jaz pa imam kar nekaj težav z zobmi polek tega pa imam neverjetno fobijo pred zobarjem (oziroma pred zobozdravstvenimi posegi)in zato me res zelo zanima ali obstaja kje v Sloveniji, Avstriji ali Nemčiji možnost za zdravljenje zobnih težav pod polno narkozo (sevedaa vem da če obstaja je samoplačniško). da boste lažje odgovorili vam lahko povem kakšne zobne težave imam: ogromno zobnega kamna, vsaj tri velike luknje v zobih, rahljo nalomljena podočnika (za enkrat še ne skeli). hvala v naprej. lep pozdrav.Spoštovani! Za zdravljenje v splošni omami se lahko pozanimate na Stomatološki kliniki v Ljubljani. Lep dan še naprej!


Kakšna je trenutno čakalna doba za poseg apikotomije(na levi zgornji petici)? Kaj je všteto v ceno 90 eur in kakšni so morebitni drugi stroški pred in po posegu? Že vnaprej hvala za vaš odgovor. MiroSpoštovani! Čakalna doba je cca.: dva meseca. V ceni so zajeti vsi stroški posega. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, Pri nasi 15 mesecnici sem opazila na spodnji stirki rjav madez na vrhu zoba. Zobke peremo 2x dnevno z zobno pasto. Cez dan se pa tudi sama igra z zobno scetko in si pere zobke. Pije samo vodo in ne je sladkarij. Zobek pa je izrastel dober mesec nazaj. Zanima me za kaj bi lahko slo? Hvala za odgovor, lp SuzanaSpoštovani! Najbrž gre za razvojno motnjo sklenine (hipoplazija). Rjav madež na zobku je viden rjavkast dentin, ki je sicer pokrit s sklenino. V redkih primerih se na podoben način lahko pokaže tudi hiperfluoroza ( posledica previsoke koncentracije fluora v sklenini). Lep dan še naprej!


zanima me koliko bi stala totalna proteza zgoraj na 2 vsadka ( implantanta) in ali bi krila kaj zavarovalnica. hvala za odgovor lp.Spoštovani! V kolikor ste pri nas registrirani in je potekla čakalna vrsta za protetiko vam ZZZS krije stroške totalne proteze katere samoplačniška cena je sicer 500 Eur. Cena dveh vsadkov je 1500 Eur. Lepdan še naprej!


pozdravljeni.danes sem bila pri svoji zobozdravnici in sicer sem se zjutraj zbudila otečena po desnem licu.zgoraj se mi je visoko nad zobom naredila že pred časom bulica ki pa me vse do včeraj ni bole.včeraj pa se mi je predrla in iz nje mi teče kri in gnoj v 4,5 zoba no lahko bi rekla le škrbina.dala mi je amoksiklav in rekla da bo oteklina prisotna še nekaj dni.mene pa zanima le če lahko kako drugače še omilim oteklino.za naslednji pregled me je naročila decembra.je zelo neprijetno pa tudi boleče.hvala za odgovor.Spoštovani! Nad zobom se vam je naredila fistula ali šola. Dodatne incicije otekline tako najbrž ne bo potrebno narediti. V kolikor zob ni mogoče več sanirati jih je otrebno odstraniti, če želite, da se tanje ne bo več ponavljalo. Lep dan še naprej!