Pozdravljeni! imam en problem. že 3 dni imam bulo na vratu takoj pod čeljusto. bila sem pri zdravniku, ki mi je predpisal antibiotike (mislijo da so povečane bezgavke). stanje se kaj precej ne izboljšuje, saj vedno ko kaj jedem bi oteče še bolj. ali je to možno povezano z zobmi? saj imam tudi problem z enim od zobom, ki je odprt in čaka da bo šel na izmikanje. ampak mi je takrat ko mi ga nehala zobozdravnica zdraviti, rekla da je zob mrtev. ali je še vedno možno da imam bulo od zoba? prosim pomagajte, saj zobozdravnica je na dopustu, k drugi pa nočem it, ker imam fobijo pred zobozdravniki. HvalaSpoštovani! Gledena napisano lahko sklepam na troje: -Oteklina je lahko posledica povečanih bezgavk, ki bi bile v tem primeru tudi boleče. Povečane bezgavke so najverjetnje posledica bolezenskega dogajanja ob omenjenem zobu. -Oteklina je lahko posledica gnojnega vnetja pod opisanim zobom. Gnojna tekočina je prebila pokostnico in se izlila pod sluznico, kar je vidno kot oteklina. -Glede na to, da opisujete povečanje otekline neposredno med ali po hranjenju lahko postavimo sum na mukokelo ali oteklino zaradi poškodovanega ali zaprtega izvodila žleze slinavke. Za natančno diagnozo se morate zglasiti v ordinaciji. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, imam 17 letnega sina, ki je v prometni nesreči izgubil 1/2 zoba (1 desno zgoraj). Odlomil se mu je cel vrh zoba, zlom je raven zato njegova zobozdravnica pravi, da drugače, kot da uniči korenino, sanacija zoba ni možna. Glede na njegovo starost in glede na to, da ima zobe v odličnem stanju in tudi korenina ni poškodovana (po nesreči je bil opravljen rentgen zgornjega zobovja na Stomatološki kliniki)vas prosim za vaše cenjeno mnenje, ali res ni možna drugačna rešitev? Hvala in lep pozdrav, NatašaSpoštovani! V kolikor je bil zlom zobne krone tako obsežen, da se je pri tem odprla pulpna komora (s tem je prišlo do nepopravljive okvare zobne sredice) je potrebno pulpo odstraniti v celoti, torej tudi iz koreninskega kanala. Postopku pravimo koreninsko ali endodotsko zdravljenje, ki se zaključi s polnitvijo koreninskega kanala in največkrat izdelavo umetne zobne krone na koreninskem sidru (zatiču). Zob ostaja tako v ustih vendar pa je doživljensko avitalen (mrtev). Lep dan še naprej!


Spoštovani, pred slabim tednom so mi opravili sinus lift in vsaditev treh implantatov. Tri dni po operaciji sem imela dva dni povišano temperaturo (37.5), ki pa je sedaj ni več. Otekline ni, občasno se še pojavi nekakšna bolečina v čeljusti. Občutim pa nenavadno pretaknje tekočine in zraka med nosom in požiralnikom ter občasno prozoren izcedek iz nosu na strani operirane čeljusti. Ali to lahko pomeni, da je prišlo do zapleta? Kakšni postopki sledijo? Hvala in lep pozdrav, NinaSpoštovani! Glede na pretečen čas po od operacije ne moremo govoriti o zapletu. Izveden postopek je namreč potekal v anatomskem prostoru, ki je neposredno povezan z nosno votlino in nosnim delom žrela preko spodnje nosne školjke. Začetni procesi celjenja so največkrat povezani z znaki, ki jih opisujete, tako, da zaenkrat ni potrebno ukrepanje. Lep dan še naprej!


Spoštovani, zahvaljujem se vam za odgovor. ali imate v poletnem času poseben delovni čas? Luske planiram konec avgusta. Zanima me tudi kakšni so vtisi strank, ki si to uredijo? lp NatašaSpoštovani! Nikoli ne prenehamo z delom, dokler stranka ni zadovoljna. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, V kratkem si nameravam popraviti več zob (zamenjati amalganske zalivke,...). Spodaj napisani so posegi, ki mi jih je priporočal zobozdravnik v tujini po opravljenem rentgenskem pregledu, ne vem pa, če so vsi res potrebni. Zanima me cena več posegov in sicer: 1 x rentgenski pregled 3 x kompozitna zalivka na 1 ploskvi 2 x komp.zalivka na 2 ploskvah 1 x komp.zalivka na 3 ploskvah 2 x zdravljenje 3 - koreninskega zoba (zoba 26 in 16) 1 x puljenje modrostnega zoba 3 x keramične krone (zobje 36,26,16) Hvala in lep pozdrav.Spoštovani! Navajam cene posegov: -RTG slikanje: 20 Eur -zalivka kompozit ena ploskev: 50 Eur - dve ploskvi: 55 Eur - tri ploskve: 65 Eur -zdravljenje po seji (dve seji po zobu): 50 Eur -ruvanje modrostnika: 90 Eur -kovinsko keramična prevleka: 210 Eur. Lep dan še naprej!