pozdravljeni! imam težave z zobmi, ker so zelo krhki in lomljivi. Zelo skrbim za higieno (ščetkanje, nitkanje)kar se tudi vidi sej so zelo lepo beli. tezava je le da so krhki in me je strah da bi prislo do hujse posledice. ali obstaja kaksen gel ali zobna pasta s katero bi lahko dobla mocnejse zobe ali jih vsaj nekako zascitila? hvala za odgovor, lep pozdravSpoštovani! V kolikor so zobje krhki zaradi slabe strukture sklenine ali dentina (hipoplazije ali aplazije sklenine ali dentina) je bolezensko stanje potrebno ustrezno obravnavati. Sami lahko zdravljenju pripomorete z uporabo zobnih past, ki vsebujejo visoke koncentaracije fluora (Elmex), vse ostalo prepustite strokovni presoji zobozdravnika. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Zanima me kolikšna je cena zdravljenja granuloma na enem poškodovanem zobu? Hvala!Spoštovani! Za omenjeno zdravljenje potrebujemo dve do tri seje koreninskega zdravljenja. Cena seje je 50 Eur. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, Ob sedmici imam globok žep. Tkivo okoli je bilo močno vneto. Sedaj mi zobozdravnik že 10 dni zdravi s trakci, pa nič ne pomaga. Pravi, da kariesa ni videti. Mene še vedno močno boli. Kakšno je še drugačno zdravljenje namesto trakcev?Spoštovani! Ko je akutno stanje sanirano (zdravljenje s trakci) je največkrat potrebno narediti luščenje in glajenje koreninskih površin v žepku in kiretažo mehkih tkiv. V kolikor je potrebno lahko sledijo tudi tkivno vodene regeneracije obzobnih tkiv (manjši operativni postopki). Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Rada bi se pozanimala glede možnosti odrstranitve komplicirano raslih modrostnih zob. Problem nastane pri tem, da mi ne rastejo v 'pričakovani' smeri ven, pač pa postrani v ostale zobe in občasno prihaja do neprijetnega občutka v celotni čeljusti. Skrbi me predvsem tudi zato, ker se mi zaradi potiskanja naprej (zopet) pričenjata obračati sekalca oz. rasti eden čez drugega. (Sicer še vedno čez noč uporabljam snemljivi aparat ravno zato, da ohranjam trenutno normalno stanje, vendar pri moji starosti to verjetno ne pride več v poštev.) Mi znate svetovati, če je kaj možno storiti v takem primeru? Zahvaljujem se vam že vnaprej in želim Vam lep dan, AleksandraSpoštovani! Modrostniki ne povzročajo tesnega stanja oziroma ne porivajo ostalih zob v mezialni smeri. Odstranjujemo jih v primeru, da povzročajo težave v smislu vnetij obzobnih tkiv ali da s pritiskanjem na koreninski del sedmice povzročajo raztapljanje trdih tkiv le te. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Pred leti sem izgubila sprednjo enko. Sedaj pa bi si rada dala delati implantant z umetno kostjo. prevleka bi bila keramična. zanima me koliko bi prišlo vse skupaj in če je možno plačilo na obroke ter na koliko obrokov. Lep pozdrav, AnitaSpoštovani! Cena posega: -750 Eur (vsadek)+ 150 Eur (dodajanje kosti, če je potrebno)+ 420 Eur (prevleka na vsadku)= 1320 Eur. Možno je plačevaje po obrokih. Lep dan še naprej!