Spoštovani, imam postavljeno diagnozo gronoloma na sedmici levo, kjer pa imam mostiček. Ali lahko pri vas le zruvam ta zob?Spoštovani! Vsekakor vam lahko opravimo željeno storitev. Naročite se lahk po telefonu. Lep dan še na prej!


Spoštovani dr. Rotar, zanima me, kakšna bi bila cena mostička in v kakšnem času bi ga bilo mogoče izdelati. Moja situacija je naslednja: Levo spodaj imam vgrajena dva implantata (sistem ANCHYLOS) na mestih 3 in 7. Implantata sem vgradil v Ljubljani pri dr. Gorencu. Sedaj potrebujem mostiček od treh zob, ker je osmica pomaknjena nekoliko nazaj in je prostora samo za tri zobe. Mostiček bi želel iz najbolj kakovostne keramike ter nosilno ogrodje iz cirkonija. V naprej hvala in lep pozdrav, BorisSpoštovani! Cena izdelka po katerem sprašujete: -350 Eur (člen) -700 Eur (krona na vsadku). V kolikor sem razumel potrebujete skupno tri krone: dve na vsadkih in en vmesni člen. V tem primeru je skupna cena: 700 Eur X 2 + 350 Eur = 1750 Eur. Navedene cene veljajo za keremične prevleke na Zirconskem ogrodju vključno s Zirconskim abutmantom (nosilnim delom). V ceno so všteti vsi materiali in postopki od prvega obiska do končnega rezultata. Opisane prevleke so najbolj estetske na trgu. Na izdelke imete pet letno garancijo. Za izdelavo ponavadi potrebujemo tri obiske, ki se zvrstijo v cca. desetih do štirinajstih dneh. Za dodatne informacije lahko pokličete na 040 294488. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, pred 3 leti mi je zdravnik odstranil živce(4) na šestici spodaj. Bolečina me od takrat spremlja v intervalih, boli in neha, opazila sem, da začne, če sem na mrazu-smučanju, oz. bolj pozimi kot poleti. Boli me cela spodnja čeljust, včasih zraven tudi glava. Bolečina je konstantna, ne kljuva, ne boli na dotik niti na ugriz. Boli me bolj spodaj, čeljust, pod zobmi. Pred mesecem mi je zobozdavnik na mojo prošnjo ponovno odporl in zaprl zob, bolečina kljub temu ne poneha. Pravi, da je z mrtvim zobom vse v redu, prav tako z vsemu ostalimi zobmi-rentgen. Zdaj grem na puljenje modrostnega zoba, ki raste pravokotno v zobe. Pri pregledu pa mi je kirurg rekel, da bolečino sigurno ne povzroča modrostni zob. Zdaj sem močno v skrbeh. Zanima me vaše mnenje. Najlepša hvala in lep pozdrav, ALjaSpoštovani! Na vprašanje je nemogoče odgovoriti brez kliničnega in RTG pregleda. Menim, da lahko zaupate strkovnjakom, ki so diagnozo že postavljali. V kolikor so izključili vse "običajne vzroke" je morda modro postaviti sum na nevralgično bolečino. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Sem 20-let stara punca in imam veliko fobijo pred zobozdravnikom, zaradi slabih izkušenj. Zanima me samo, po kaksni najugodnejsi ceni lahko najhitreje odpravite karies? V naprej se vam zahvaljujem za odgovor. Prihajam iz pomurja, ali bi bila to ovira? LpSpoštovani! Gnilobne procese ponavadi najenostavneje odpravimo z izdelavo plomb. Za orintacijo vam lahko posredujem njihove cene: -50 Eur (plomba na eni ploskvi) -55 Eur (plomba na dveh ploskvah) -65 Eur (plomba na treh ploskvah). Lep dan še naprej!


Imam hčerko staro sedem let, kateri se je odlomila sprednja stalna enka. Zaradi bolečine nekega drugega zoba, katerega so ji zdravili ima nenormalen strah. Zob so ji dogradili po številnih obiskih pri zobozdravniku, s tem, da smo bili tam skozi cel dopoldan (večkrat zaman). Sedaj po dveh mesecih ji je tisti del spet odpadel in spet smo na začetku. Sprva je še korajžna, ko pa zobozdravnica prime kakšno stvar v roke se pa vse konča. Začne potiskati z rokami vse stran. Prosim vas, kaj naj naredim, ker ne vem več kaj bi še sploh lahko naredili.Spoštovani! Zelo težko je svetovati brez pregleda ali vsaj pogovora. Izkušnje kažejo, da v opisanih primerih najtežji del naloge opravijo starši, s pripravo, predvsem pa odločnostjo in brez popuščanja. Terapijo je potrebno predstaviti kot nagrado in kot dejstvo (kot je dnevno prehranjevanje, spanje, gledanje televizije...). Podkupovanje se ne izplača. Zanimvo dejstvo pa je, da veliko problemov v ordinaciji največkrat povzročijo otroci, ki še sploh niso imeli nikakršne izkušnje pri zobozdravniku, tako, da se lahko vprašamo, kdo je bil tisti, ki jim je zavestno ali podzavestno apliciral strah ali negativen odnos do same terapije. Več vam lahko pomagam, če se naročite na pregled. Lep dan še naprej!