Pozdravljeni! Imam razmak med zgornjima enicama, enici pa sta tudi večji od ostalih zob. Zanima me ali bi bil možen popravek z luskami in če ne koliko stanejo operativni posegi. Lp, MarkoSpoštovani! Presledek med prvimi skalci (distema) se lahko popravi konzervativno ( z dograjevanjem) ali protetično (luske ali krone). Cena ene luske je 350 Eur. Operativni posegi (frenulektomija) so potrebni le kot priprava na ortodontsko zdravljenje (z aparatom). Za ceno opisanega kombiniranega zdravljenja se pozanimajte pri ortodontu. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni. Imam polomljen zobni mostiček na zobeh 5, 6, 7 desno zpodaj. 5 in 6 sta brušena, 7 manjka, 8 je zdrava in cela. Koliko bi stal nov mostiček s keramično prevleko. Hvala in lep pozdrav.Spoštovani! Glede na napisano smatram, da potrebujete most štirih kovinsko keramičnih prevlek. Cena mosta je: 210 Eur (prevleka) X 4 = 840 Eur. Lep dan še naprej!


pozdravljeni,pred kratkim se mi je odlomila zgoraj šestica in razmišljam o implantantu. Zanima me če je možno plačilo na obroke pri vam in kakšen je postopek za to? hvala in lepo vas pozdravljamSpoštovani! Imate možnost obročnega odplačevanja. Lep dan še naprej!


pozdravljeni mene pa zanima, kakšne so kaj čakalne dobe za moža, ki bi potreboval spredaj zgoraj nove umetne zobe, že iz otroštva ima umetne, ostalo mu jih je zgolj 4, ki pa se lomijo...rada bi (žene pač), da to čimprej uredi, vem, da so dolge čakalne dobe preko zdravstva, zato me zanimajo čakalne dobe samoplačništva (okvirno) hvala za odgovor in lp natašaSpoštovani! Čakalna doba je približno tri tedne. Na pregled lahko pridete takoj. Čakalno dobo vedno prilagajamo nujnosti storitve. Lep dan še naprej!


Spoštovani. V četrtek 4.8.2011 se je sinu (9 let) pripetila nesreča. Pri nepremišljenem skoku v nizko vodo je prišlo do travmatske amputacije obeh enic na maksili (stalni zobje!!!). Ker je bila že pozna ura popoldan in noben zoborzdravnik ni delal sem ga odpeljal na urgenco. Pogledal ga je specialist iz ORL. Razen izpad obeh enic so vse strukture ohranjene oz niso bile posškodovane. V petek 5.8.2011 sem ga odpeljal dežurni zobozdravnici (osebna zobozdravnica na dopustu), katera je ugotovila (ortopan), da tudi korenin ni. Glede nato, da je otrok star 9 let vas vljudno prosim za nasvet oz pomoč! Zadeva je še bolj huda, kajti približuje se sptember in čas nadaljevanja šolanja! Pride vpoštev samo zobni aparat "žabica"? Kdaj lahko računamo na implantate? vljudno vas prosim za nasvet! S spoštovanjem AndrejSpoštovani! V opisanem primeru je zobe najbolje čim preje reimplantirati. Reimplantacijo lahko napravite sami na licu mesta, v koklikor tega ne uspete narediti, pa jih je potrebno do renutka strokovne pomoči ustrezno shraniti. Shranite jih v fiziološko raztopino, slino poškodovanca ali mleko. Zob ne spirate z navadno vodo in jih ne čistite s krtačko. Vrečko z opisano vsebino dodatno hladite. Čim hitreje poiščite strokovno pomoč. Reimplantacije so ponavadi uspešne v kolikor so opravljene v prvih šestih urah po poškodbi. V kolikor so zobje izgubljeni je potrebno nadomeščanje. Problem implantacije v tej tarosti je, da vsadki ne rastejo skupaj z rastjo kosti in so tako čez nekaj let lahko "potopljeni" v čeljustno kost. Na vsadke bi počakal še petr let. Zaenkrat je najboljša začasna oskrba, ki mora biti žal snemnoprotetična. Fiksacija na sosednje zobe, bi namreč zavrla rast čeljusti. Lep dan še naprej!