Pozdravljeni, V kratkem si nameravam popraviti več zob (zamenjati amalganske zalivke,...). Spodaj napisani so posegi, ki mi jih je priporočal zobozdravnik v tujini po opravljenem rentgenskem pregledu, ne vem pa, če so vsi res potrebni. Zanima me cena več posegov in sicer: 1 x rentgenski pregled 3 x kompozitna zalivka na 1 ploskvi 2 x komp.zalivka na 2 ploskvah 1 x komp.zalivka na 3 ploskvah 2 x zdravljenje 3 - koreninskega zoba (zoba 26 in 16) 1 x puljenje modrostnega zoba 3 x keramične krone (zobje 36,26,16) Hvala in lep pozdrav.Spoštovani! Navajam cene posegov: -RTG slikanje: 20 Eur -zalivka kompozit ena ploskev: 50 Eur - dve ploskvi: 55 Eur - tri ploskve: 65 Eur -zdravljenje po seji (dve seji po zobu): 50 Eur -ruvanje modrostnika: 90 Eur -kovinsko keramična prevleka: 210 Eur. Lep dan še naprej!


Spoštovani! Ker mojega zobozdravnika ni in imam hude neznosne bolečine na desni strani glave, imam pa od prejšnjega tedna sliko zob kjer najverjetneje zgleda, da raste osmica. Me zanima ali lahko to odstranite takoj? Brez kakšnega čakanja. Jaz zoba ne čutim, ker še ni zunaj, pokrito je z dlesnijo. To bi najverjetneje mogli rezati? Zanima me pa tudi cena? Ali je možno, da imam take bolečine od zoba, ki "raste"? Hvala! Lep pozdravSpoštovani! Vneto tkivo okrog osmice lahko povzroča hude bolečine. V kolikor se stanje ponavlja predlagam odstranitev zoba. Za poseg vas lahko naročimo relativno hitro; naročite se po telefonu 04/5300660 ali 040 294488. Cena poega je 90 Eur. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, že od malih nog imam problem z nočnim škrtanjem z zobmi. Zanima me, ali so posledice tega početje lahko nevarne za zobe ter kaj lahko naredim, da ga odpravim. Sicer se mi pogosto pojavljajo granulomi. Lahko škrtanje prispeva k njihovemu nastajanju? Hvala že vnaprej in lep pozdrav!Spoštovani! Škrtanje ali stiskanje z zobmi ni zanemarljiva motnja in navsezadnje lahko pripelje do težkih poškodb zobovja, ki pa seveda ne nastanejo čez noč ampak so posledica dalj časa trajajoče kronične travme. Glede na to, da stanje lahko pripelje do poškodb zobne pulpe, so seveda tudi granulomi lahko posledica le tega. Škrtanje največkrat zdravimo z individualnimi zobnimi opornicami ,ki jih lahko izdelamo hitro in enotavno, zato ne oklevajte s pričetkom zdravljenja. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, Zgornja enka mi je pred leti odmrla. Mrtvo tkivo je bilo odstranjeno iz koreninskega kanala, kanal pa zapolnjen. Zob mi je s časoma potemnel. Zanima me, ali je možna korekcija z lusko? Najlepša hvala za vaš odgovor. KlemenSpostovani! Popravilo z lusko bi v tem primeru predstavljalo dobro estetsko korekcijo in jo je možno narediti. V vašem primeru govorimo o mrtvem, izvotlenem zobu, ki vsekakor ni dovolj močan, da bi prenašal tudi večje obremenitve, zato v tem primeru priporočam izdelavo zobne krone z radikularnim sidrom (zatičem). Lep dan še naprej!


Spoštovani, Pred cca 7 leti mi je osebna zobozdravnica zdravila zgornjo levo šestico. Pred kakšnimi tremi leti in potem letos pozimi sem imel dokaj velike težave (vnetje sinusa). 3 X sem jemal antibiotike. Zobozdravnik mi je glede na sliko in po odprtju zoba svetoval izpuljenje zoba. To sva potem tudi storila in baje da je bila dobra odločitev, saj naj bi se že delal granolom. Glede na ugotovitev po puljenju (globoka korenina skoraj do sinusa) mi je odsvetoval implantat, saj baje je vse skupaj pregloboko do sinusa in mi priporoča mostiček. Po vseh komentarjih in člankih imam občutek, da je implantant vseeno boljši približek svojega zoba, kot pa mostiček. Zanima me ali se mojo situacijo da še kako drugače rešiti, da bi dobil implantant in seveda bil potem brez težav? Nadalje me zanima tudi ali je možno da sedaj ko imam izpuljen zob lažje diham skozi nos? Za vaše nasvete in odgovore se najlepše zahvaljujem. Lep pozdrav, MatejSpoštovani! Kostno regenerativni postopki so danes vskdanja praksa. Nadomeščanje kostne mase v obnosni votlini pa je najbrž najpogostje uporabljen način. Vsekakor obstajajo primeri, ki so tudi na opisan način še vedno nerešljivi, vendar so redki. Za odgovor na dotično vprašanje bi vam zato moral narediti RTG posnetek (morda 3D) in klinični pregled. Možno je, da zaradi odstranitve zoba in posledično zmnanjšanega vnetja v obnosni votlini laćžje dihate skozi nos. Lep dan še naprej!