Pozdravljeni, 10 dni po zadnji menstruaciji sem opravila RTG slikanje zob - ortopan. Slikano je bilo z digitalnim aparatom, vendar mi niso namestili nobene zaščite. Danes pa sem ugotovila, da sem v tem ciklusu, ko je bilo slikanje, zanosila. Zanima me ali obstaja kakšna nevarnost za plod. Hvala lepa za vaš odgovor!Spoštovani! Izpostavljenost pri tovrstnem slikanju je zanemarljiva saj je do 10 X manjša kot pri klasičnem slikanju, lokacija izpostavljenosti, pa je daleč stran od problematičneg področja. Lahko ste brez skrbi. Lep dan še naprej!


Pozdravljen, zanima me cena enega implanta namesto šetice odspodaj, z vsemi pregledi in slikanji vred. Hvala in LPSpoštovani! Cena željenega posega: - 750 Eur (vsadek) Cena zajema vse postopke in materiale do končnega rezultata, vključno s potrebnimi slikanji. Lep dan še naprej!


Spoštovani! Pred več kot desetimi leti sem imela granulom na zgornji čeljusti. Sledila je operacija in vsadki 7 prednjih zob. Zobne korenine so ostale. V lanskem letu sta dve korenini zgnili, zob enka in dvojka zgoraj. Zobozdravnik je oba zoba izruval.Za ta dva zoba sem dobila protezo, ki pokriva v celoti nebo.Proteza me sili na bljuvanje. Koliko časa naj trpim? Za implatante se zaenkrat nisem in ne bom odločila.Ali je mogoče narediti dva zoba brez proteze, ki pokriva celotno ustno nebo? Hvala za odgovor in lep dan.Spoštovani! V kolikor so anatomski in drugi pogoji zadovoljivi, je možno dodati dva zoba, kar je tudi osnovni namen fiksnoprotetične rehabilitacije. Za natančnejjši odgovor si moram ogledati RTG posnetek. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Mene zanima koliko stanejo vsi implatati za use zobe in kako dolgo traja postopek zdravljenja. LpSpoštovani! Glede na napisano menim, da vas zanima celostna rehabilitacija zobnega loka z zobnimi vsadki in fiksnoprotetičnim izdelkom, torej mostovno konstrukcijo. Največkrat se odločimo za vsaditev šestih implantov in montažo dvanajstih zob na le te. Cena: -750 Eur (vsadek) X 6 = 4500 Eur -420 Eur (krona na vsadku) X 6 = 2520 Eur -210 Eur (člen v konstrukciji) X 6 0 1260 Eur -skupaj: 8280 Eur. Na tako količino ponavadi nudimo 10% popust. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni Imel sem paradontozo,posledično ostal skoraj brez zob,glede na to da sem povrhu še diabetik me zanima,če bi lahko imel protezo priterjeno na inplantante in okvirna cena. Že v naprej najlepša hvala L.p.Spoštovani! Kontrolirana sladkorna bolezen ne predstavlja ovire pri implantoloških posegih. Protezo (zgornjo ali spodnjo) ponavadi pritrdimo z dvemi do štirimi vsadki. V kolikor se za štiri vsadke odločite v zgorni čeljusti je le ta lahko brez nebne plošče, ki ponavadi uporabnike najbolj moti, saj spremeni okus, vonj, izločanje sline, govor...Navedel vam bom ceno za protezo z ulito bazo (boljša varianta) in štiri vsadke, sami pa lahko odštejete dva vsadka, v kolikor je odločitev drugačna: -750 Eur (vsadek) X 4 = 3000 Eur. -900 Eur (proteza z ulito bazo) -skupaj: 3900 Eur. Lep dan še naprej!