Pozdravljeni, Zanima me ,koliko stane samoplacnisko bela prevleka na zgornji 6 in 7,kjer je ploskev kar velika na obeh zobeh. Hvala in LP,S.Spoštovani! Cena prevleke: -210 Eur (kovinska keramika) -350 Eur (polna keramika). Lep dan še naprej!


Spoštovani g. doktor, Pravkar sem se vrnila iz obiska pri zobozdravniku in se obračam na vas, ker v ordinaciji nisem dobila ustreznega pojasnila glede današnjega zdraljenja. Moje stanje je bilo karies desno spodaj na 6 distalno in 7 mezialno. Zobozdravnik mi je povrtal najprej 6 in nato še 7 zato, da bi mi naredil popolnoma običajno plombo. Ko je že skoraj končal in je še želel samo pobrusiti grizno ploskev, ga je nekrat malo zagrabila panika in je začel sestri naj hitro na sterilni ploščici s sterilnim priborom hitro, hitro nekaj nameša, ker je "prišla pulpa na površje". Čutila sem bolečino kjub mandibularki. Zanima me kaj se je pravzaprav zgodilo in kakšne so lahko posledice tega? Ali se notranjost zoba v nekem času obnovi tako da kasneje ni zaradi tega nobenih težav? Ali lahko pričakujem vnetje? hvala za vašo prijaznostSpoštovani! Glede na napisano menim, da je kariozni proces uničil celotno debelino dentina, ki ga je zobozdravnik moral poiskusiti odstraniti. Pri postopku je prišlo do odkritja zobne sredice ali pulpe. Zobozdravnik je poskušal majhen defekt pokriti s snovjo, ki jo uporabljamo za direktno kritje pulpe. Namen postopka je zaščita sredice pred zunanjostjo in stimulacija tvorbe reparativnega dentina, ki bo dokončno ločil sredico in kaviteto v kateri je plomba. Težav vam ni treba pričakovati, res pa je, da pulpa na relativno hud stres lahko odgovori z vnetjem. Tri četrtine pulpitisov (vnetij) poteka asimtopmatsko (brez bolečin), vendar pa je rezultat vseh nekroza pulpe. V tem primeru je potrebno koreninsko zdravljenje zoba, pri čemer mrtvino odstranimo iz koreninskih kanalov in le te zapolnimo s sintetično maso. Lepda še naprej!


Pozdravljeni, zgornji desni modrostni zob mi raste neenakomerno z ostalimi zobmi. V zadnjem času pa mi je začel rasti v ličnico in me ovira pri hranjenju in govorjenju. Čutim, da ga bo potrebno izruvati. Zanima me sledeče: v kolikem času lahko pričakujem, da bomo šli v ta poseg če pridem k vam-še isti dan mogoče? Seveda pred telefonsko najavo. Koliko stane ta poseg če so vmes še šivanje in nadaljnja zdravljenja če pride do komplikacij(gnojeneje)? Hvala, JSpoštovani! Za poseg se lahko naročite po telefonu in je končan v eni seji. Cena posega: -60 Eur (klasično ruvanje) -90 Eur (isklesavanje, šivanje...) Obravnava zapletov se ne računa posebej. Lep dan še naprej!


pozdrav ker ne morem nositi spodnje proteze totalne bi rada dala naredit protezo z inplantanti kakšna je cena in koliko časa traja postopek in ali krije kaj zavarovalnica in kako je če imaš že svojega zobozdravnika ali se lahko registriram pri vam.Dala pa bi naredit tudi zgornjo tu imam pripeto na dveh zobeh z nebom koliko stana in zanima me če lohka nosiš zgornjo protezo z nebom in spodnjo z inplantanti ker bi prvo dala delat spodnjo ali je obvezno dati delat obe .zanima me tudi kakšna je možnost plačila ali je možno obročno plačevanje.kdaj se lahko oglasim. lep pozdravSpoštovani! Cene po katerih sprašujete: -totalna proteza (z ulito bazo): 710 Eur, -vsadek: 750 Eur (za stabilnost proteze potrebujemo minimalno dva vsadka), -klasiča totalna proteza (zgornja z nebom): 500 Eur. Ni potrebno, da izdelujemo obe protezi hkrati. V kolikor bistveno spreminjamo estetsko komponento ali medčeljustne odnose, pa je hkratna izdelava obeh protez nujna. Možno je obročno odplačevanje. Lep dan še naprej!


Sinu bo potrebno odstraniti korenine na zgornjih enkah po izbitju zob. Ker še ni star 18 let (decembra bo 17 let), ne more dobiti vsadkov. Zanima me, kakšen je postopek pri neinvazivni izdelavi mostička (maryland ali lepljeni mostiček na inlejih). Koliko stane tak mostiček za obe enki, kako dolgo ga lahko uporablja, ali je snemljiv in ali ga krije osnovno zdravstveno zavarovanje. Če ne, ali ga krije poškodbeno zavarovanje. Hvala in lep pozdrav SuzanaSpoštovani! Sam sicer nisem mnenja, da vaš sin ni ustrezen kandidat za oskrbo z zobnimi vsadki. Menim , da bi bila najustreznejša rešitev ravno ta, saj je edina neinvazivna do sosednjih zob. Storitve ne krije ZZZS, v kolikor pa je bil poškodovanec nezgodno zavarovan, pa je potrebno poškodbo sporočiti agentu dotične zavarovalnice, ki vam bo dal ustrezna navodila, kako do upravičenih sredstev po poškodbi. Pri izdelavi adhezijskega mosta je največkrat potreben poseg v trdih zobnih tkivih, ki pa vsekakor ni tako obsežen kot pri izdelavi klasičnega mosta. Mostiček je estetsko ugoden vendar funkcionalno slab, saj se lahko odlepi. Sami se izdelave adhezijskega mostička raje ne lotimo. Lep dan še naprej!