Lep pozdrav 03.11.2011 sem bil pri dežurnemu zobozdravniku in ta mi je izpulil 7. levo spodaj. Po štirih dneh me rana boli ampak je čisto malo zagnojena oziroma skoraj nič. Zanima me kaj je bolje jesti ko ti odstranijo zob. Mrzlo (sladoled ali kaj podobnega) ali pa kaj toplega (čaj). Mislim po 4. dneh. Hvala za odgovor in LPPo opisanem posegu vedno priporocamo hlajenje. V kolikor tudi po stirh dneh nastopi neko akutno vnetje je sladoled vsekakor primeren. Lep dan se naprej!


Spoštovani ! Zanima me kako bi mi lahko pomagali, ker mi spodnji zobje "migajo" če se jih dotaknem s prstom. Sem poizkusila z ustno vodico in je bilo nekaj časa bolje nato pa spet enako. Kakšna bi lahko bila rešitev ? Lep dan !Spostovani! Glede na napisano menim, da imate parodontalno bolezen. Izguba kosti okrog zobnih korenin do take mere, da se vam zobje majejo zahteva ukrepanje. Diagnozo, nacin terapije in prognozo lahko postavimo po RTG posnetku in klinicnem pregledu. Narocite se na pregled. Lep dan se naprej!


Spoštovani Na vas se obračam z vprašanjem glede mojega sina. 27. 9. 2011 je padel z bmx kolesom in si pri padcu delno odlomil obe enki zgoraj. Bil je na rtg lokalno, na zobu 11, 21 ni opaziti zloma v sami korenini, na 12 je bila opazna tanka fraktura, med mejo korenine in krone. Ker sta bila živca odprta, so mu zaščitili zobe s cementom. Sedaj je fant v obravnavi pri izbrani zobozdravnici. Od poškodbe dalje jo je obiskal 2x. pri drugem pregledu je bilo ugotovljeno, da je na enem izmed odlomljenih zob odmrl živec. Dogovorjeni smo, da mu bo zobozdravnica 17. 11. 2011 iz zobaodstranila odmrli živec in napolnila zob z umetno maso. Sin je bil ob tej nesreči precej psihično prizadet, saj je star 12 let in odlomljena zoba predstavljata zmanjšanje samopodobe in občutek manjvrednosti (občutljiva leta razvoja). Zobozdravnica je prav tako povedala, da bo potrebno počakati še vsaj šest mesecev za kakršnokoli sanacijo oz. nadgradnjo odlomljenih zob - predvidoma aprila 2012.Prav tako nam je povedala, da bo možna dokončna sanacija (zobne prevleke) šele po dopolnjenem 18 letu starosti. Zanima me, ali je možna hitrejša sanacija zob in na kakšen način. Prav tako me zanima, ali je možno spremeniti barvo zoba, kateremu je odmrl živec, ali je to možno spremeniti z keramično lusko.Kakšna bi bila cena takšnega posega pri vas in v kakšnem času? Za odgovor se vam že v naprej zahvaljujem KarmenSpostovani! V kolikor je zob uspesno koreninsko zdravljen, brez simptomov in RTG brezhiben potem posamezno krono lahko naredimo. Proteticno delo, ki bi povezovalo vec zob pa je vsekakor kontraindicirano, saj bi s tem lahko vplivali na pravilno rast celjusti. V kolikor zelimo spremeniti barvo mrtvemu in poskodovanemu zobu je to najbolj primerno narediti z zobno krono in koreninskim zaticem saj s tem zob ne samo estetsko ampak tudi funkcionalno saniramo. Cena zobne krone: -210 Eur (kovinska keramika) -350 Eur (polna keramika). Lep dan se naprej!


Spoštovani, že več let imam težave z osmico. 2x so mi jo že poskušali odstraiti, vendar je korenina še vedno ostala noter in je okostenela. Od takrat se mi občasno vname in povzroča hude bolečine. Tako sem ponovno morala k zobozdravniku, ki mi je vstavil trakec in dal antibiotik. Zanima me, glede na to, da ne grem k njemu čez vikend, ali si lahko trakec sama odstranim ali je bolje, kljub temu, da imam isti trakec noter že 2 dni, pustim in počakam zobozdravnika da ga on odstrani in vstavi novega. Hvala za odgovor in lepo pozdravljeni.Spostovani! Trakec si brez strahu lahko odstranite sami. Lep dan se naprej!


Pozdravljeni, zanima me cena zamenjave mostička, ki pokriva tri zobe: v enem zobu je zatič, ki ga je prav tako potrebno zamenjati, na drug zob je mostiček nasajen, tretji zob je izruvan in mostiček samo pokriva prazen prostor. Mostiček bi bil kovinsko-keramični. Predvidevam, da so cene členov različne, saj jih je potrebno prilagoditi glede na specifiko zob. Hvala in lep pozdrav!Spostovani! Cena mosticka je: -210 Eur (kovinsko keramicna prevleka) X 3 = 630 Eur. Cena krone in clena je v tem primeru enaka. Cene clenov so vedno enake. lep dan se naprej!