovila da je odmrl živec,zob je odprla in ga zdravila cca 3 mesece.vse skupaj se ni pozdravilo in je predlagala poseg pri oralnem kirurgu..ona je zob zalila,kirurg mi je paopravil poseg,prerezal dlesen in poščipal korenine..v vsem tem času sem zob nekako čutil,čeprav naj bi odmrl..sedaj se mi je pa pojavila težava da je bila dlesen boleča če sem z zobom kaj stisnil.dlesen je otekla,se zagnojila,tako da sem potreboval pomoč zobozdravnika...ona je ugotovila da je baje počena korenina in bo treba zob odstranit,ter vstaviti vsadek...zato lepo prosim,če bi se lahko oglasil za pregled in vaše mnenje.zanima me pa še ,če je vse to samoplačniško ali tudi kaj krije zavarovalnica.star sem pa 35 let.....že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor..lp..jožeSpostovani! Vsekakor se lahko ogasite pri nas. Narocite se telefonsko na stevilko 04/5300660. v kolikor bi bilo zob potrebno ruvati je vsadek vsekakor primerna resitev. Storitev je samoplacniska. Cena posega: -750 Eur (vsadek brez dodajanja kosti) -420 Eur (krona na vsadku) -skupaj 1170 Eur. Lep da se naprej!