Pozdravljeni, prebolevam prehlad in začele so me boleti zgornje dlesni, včeraj na eni strani, danes še na drugi strani. Dlesni so na pogled zdrave, rožnate, nič vnete, ne krvavijo med umivanjem ali nitkanjem zob, ne opažam kakšnih gnojnih žepkov. Redno hodim k zobozdravniku. Je lahko vzrok prehlad ali bi se bilo bolj epreventivno naročiti na pregled? Hvala za vaš odgovor. Lp, HelenaSpoštovani! Opisana problematika je največkrat posledica enostranskega ali obojestranskega vnetja sluznice obnosnih votlin v primeru respiratornega infekta, kot ga opisujete tudi sami. Vrški korenin zgornjih zadnjih zob so lahko povezani z obnosno votlino, tako da bolezenska dogajanja v sinusu lahko povzročajo probleme z zobmi oziroma obzobnimi tkivi ali obratno. Za natančnejši odgovor je vsekakor potreben klinični pregled. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Imam 17 let in bi rabila vsadek. Podedovala sem manjakjočo dvojko zgoraj desno. Kolkiko bi me prišlo vse skupaj? Koliko krat bi se v celem postopku pride do vas? Ker je to dedno in ni samo estetski poseg krije tudi kaj zavarovalnica?Spoštovani! Za celotno delo ponavadi potrebujemo štiri obiske: -implantacija -pobiraje šivov -odtis -izgotovitev in montaža krone. Cena: -750 Eur (vsadek) -420 Eur (krona na vsadku) Lep dan še naprej!


Stara sem 36 let.Zaradi bolezni(motnje hranjenja) so se mi začeli krušiti zobje in napadel jih je karies, izpadlo mi je že veliko zob,vmesne luknje zapolnim s super attackom ,da so manj opazne, zobje so seveda totalno neuporabni, potrebovala bi totalno protezo. Pri zobozdravniku nisem bila že cca.18 let-strahotno se bojim zobarja, pa tudi sram me je, da bo nekdo od blizu videl stanje mojih zob oz. tega kar je od njih ostalo. Zanima me v kolikem času mi lahko izpulite preostale zobe, vsadite implantante in izdelate protezo. Zanima me tudi koliko stane začasna proteza, saj ne morem v službo hodit brez vseh zob in v kolikšnem času jo izdelate. Ali jo dobim takoj? Hvala za vaš odgovor.Spoštovani! Ruvanje zob nam ne vzame veliko časa. Z implantacijo ponavadi lahko začnemo cca. dva meseca po odstranitvi preostalih zob, v nekaterih primerih lahko takoj po ruvanju. Časovni zamik je odvisen od celostnega načrta oskrbe, stanja kosti...Začasno protezo lahkjo dobite nekaj ur po odstranitvi preostalih zob. V kolikor se odločite za oskrbo z vsadki je cena le te všteta v celotno oskrbo. V kolikor želite bolj točen odgovor mi prosim posredujte bolj specifične želje, da vam lahko izdelamo ponudbo za oskrbo. Lahko me tudi pokličete na telefon: 040 294488. Lepdan še naprej!


Pozdravljeni! pred 4 leti sem padel s kolesom, kjer sem si poškodoval zgornji sprednji enki.Ena je dograjena, druga pa že "mrtva2 in zalita. Po 2 letih se je pojavilo vnetje na drugi enki (zaliti), zobozdravnik mi je prerezal dlesen, da se je gnoj izlil - sedaj imam občasne težave, stvar pa bi bilo treba sanirati. Mrtva enka je glede na zadnje RTG posnetke počena- kar bi lahko povzročalo vnetje. Najverjeteneje bi bilo treba zob odstaniti in vstaviti implantant? Kakšen je postopek (kako dolgo traja) in kakšna okvirna cena pri vas? Kako je med samim zdravljenjem s športom in potovanji z letalom? Hvala za odgovore.Spoštovani! V primeru implantacije v področju zgornjih sekalcev se velikokrat poslužujemo direktne implantacije (v isti seji izruvamo zob in vstavimo vsadek). Postopek traja dobre pol ure, čez deset dni poberemo šive. Vsadek največkrat obremenimo (izdelamo krona na vsadek) čez cca. štiri mesece, redkeje neposredno po operaciji. Dotična odločitev je odvisna predvsem od gostote kosti in anatomskih pogojev. Postopek ne vpliva na aktivnosti, ki jih navajate v vprašanju. Cena celotne oskrbe: -750 Eur (vsadek) -420 Eur (krona na vsadku). Lpe dan še naprej!


v torek 3.1.2012 sem bila pri svoji zobozdravnici, ker sem imela gronolom in štirica je morala iti ven. Zanima me po kokikšnem času je možno narediti inplatant in kdaj je možno priti k vam. PA tudi cena? in kakšen material je najboljši? Najlepša hvala za odgovor, lp jasnaSpoštovani! V kolikor so vam zob že izruvali neposredna implantacija ne pride več v poštev. Primeren čas za poseg je tako cca. dva meseca po ruvanju. Najboljši material za vsadke je še vedno titan. Cena posega: -750 Eur(vsadek) -420 Eur(krona na vsadku)- Naročite se lahko po telefonu 040 294488 ali 04/5300660. Lep dan še naprej!